Stoliv će ostajati bez vode sve dok se ne zamijeni postojeća vodovodna mreža

1
Stoliv

Velemir Dragić

Velemir Dragić

Zbog izgradnje dijela uličnog cjevovoda u Stolivu, koji će vodom snadbijevati više novih objekata koji se tamo grade i njegovog priključenja na postojeći sistem ovo naslje je bez vode danas do 15 sati.

Riječ je o proširenju mreže a ne o kvaru niti pucanju cijevi, kazao je za Skala radio Velemir Dragić, tehnički direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija Kotor.

Bolje vodosnadbijevanje priključenjem ovog cjevovoda odnosi se samo na jednu ulicu u Stolivu koji dugo već ima problema sa urednim vodosnadbijevanjem, jer se čitavo naselje snadbijeva samo sa jedne tačke, od prčanjske strane.

Bilo gdje da na na tom cjevovodu  treba nešto da se radi, mora se zatvoriti neki od pregradnih ventila i kraj Stoliva redovno ostaje bez vode, objašnjava Dragić.

Na naše pitanje do kad će u Stolivu  biti problema sa vodosnadbijevanjem, Dragić je kazao sve dok se ne zamijeni vodovodna mreža, to jest taj dugi i delikatni cjeviovod uz donji priobalni put.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]