Stoliv često bez vode zbog vodosnadbijevanja samo sa jedne tačke

2
Stoliv

Velemir Dragić

audio: Velemir Dragić

Mještani Stoliva svako malo su bez vode i to po više sati.

Slavine za ovo područje kotorske opštine od juče od 13 sati su suve, pa mještani s pravom negoduju uz pitanje do kad će Stoliv ispaštati zbog lošeg cjevovoda koji često puca.

Ovo pitanje smo proslijedili nadležnima u gradskom Vodovodu odakle je za Skala radio Velemir Dragić, tehnički direktor ovog preduzeća odgovorio da je jučerašnji kvar proizvod neodgovornog odnosa izvođača radova prilikom gradnje  jednog objektu na Prčanju, koji nije poštovao upustva iz Vodovoda.

Otkopavanjem terena u blizini cjevovoda došlo je do njegovog oštećenja.

Radnici Vodovoda su juče u večernjim satima obezbijedili provizorno vodosnadbijevanje, ali se to nije uspjelo održati do jutros.

Tokom noći došlo je do iskliznuća tog dijela cjevovoda, objašnjava Dragić i dodaje da će danas što je  prije moguće pokušati da poprave kvar i obezbijede vodosnadbijevanje Stoliva.

Na našu konstataciju da su u Stolivu česti kvarovi i neuredno vodosnadbijevanje uz pitanje zašto, Dragić je kazao da je uzrok taj što se Stoliv vodom snadbijeva samo sa jedne tačke, od kuće Vizina do kraja Stoliva.

Bilo gdje da je kvar na tom potezu, Stoliv ostaje bez vode.

Rješenje koje u Vodovodu još nijesu stigli da završe je vodosnadbijevanje sa druge strane, iznad Stoliva, kuda prolazi još jedan cjevovod kojim se snadbijeva Kostanjica i naselja do Risna.

Potrebno je uraditi tu vezu, kako bi Stoliv imao snadbijevanje vodom sa dvije strane i to s kraja mjesta i postojećim cjevovodom od Vizina.

Kada je moguće očekivati da se okonča ovaj posao, a time i česti problemi ovog mjesta, Dragić nam je kazao da se u narednih desetak dana neće moći pristupiti radovima na ovom dijelu, ali će kako je kazao nastojati da se to završi što je prije moguće.

2 KOMENTARI

  1. AKO ĆE MO PRAO-PO ISTORIJI I PRAVDI-OD KAD JE STOLIV PRIPAO OPĆINI PRČANJ(1946.godine!)-DANAŠNJOJ MESNOJ ZAJNICI-ONI SE OD TADER SNABIJEVAJU vodom SA JEDNOGA MJESTA-SA “izvorišta Ušljivica”-posta ribarska pod Đuroviće”….? Dakle-ne krivite “VODOVOD I KANALIZACIJU”-NEGO MESNU ZAJENICU PRČANJ I NJENOG POTESTATA-KOJI UOPĆE NE VODI RAČUNA NI O PRČANJU-A KAMO LI O STOLIVU-JER MU JE NA PUTU SARADNJE-SAMO MUO OGRANAK MESNE ZAJEDNICE-NA PUTU DO VAMELJE I BLAGAJNE …U OPĆINU KOTOR-JEDAN PUT MESEČNO…? MESEČINA,MESEČINA….POODAVNO OBASJAVA MESNU ZAJEDNICU PRČANJ I NJENA DVA OGRANKA-OD PELUZICE DO ANDRIĆA….neznamo-ali vidimo dobrano-kad će ih i sunce ogrijati-ka što ih grije MESEČINA,MESEČINA….od PELUZICE DO ANDRIĆA?

  2. Kad smo kod vode…juče je trebalo da bude svečani početak radova na rekonstrukciji zatvorenog bezena “Nikša Bućin”.
    Delagaciju Direkcije javnih radova iz Podgorice koja finasira projekat, nije imao ko primiti u Kotoru,jer gradonačelnik nije imentovao još niti jednog direktora “gradskih” ppreduzeća,niti načenika u općini ,niđe nikog…
    Do novog saopštenja,ne znamo što će bit…
    Bazen čeka…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].