Stop gradnji tokom sezone

1

 

Od 15. juna do 1. septembra zabranjeno je svako otpočinjanje i izvođenje građevinskih radova na objektima i javnim površinama na području: starog grada, Dobrote, Orahovca, Dražina Vrta, Perasta, Risna i Vitoglava, Strpa, Lipaca, Morinja, Kostajnice, Stoliva, Prčanja, Mula i Škaljara, obavještavaju iz Komunalne policije.

Oni podsjećaju građane, investitore i izvođače građevinskih radova da, u skladu sa odredbom Odluke o uređenju grada i naselja, privode završetku sve započete građevinske radove.

Naime, članom 45. Odluke o uređenju grada i naselja je propisano da je od 15. juna do 01. septembra zabranjeno svako otpočinjanje i izvođenje građevinskih radova na objektima i javnim površinama u kotorskoj opštini.

“Izuzetno, moguće je izvoditi građevinske radove na pojedinim objektima ukoliko za to izda odobrenje organ lokalne uprave nadležan za poslove urbanizma i građenja, po predhodno pribavljenoj saglasnosti predsjednika Opštine, pod uslovom da je za predmetni objekat izdata građevinska dozvola od strane nadležnog organa uprave, odnosno organa lokalne samouprave u skladu sa posebnim propisima.

Zabrana  se ne odnosi na obavljanje hitnih i interventnih radova na javnim površinama, infrastrukturnim objektima i drugim objektima.

Nakon 15. juna Komunalna policija Opštine Kotor će preduzeti sve službene radnje u skladu sa svojim ovlašćenjima, a u smislu potpune primjene  pomenute odluke”, kaže se u saopštenju iz Komunalne policije koje je  dobila naša redakcija.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].