Stručno putovanje u Sloveniji

0
Sa posjete Novom Mestu

Direktor i profesori Srednje pomorske škole Kotor  su, od 30 oktobra do  3 novembra na stručnom putovanju u Sloveniji posjetili Školski centar Novo Mesto.

Cilj posjete je razmjena iskustava među kolegama koji se bave sličnim obrazovnim profilima, profesionalno usavršavanje nastavnog kadra te jačanje međugranične saradnje među školama i učenicima.

Direktor Školskog centra Novo Mesto, Štefan David je kolege iz Kotora upoznao  sa načinom na koji Školski centar Novo Mesto funkcioniše, sa svim obrazovnim profilima koji su u njihovoj Školskom centru zastupljeni kao i sa partnerima koji im pomažu da zadrže kvalitet. Direktor David rekao je kako je Centar zamišljen kao mjesto u kojem učenici i profesori zajedno rade na jednom te istom cilju – kvalitetnoj pripremi za život; kako zaposleni  konstatno osluškuju potrebe i želje mladih ljudi u namjeri da u svakom trenutku budu spremni da im pomognu da obezbjede svoju budućnost.

Direktor kotorske  Srednje pomorske škole Veljko Botica, takođe nije skrivao zadovoljstvo zbog posjete, upoznao je kolege u Sloveniji  sa tradicijom dugom 166 godina na koju  su ponosni, načinom na koji škola funkcioniše, kao i sa zastupljenim  obrazovnim profilima.

Botica je naglasio domaćinima kako je kotorska škola, uprkos svom dugogodišnjem iskustvu, spremna da uči i to posebno od škole koja je toliko veća od naše i naglasio  kako budućnost srednjih stručnih škola leži u pažljivom praćenju potreba mladih.

Tokom ovog putovanja, posjetili su  i Šibenik, Zagreb, Ljubljanu i Plitvička jezer, informišu za naš radio iz Srednje pomorske škole Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].