Stručno usavšeni bibliotekari u kotorskoj biblioteci i čitaonici

0
Gradska biblioteka i čitaonica

Jasmina Bajo

Jasmina Bajo

Gradska biblioteka i čitaonica Kotor, koja radi u okviru Kulturnog centra “Nikola Đurković”, je tokom 2014. godine implementirala projekat Stručno usavršanje bibliotekara za rad u platformi COBISS3, iz Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za ovu godinu, koji finansira Ministarstvo kulture Crne Gore.

U biblioteci su ponosni što je prošao  njihov projekat, kazala je za Skala radio Jasmina Bajo, viša bibliotekarka, jer je stručno usavršavanje bibliotekara neophodan preduslov za obavljanje ove djelatnosti u korist korisnika i zajednice.

Ona je podsjetila na projektom realizovane aktivnosti kojim su bibliotekarka Ivana Roganović i knjižničarka Dušanka Petrović i Nada Todorović od 2. do 3. juna 2014. godine prisustvovale edukativnom kursu za upotrebu programske opreme COBISS3 / Preuzimanje zapisa i fonda.

Bibliotekarka Jelena Vukasović i viša bibliotekarka Jasmina Bajo pohađale su kurs Prelazak na COBISS3 / Katalogizacija, koji je održan u oktobru ove godine.

Jasmina Bajo je, takođe, u periodu od 8. do 10. decembar 2014. godine pohađala kurs Upotreba programske opreme COBISS3/ Pozajmica.

Svi kursevi su održani u prostorijama COBISS centra na Cetinju u organizaciji Nacionalne biblioteke Đurđe Crnojević i Instituta informacionih znanosti IZUM iz Maribora.

Cilj projekta Stručno usavršanje bibliotekara za rad u platformi COBISS3 jeste kontinuirano edukovanje i doedukovanje stručnih bibliotekarskih radnika za rad u platformi COBISS3, jer je to neophodan preduslov da Gradska biblioteka i čitaonica Kotor može ravnopravno da pređe na platformu COBISS3  sa ostalim bibliotekama u Crnoj Gori i ostalim državama koje su u sistemu COBISS net.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].