Studentski dom u Kotoru ljeti se pretvara u popularan hostel

0
Studentski dom "Spasić-Mašera" Kotor

Branko Ivardić

audio: Branko Ivardić

Studentski i đački dom “Spasić-Mašera” u Kotoru ovih dana, pred kraj školske godine sprema se za turističku sezonu, budući da se Dom u ljetnjim mjesecima pretvara u hostel.

Uobičajene pripreme za sezonu podrazumijevaju uređenje dvorišta, krečenje zajedničkih prostorija, kao i krečenje i popravku soba, nakon odlaska studeneta, kazao je za Skala radio Branko Ivardić, direktor Doma.

On posebno ističe urednost studenata poslije kojih su sobe svake godine u sve boljem stanju, jer Dom prilikom selekcije kod upisa dobijaju najbolji đaci i studenti.

Rješenjem Ministarstva turizma, Studentski dom u Kotoru od 1. jula do 31. avgusta radi  kao hostel i preko deset godina je prisutan na tržištu, na kome je ovaj objekat postao  prepoznatljiv.

Kapacitet doma je 260 mjesta od čega se ljeti  za izdavanje  koristi oko 220 mjesta.

Tokom cijele sezone Dom nudi prenoćište sa doručkom, polupansion.

Sezonu otvaraju učesnici kotorskog Festivala pozorišta za djecu, čije grupe rado odsijedaju u ovaj ljetni hostel.

Potom se preko već razvijenog posla sa agencijama iz Srbije rezerviše smještaj za stare i  nove goste.

Godinama u Domu odsijedaju umjetničke grupe, razni horovi i studentske organizacije, a prolaznih turista bude iz cijelog svijeta, i oni čine 10 do 15 odsto.

Tu su još i grupe iz Rusije, Ukrajine,Poljske i Francuske, podsjeća Ivardić.

Popunjenost se u prosjeku kreće od 70% do 80%, a cijene u ovom hostelu su od 14 do 18 eura, u zavisnosti od kvaliteta soba koje se nude.

Noćenje sa doručkom je 10 eura.

Uređenje Doma prije sezone i novac ubran od turizma služi za unapređenje uslova u Domu za buduću nastavnu godinu, rekao je Ivardić, ne skrivajući zadovoljstvo utiscima gostiju i grupa koji se godinama vraćaju na ljetovanje gdje se osjećaju, kako kažu, kao kod kuće.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]