Studije od značaja za pomorsku privredu Crne Gore

0
Pomorski fakultet u Kotoru

Špiro Ivošević

Fakultet za pomorstvo u Kotoru nastoji da se svojim programima pojavi na tržište pomorske privrede.

Stoga su prošle godine su aplicirali i dobili dva projekta koja je finansiralo Preduzeće za upravljanje morskim dobrom.

Jedna je studija istraživačkog projekta za objekte obalne, odnosno pomorske infrastrukture i vodnog saobraćaja na području Budvanske rivijere.

Drugi projekat, podrazumijevao je studiju prirodnih uslova za formiranje vezova na bove u zoni tivatskog i budvanskog zaliva, kazao je za Skala radio Špiro Ivošević, dekan Fakulteta za pomorstvo.

To su tržišni projekti i projekti koji su povezali struku i praksu, kao i izazove koji se u Crnoj Gori javljaju u dijelu nautičkog turizma povećanim brojem jahti, servisa, saobraćaja na vodi, velikog broja kupača i zagušenosti saobraćaja na kopnu.

Morsko dobro je pokušalo da ode korak naprijed u organizaciji i planskoj dokumentaciji u ovoj oblasti, za koju su pomenute sudije od značaja, kazao je Ivošević.

Pomorski fakultet je u saradnji sa kolegama iz Pomorske sigurnosti, stručnih ljudi iz prakse i kolega sa Pomorskog fakulteta iz Splita uspio da završi ove dvije studije, podsjetio je Ivošević.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].