Stupila na snagu zabrana o paljenju vatre na otvorenom

0
Maksim Mandić

Maksim Mandić

Maksim Mandić

Kotorski vatrogasci su spremni za početak ljetnje požarne sezone.

Na snagu je stupila zabrana o loženju vatre na otvorenom prostoru  u intervalu od 1. juna do 30. septembra ove godine, podsjetio je za Skala radio Maksim Mandić, komandior kotorske Službe zaštite i spašavanja.

Od 1. juna pripadnici ove službe su imali par kontrolisanih paljevina, što znači da su izlazili na poziv vlasnika parcela i obezbjeđivali vatru onako kako je to i regulisano Zakonom o zaštiti i spašavanju.

Mandić je apelovao na sve one koji imaju potrebe za spaljivanjem korova i otpada iz svojih bašti, da se obrate ovoj službi i vatrogasci će odmah izaći na lice mjesta.

Potrebno se obratiti i Komunalnom preduzeću kako bi se  sav zeleni otpad predao za kompost.

Vozila Službe zaštite su servisirana na vrijeme, opreme ima dovoljno kao i ljudstva i vetrogasci spremno očekuju intervencije.

Sa jučerašnjim danom počeli su požari na otvorenom prostoru gdje su juče kotorski vatrogasci zajedno sa kolegama iz Tivta gasili prostor pored aerodromskog postrojenja, to jest kućice u kojoj su navigacioni uređaji aerodroma Tivat.

Požar je nastao usljed kosidbe trave, i nije bilo veće materijalne štete, kazao je Mandić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]