Stvoreni uslovi za preuzimanje upravljanja Postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda Kotora i Tivta

2
predsjednici opština Kotor i Tivat Aprcović i Kusovac i direktori vodovoda Luković i Krivokapić

sa današnjeg potpisivanja anexa

Predsjednici opština Kotor Željko Aprcović i Tivta Sinisa Kusovac potpisali su danas u Kotoru, sa predstavnikom njemačke firme WTE Hubertom Šuterom Anex4A i Anex3 kojim su se stvorili neophodni uslovi za preuzimanje postrojenja za preradu otpadnih voda od strane ove dvije bokeljske opštine.

Pomenute dokumente potpisali su i direktori vodovoda Kotor i Tivat Safet Luković i Alen Krivokapić.

Današnjem potpisivanju prisustvovali su i predstavnici preduzeća Vodacom, implementatori ovog projekta i nadzorni inžinjer Miler.

Šuter sa saradnicima

Postrojenje za tretman otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat pušteno je u rad u julu 2016. godine, nakon samo 16 mjeseci od početka radova.

Postrojenje je vrijedno 10,3 miliona eura, a može da opsluži 72 hiljade stanovnika.

Projektom se značajno unapređuje komunalna infrastruktura u Boki.

Po ugovoru, ovim postrojenjem upravlja njemačka kompanija WTE Wasertehnik, izvođač koji je u obavezi da nakon izgradnje, upravlja još godinu, sa mogućnošću produženja za još godinu.

Predsjednik kotorske opštine Željko Aprcović je, nakon potpisivanje anexa kazao da su se stvorili preduslovi, poslije  tri ipo godine da se projekat u potpunosti realizuje, sa posebnim akcentom na obuku kadrova koji će upravljati ovim značajnim infrastrukturnim objektom.

On je zahvalio izvađačima radova iz WTE na razumijevanju i partnerskom odnosu, jer je cilj, od kraja jula ove godine bio da Kotori i Tivat 28. februara 2020. godine definitivno preuzmu postrojenje.

Ove dvije opštine su u cjelosti, u realizaciji ovoga posla, kazao je Aprcović preuzele obavezu tretmana kanalizacionog mulja. Predsjednik kotorske opštine je izrazio nadu da  će u najskorijem roku biti definisana sva međusobna prava i obaveze i zaključiti na taj način ovaj izuzetno značajan posao, ne samo za Tivat i Kotor nego i za državu Crnu Goru.

Siniša Kusovac, predsjednik tivatske opštine je kazao da je današnje potpisivanje pretposljednja stepenica u realizaciji i zaokruživanju projekta za prečišćavanje otpadnih voda. Zadnja stepenica je upravo Anex4, koji će u narednih mjesec ipo biti potpisan, i time stvoreni svi uslovi da 28. februara ove dvije opštine preuzmi sistem na upravljanje.
Ovo je milionski projekat od izuzetne važnosti za turističke destinacije i strateške investitore, za Boku i Crnu Goru.

Pozdravljajući današnje potpisivanje pomenutih anexa, predstavnik WTA Hubertus Šuter je istakao da je ovaj projekat u posljednje četiri godine sprovođen na nivou povjerenja i dobrih namjera. Već od 1. septembra, kazao je on, započinje period upravljanja postrojenjem, izražavajući nadu da će postrojenjem upravljati visokokvalitetni kadar, što je sistematizacijam i predviđeno potvrdili su predsjednici opština Kotor i Tivat.

potpisivanje od strane predsjednika opština Kotora i Tivta Željka Aprcovića i Siniše Kusovca
potpis i predstavnika nječakog WTA Hubert Šuter
Nada Krivokapić ispred preduzeća Vodacom

2 KOMENTARI

  1. Nisam siguran da je predsjednik dobro procjenio ovu zamku koju su spakovali neznaveni i štetni Tivatski vlastodržci. Kotor ne treba da plaća promašenu i nakaradno koncipiranu investiciju,treba Novoselu i Kusovcu prepustiti te “blagodeti” ovog projekta.
    Inače naše preduzeće ViK je propala firma koju treba rasformirati,i pod hitno formirati novu na novim osnovama i novom postavkom.Ovako gubitci od 80 posto padaju na pleća potrošača,a firma stalno stagnira ulazeći u finansijske dubioze.
    Predsjednik sa pozitivnim elanom želi da pokrene stvari,ali ovdje su problemi stari preko 15 godina.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.