Suđić, Nedović i Crepulja, potpredsjednici Opštine Kotor

2
sa sjednice SO Kotor

Slavko Mandić

Odbornici u kotorske Skupštine opštine su na današnjoj XXII sjednici dali saglasnost na Rješenje predsjednika Opštine Kotor dr Aleksandra Stjepčevića o imenovanju potpredsjednika.

Očekivano, interesovanje pojedinih odbornika iz opozicionih redova bilo je vezano za starosnu dob potpredsjednika Demokratske partije socijalista Jova Suđića.

Iako je sasvim jasno da se radi o političkoj funkciji koja ne podliježe takvoj vrsti ograničenja, to nije bilo jasno odbornicima SNP-a Miću Dobriši, koji ovu odluku smatra kršenjem zakona, a pogotovo ne odborniku Pozitivne Crne Gore Ranku Prorokoviću koji je kazao da se radi o tipično crnogorsko-balkanskoj konstrukciji od koje se ne može osloboditi više od dvadeset godina.

On je rekao da za vlast, kada se radi o pozicijama, osim partijskih ne važe druga pravila pa ni starosna dob a ni mladost, i da se i nepismeni mogu dovesti na tako važnu funkciju.

Prorokovićeva konstatacija da političari ne podliježu našem zakonodavstvu nije izazvala pretjerane reakcije, jer se, kako je kazao odbornik DPS-a Dejan Adžić, koji se osjetio prozvanim od strane Prorokovića za njega kazao da je klasičan multipraktik.

Na ovakve konstatacije odbornika opozicije, odgovorio je predsjednik odborničkog Kluba DPS-a Željko Aprcović, pravnik po struci, koji je detaljno obrazložio pravnu valjanost prijedloga, apelujući na odbornike da čistu normu ne zloupotrebljavaju zarad sitnih političkih poena.

On je naveo primjere lidera DF-a koji je bio kandidat za gradonačelnika Podgorice, a sada već ima više godina od Suđića, pa to nikome nije smetalo.

I nije moglo, jer se, kako je Aprcović objasnio radi o par ekselans političkoj funkciji bez starosnog ograničenja.

Nakon diskusije odbornici su većinom glasova izabrali za potpredsjednike Jova Suđića, iz redova DPS-a, Branka Nedovića iz SDP-a i Tvrtka Crepulju, kandidata Liberalne partije Crne Gore Kotor.

Podsjećamo, radi se o licima koja su potpredsjedničku funkciju obavljali i u vrijeme mandata gradonačelnice Marije Ćatović, ali su nakon završetka njenog drugog mandata podnijeli ostavke na tu dužnost.

Ostaje pitanje zbog čega se čekalo od 17. novembra pa do danas na izbor potpredsjednika što je usporilo rad lokalne administracije.

Jasno je da se radilo o neslaganju dijela funkcionera kotorskog DPS-a da potpredsjednik bude Jovo Suđić.

Pojedinci su željeli svoga kandidata a ne onoga koga predlaže aktuelni gradonačelnik dr Stjepčević, koji na to ima apsolutno pravo.

Bilo je i prijedloga da se ovo pitanje odloži, da se traže dodatna pravna tumačenja do kategoričnog stava protiv ovakvog rješenja.

To bi značilo zaustaviti do daljnjeg funkcionisanje lokalne uprave, ali i jasno postavilo pitanje jedinstva oko krucijalnih stavova po pitanju razvoja Kotora, ali i vodeće političke partije koja je na prethodnim izborima izgubila četiri odbornička mandata.

Kada je postalo jasno da se ne može zaustaviti izbor Jova Suđića na mjesto potpredsjednika Opštine, po dobrom starom običaju, svi, osim Iva Maguda bili su za njegov izbor.

Suđić im je tada nedvosmisleno poručio da se nada da neće dugo ostati na toj funkciji, što je jedan, istina manji broj članova Izvršnog odbora lokalnog DPS-a dobro razumio.

2 KOMENTARI

  1. …drugog decembra(poslije ustoličenja u Podgorici) umarširala u stari grad Kotor-i izbarala prove(a)rene proletere-AB revoucije-1989 godine,da podvode Kotor u nova pregnuća-stare pobjede više od pola vijeka? A, onaj stari-iza vrata iz zadnjega reda-falimu para -mala mu penzija-uzvikuje(?!)-sirotan -“poravljamo kišobrane”?
    Jesen u Kotoru-poznata muka-kiša pada-pjaca pluta-od čega(?)- znate i sami …evo kvarat od vijeka? Od kad je bog otišao u nebo-Kotor su uvijek plavila nebesa?
    Druže Tito-mi ti se kunemo-nikad više za tobom krenemo-“ništa nam ne ponese sve nam ostavi”-a sve nam poniješe “mtvi proleteri” i njihovi naslednici-reprint izdaj(š)nici? U otimanju tuđeg-svoje ne damo-tuđe oćemo -pa neka se pjeva:”življeli mrtvi proleteri”??

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].