Sudija Krstonijeviću i sudinice Čakanović, nema ništa od očekivanog gašenja Skala radija

7
Osnovni sud u Kotoru

Odavno smo raskrstili sa uvjerenjem da je pravda pojedinim sudijama osnovna vodilja i da sa te strane ne treba da brinemo.

Daleko od toga da nema i takvih i to znatno više, kojima je ona sveta, onih koji su posvećeni pravdi ugrađujući u njene temelje veliki dio sopstvenosti.

Na žalost ima i onih kojima je forma, ili čak nešto što je i od toga niže važnija za obračun koji treba da osakati nekoga ko nije ni luk jeo ni luk mirisao.

Sudija Krstonijević Predrag presudio je Skala radiju samo zbog toga što nije znao đe se ona nalazi. Nije kriv! Nije znao! Nije vjerovatno ni čuo za Skala radio koji je jedan od najviše citiranih elektronskih medija u Crnoj Gori. Nije na žalost ni pročitao tekst koji vrvi od uvreda i kleveta koji mu je donio naručeni dželat s ciljem da udari na Skalu i da je izbriše s medijskog neba ove države. Jer da jeste vidio bi da takav tekst ni jedan medij koji drži do elementarnih etičkih principa i novinarskih standarda ne bi objavio. To nije odgovor na izvještaj Skala radija sa sjednice Radne grupe za borbu protiv korupcije opštine Kotor. To je ružan i neistinit pamflet koji je sračunat da oblati, uvrijedi, okleveta.

Sudija Krstonijević nije mogao da pronađe Skala radio pa je poziv na ročište zakačio na oglasnu tablu. Kada je isteklo vrijeme, uzimajući u obzir činjenicu da zaposleni u Skali svakodnevno ne posjećuju kotorski Osnovni sud, Krstonijeviće je donio presudu.

Sudija Krstonijević je, vidljivo je to iz presude, izuzetan znalac medijskog zakonodavstva. On zna da mora da se objavi nekakva ispravka i da je to u njegovoj isključivoj nadležnosti. Nije se sudija Krstonijević potrudio da pravda bude zadovoljena. Pa ako je već uzeo da sudi nešto o čemu, uz izvinjenje tako malo zna, sudijska etika mu je nalagala da se malo potrudi da pronađe Skalu u starom gradu Kotoru i da preko kurira Suda dostavi poziv za ročište kako bi pravda u suštini bila zadovoljena. A ne samo u formi, što je izgleda bio cilj Krstonijevića.

Skala radio osnovano sumnja da je sudija Krstonijević uopšte slao bilo kakve pozive, jer ne postoji niko u Kotoru ko nije čuo za Skala radio i ko ne zna đe se ona nalazi. Osim izuzetka koji se zove Krstonijević Predrag.

Nakon njega, na scenu stupa sudinica Čakanović Sanja. Prijatna u razgovoru ali zalijepljena za paragrafe tako ljubazno saopšti da mora da vas kazni, da vam je prosto milo što donosi takvu presudu. A ona iznosi ni manje ni više 3.000 eura za Skalu i 400 eura za direktora. Nakon svaka tri dana po 500 eura lihvarske kamate. Takav je kaže zakon, a ona ne može mimo zakona.

A pravda gospođo, pitah je lično.

Nema odgovora, ali ima i drugog rješenje. Sad više nije tri, nego tri ipo, a odgovornom licu 450 eura. I tako u nedogled svaka tri dana valjda.

Cilj je jasan. Treba ugasiti Skalu jer se drznula da pokrene neka pitanja od kojih opet neke boli glava.

Poručujemo im, tek će da ih boli jer je ovo pravna država pa će i gospoda sudije morati biti pravne sudije.

Nakon ovog teksta jasno je da ćemo morati svakodnevno da posjećujemo oglasnu tablu Osnovnog suda u Kotoru da nam sudijski dvojac ne zakači neko poziv ne znajući đe se nalazimo.

Znali su đe smo kad je trebalo dostaviti presudu.

Slavko Mandić

7 KOMENTARI

  1. Svaka vam čast. Što ste to staršno zgriješili za ovako drakonsku kaznu ? A vrlo su ažurnu kako čitam.
    Kad bi tako bili hitri i objektivni da vataju lopove i ostale kriminalce đe bi nam bio kraj?

  2. Milka znali ili ne ali je teško pitati. Ovdje kako mi se čini je izgleda bilo najvažnije da se ne pronađe Skala radijo.Neko im se potkopao ,jasno je to

  3. Vama je lakše nego nama, jer vi imate javnu riječ. Mi obični građani se nemamo kome žalit kad nam ne dostave riješenje o oduzimanju par hiljada kvadrata zemlje na Mulu, a poštara plate da baci riješenje. To je postala opšta praksa u Kotoru u javnim ustanovama, odnosno oduzeti ugroženom pravo na žalbu u zakonskom roku. Kad jednom nije podnesena žalba u zakonskom roku, počinju pravne zavrzlame kroz rasne ustanove, koje mogu da traju i 10 godina bez konačnog pozitivnog riješenja. Javne ustanove, koje bi trebale da štite paravo građana, na ovaj naćin građane brišu od njihovih prava, te tako postaju najgrulji kršioci i otimači prava, osnosno imeovne građana. Hoćete imena i primjere…pođite u Katastar i neka vam kažu koliko je neriješenih predmeta žalbi za opčjčkanu imovinu.

  4. Cula sam za skalaradio. ali ne znam zaista gdje se nalazi. Redovno cak pratim skalu ali za prostorije ne znam.
    Sudija Krstonijevic je iz mog licnog iskustva sasvim dobar profesionalac, cak super sudija.
    Mozda je sve nesporazum ?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]