Sumnjivo lice

18
saobraćajni kolaps u Kotoru

Na pitanje da li je Vladimir Jokić, čelnik kotorskih Demokrata prekšio zakon ili ne, nema odgovora. Ćuti i on, njegov govorljivi i glagoljivi vrhovnik, ali i partijski drugovi, koji su najglasniji kada treba napadati sve i svakoga.

A pitanje je jednostavno: da li je Vladimir Jokić, u vrijeme kad je bio na odborničkoj listi Demokrata u Kotoru i kad je izabran na mjesto predsjednika opštine imao dvojno državljanstvo – srpsko i crnogorsko? Još je jednostavniji odgovor. Zaokruži se DA ili NE. I tu je kraj priče.

Međutim, izgleda da sve nije tako jednostavno kao što izgleda. Ako Jokić zaokruži NE, to znači da nije imao dvojno državljanstvo. To ga amnestira od cijele priče. Ali, što se dešava ako tužilaštvo ustanovi da to baš i nije tako? Kreće proces, a to znači da će se tada morati ustanoviti da li laže koza ili rog. Kazna koja može da uslijedi nije političke prirode. Ona ima spuški karakter.

Ako pak zaokruži DA, onda je sve jasno. To bi u isto vrijeme bilo priznanje koje bi značilo automatsko potiranje vršenja čelne funkcije u kotorskoj opštini. Jokić bi morao biti brisan iz biračkog spiska, jer nije crnogorski državljanin pa samim tim, po našem zakonu nije mogao da bude izabran na javnu funkciju. Na taj način prestala bi mu funkcija predsjednika opštine Kotor po sili zakona.

Ono što je još nejasno je, da li to znači i poništavanje svih odluka koji je ovaj mladi kadrovik Demokrata donio za vrijeme trajanja vlasti koju je obnašao?
Time če se baviti neko drugi.

Ono što je sada više nego jasno,Vladimir Jokiće je zaokružio i DA i NE. Što će zaokružiti crnogorsko tužilaštvo, znaćemo u vremenu koje je pred nama.

Dok se čega pravno rješenje čitave zavrzlame, zanimljivo je slušati nemušte odbrane prijatelja i partijskih čimbenika Vladimira Jokića. Čućete najčešće: Pa što? Koliko ih samo u Crnoj Gori ima sa dva ili više državljanstava. Da ko nije zbog toga odgovarao? Ovo je politički progon i ništa drugo. Naravno, tu je i nezaobilazna floskula da je ovo još jedan udar na Srbe i srpsku nejač u Crnoj Gori.

Nema niti jednoga koji će da kaže da je ovo priča koju treba da ispitaju pravosudni organi naše države i da će se te odluke poštovati. Nema ni onih koji će da osude svako kršenje zakona, pa i ako dolazi  iz redova njihovih političkih prijatelja.

Njihova priča bi izgledala ovako: Jokić nije kriv što je prekršio zakon, zbog toga što su zakon kršili oni zlotvori prije njega, koje po svaku cijenu treba ostraniti, (za sada samo) iz političkog života Crne Gore. Onda ide obavezno red koji govori o ogranku organizovane kriminalne grupe, pa red o poltronima i ulizicama, medijima iz podzemlja i niz drugih etiketa koje mlade Demokrate onako “čojski“ prilijepe onima sa kojima se ne slažu.

Sjetimo se da su Demokrate došle da sve pozlate. U Kotoru sa samo 5 mandata, od 17 koliko je potrebno za većinu.
Upravo je Jokić govorio da neće biti nikakvih političkih progona. Ježio se pri nečijoj pomisli da bi moglo da uslijedi partijsko punjenje, još od ranije pretrpane lokalne uprave. Govorio je da oni neće biti poput prethodne vlasti koja je svašta činjela. Bilo je obećanja za koje je tada jedino Jokić i okruženje oko njega znalo da od toga nema ništa. Zakleo se da će za korupciju imati nultu toleranciju. Vjerovatno tada nije znao da će izdati poslovni prostor u prizemlju kotorskog Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, po svoj prilici mimo zakona.

Jokić je sjeo u fotelju prvog čovjeka Kotora, a sa njim  i svi njegovi. Uglavnom mimo zakona, kako je utvrdila Upravna inspekcija.

I opet odbrana da su to isto radili i prethodnici.

A što je sa obećanjem da će oni biti drugačiji. Zna Jokić i njegovi ideološki podupirači DF, SDP, URA, uz manjinsku podršku SNP-a za onu narodnu “Obećanje, ludom radovanje“.

Slavko Mandić

18 KOMENTARI

 1. Izgleda da su oni koji se potpisuju Online, ustvari slabo online, ili namjerno ne ulaze na sajt Opštine …možda žive u sjenci lažnog sjaja??? Ili istina previše BOLI?
  Sunshine, sunshine reggae, don’ t worry, don’t harry, take it easy!

 2. Pitanje dobrog ukusa je pitanje stila, vaspitanja i kulture – kako lične, tako i opšte. Osim što do sada nije bilo cenzure mojih komentara kojih i nema mnogo na ovom mediju-portalu (valjda neće biti ni ubuduće), kada su političke vijesti i tekstovi u pitanju, malo je ovdje objektivnosti.

  Osim što je Slavko Mandić, kao direktor i urednik politički javno opredijeljen i izrazito pristrasan, trebalo bi čak i u tome da postoje barem nekakve granice, jer samo ova priča s Jokićem (a bilo je još takvih priča) počinje da izaziva odbojnost i da odvraća ljude sa ovog sajta.

  Obratiću se i lično:
  Slavko, iako je svima nama poznato vaše opredijeljenje i vaša uloga i to da ste godinama dobijali pomoć od prethodne opštinske vlasti, što se ne može reći za druge medije, te da ste uz vlast i dalje (što je vaše građansko pravo), pokažite barem donekle mjere i pristojnosti da se Skala radio ne bi pretvorio u potpuno “pljuvački” radio (u datom slučaju “Anti-Jokić radio”)

  Dakle, Slavko, uvažite bar toliko različite profile vaših slušalaca, ne samo politički profilisane, već i one koji nijesu stranačko-politički opredijeljeni i prestanite sa ovom medijskom torturom nad slušaocima radija i čitaocima portala.

  Kada se već bavite državljanstvima i to samo Srbije, pošto su vam jedino ona sfera interesovanja, a ne i neka druga državljanstva, zašto se kao novinar niste pozabavili ko u Kotoru još ima državljanstva Srbije? Ko u DPS-u i vlasti ima državljanstva Srbije? O tome treba da se muči jer vama nije u interesu?

  Osim što vam je već nedjeljema i mjesecima glavna tema gradonačelnik Kotora i što je odavno ova priča prešla granicu dobrog ukusa, što vam u tekstove ulazi i uličarski stil (koji vam inače nije stran, iako umete i bolje), uvažite i nas koji se u suštini ne slažemo s vama, ali ipak slušamo vaš radio i čitamo portal. Ima ovde i kvalitetnih tekstova vezanih za tradiciju, istoriju, kulturu uopšte… pa to treba reći i ispoštovati.

  U suprotnom, rasteraćete i nas neistomišljenike odavde, pa neće imati ko da diskutuje. Vjerujem da će komentar biti objavljen.

  Pozdrav!

  • Poštovani gospodine Andro,
   zanimljivo je s koliko proizvoljnosti pokušavate da mi prišivate etikete, samo zbog toga što ne dijelimo iste poglede. Nije Vam smetalo kada su odbornici Demokrata na najgrublji način vrijeđali Skalu i mene lično bez ikakvog razloga. Nijeste reagovali ni kada sam napisao Jokiću najuljudnije pismo da se sastanemo kako bi bezočno vrijeđane i iznošenje neistina konačno prestalo. On nikada nije odgovorio. Ni na moj dopis a ni na jedan mejl ovog radija. Kulturni centar je, odmah po dolasku nove vd direktorice izbrisao Skala radio i zabranio bilo kakvo obavještavanje ovog radija o dešavanjima u Centru. Nije Vam smetalo ni kada je Jokić zabranio direktorima preduzeća i ustanova čiji je osnivač da komuniciraju sa nama. A smeta Vam moje pisanje. Kažite samo gdje ste prepoznali laž.
   Oko finansiranja Skale pričate neistine. Imali smo ugovor za ono što smo radili i to bez pdv oko 13.000 €. Nemojte zaboraviti što smo sve uradili kako bi se komunalna slika u Kotoru popravila i što kada je u pitanju zaštita Kotora od svih koji su na njega nastrali. Bez obzira da li je u pitanju vlast ili opozicija.
   Poštovani Andro, svakodnevno dobijamo podršku naših slušalaca. Slušamo njihovu riječ. Oni su nam bili važni i pravo ohrabrenje kada se ova današnja vlast obrušila na nas. Zato, dođite kad god možete ili želite. Vjerujem, mnoge stvari bi drugačije izgledale.
   Srdačan pozdrav
   Slavko Mandić

   • Poštovani Slavko Mandiću,
    Mislim da ste sa previše poštovanja i uvažavanja odgovorili, a nimalo ne zazlužuje ovaj što se krije ispod imena Andro i još pod mnogim drugim imenima,ovaj velikosroski nacionalista i kukavica ,napisao je da HGI dovodi ustaše u Boku , citiram što je napiao ovaj velikosrpski nacionalista i kukavica :
    Protiv političara iz Hrvatske tzv. građanske, velikonacionalističke inicijative, koji svi odreda imaju domovnice i putovnice, koji dovode ustaše poput Pećarića i Vande Babić da čerupaju bokešku i crnogorsku baštinu, protiv njih se ne borite.
    Zatim je još napisao ovaj velikosrpski nacionalista i kukavica ;
    Već su počeli da kukumavču Montenegrini, a i neki Latini, dobar je to znak…. ali su pouzimali razne pasoše, a smetaju im drugi pasoši i državljanstva?! Ne smetaju im ni šiptarske kvazi državice, ni crveno-crne orlovske zastave, ni teroristi…
    Mislim da niste trebali uopšte komunicirat sa ovim velikosrpskim nacionalistom i kukavicom, negativcem i depresivcem jer su mu propali projekti velike Serbie od Vardara do Triglava,projekta fašiste Šešelja koji je idol ovom te se krije iza imena Andro.
    Slavko velika podrška Radio Skali na programu radia i na kritike protiv trenutne vlasti u Kotoru koja niti poštuje državne institucije ni Ministre a ni samu državu Crnu Goru, nadam se da će trajat kao mačkina ljubav u Februaru.Što se tiče građana ,državljana Crne Gore koji su uzeli srbijansko-srpsko državljanstvo,95 % njih su negativno odnosno anticrnogorski nastrojeni, ja ih znam dosta i svi do jednoga su protiv Crne Gore i da mogu napravili bi od Crne Goru srpsku pokrajnu ili južnu srpsku regiju.
    Slavko nastavite sa politikom i programom Radio Skale kao i do sad ,samo nemojte da nastavite da odgovarate ovim nesoj..a , velikosrpskim nacionalistima, nedobronamjernim ljudima i kukavicama.
    Lijep pozdrav

    • Tridesetogodišnji rat i mit o “čuvaj nas Bože kuge, rata i Hrvata”[uredi VE | uredi]
     U Tridesetogodišnjem ratu (1618.-1648.), Beč je pozvao Hrvatsko konjaništvo upomoć; a efikasne hrvatske konjaničke postrojbe angažirali su i vladari drugih katoličkih država. Vojnici iz tradicije nastale u stoljetnom ratovanjima sa Turcima, s kakvima se zapadna Europa nije bila navikla suočavati, ubrzo su širili strah medu protestantskim protivnicima.
     Povodom toga, protuhrvatski nastrojeni propagandisti često iznose varijacije ove priče:
     “U Evropi postoji samo jedan jedini narod koga je čitava Evropa javno proklela i od koga čitav Stari kontinent beži ‘kao đavo od krsta’, to su Hrvati. Evropa je još u prvoj polovini 17.-og stoleća skovala krilaticu-prokletnicu koja glasi: ‘Sačuvaj nas Bože kuge, gladi i Hrvata!’ Ovaj sramni beleg za čitavu jednu naciju isplivao je na evropsku površinu za vreme Tridesetogodišnjeg rata 1618.-1648… Evropsko zgražavanje, a posebno nemačko, na Hrvate i njihova nedela ostao je i u dokumentovano-pisanoj formi kao gore spomenuti natpis (krilatica-prokletnica) na katedrali u istočnonemačkog gradu Magdeburga koji je za vreme Tridesetogodišnjeg rata bio prvi evropski grad koji je osetio na svojoj koži i ulicama sadističko biće Hrvata koje će doći do punog izražaja u Jasenovcu i ostalim stratištima duljem Lipe Njine za vreme Drugog svetskog rata.”[12]
     Prema Ž. Bistroviću, navodni je “citat natpisa na katedrali” potpuna izmišljotina protuhrvatskog (četničkog) propagandiste Laze M. Kostića iznijeta u knjizi „Primeri hiljadugodišnje kulture Hrvata” tiskanoj u Chicagu 1953. godine[13], koju su u novije doba rado prepisivali propagandisti iz Srbije: na katedrali u Magdeburgu takvog natpisa nema, a u napadu na Magdeburg je među preko 25 tisuća vojnika Katoličke lige sudjelovalo nekih 850 pripadnika hrvatske lake konjice.[14]

     • Za Pestingrada velikosrpskog nacionalistu i kukavicu, raspirivača nacionalne i vjerske mržnje na ovim prostorima,i na ovom portalu,
      Srbi koji su bili u NDH, koje su učestvovali u zločinima u Jasenovac i na teritoriji tadašnje rasparčane Jugoslavije obučeni u ustaške uniforme:
      Srbin general Đuro Grujić,osoba od najvećeg Pavelićeva povjerenja ,glavar glavnog stožera Hrvatskih ustaških oružanih snaga je na procesu pred Vrhovnim vojnim sudom u Beograd u Rujnu 1945godine izjavio:Veliki broj Srba pravoslavaca je bio visoko pozicioniran u Hrvatskoj vojsci,a veliki broj civila pravoslavaca i Srba su svoju obavezu prema državi odrađivali na druge načine.
      Dr Savo Besarović ,pravoslavac Srbin, bio je ministar u vladi Nezavisne Države Hrvatske ,
      Desetak Sba pravoslavaca zauzimali su itekako osjetljive pozicije u vladi NDH “(Arhiva Vrhovnog suda FNRJ,Grujuić i ostali1945,2298/45 )
      Ko su bili ostali Srbi na tako važnim pozicijama u NDH ?
      Fedor Dragojlov bio je general-pukovnik u Hrvatskoj vojsci,a od 1943 do kraja 1944 glavni zapovjednik Hrvatske vojske.
      General Jovan Iskrić
      General Miroslav Opačić
      ustaški krilnik i general Dušan Palčić
      General Milan Desović
      zrakoplovni general Đuro Dragičević
      zrakoplovni general Milan Uzelac
      i još mnogi drugi na manje važnim pozicijama,

      Fedor Dragojlov uspio je pobjeći i umro je 1961 u Buenos Airesu,Argentina.
      Marko Šarac,ustaški tabornik Srbin ,u mjestima Tornju i Pakracu a kasnije logornik u Pakracu.Bio je čovjek od osobnog povjerenja pukovnika Maksa Luburuća,zapravo njegova desna ruka za područje Pakraca,Lipika,Zapadne Slavonije.(Dane Pavlica stratišta oko Papuka i Psunja,zavičajno udruženje Slavonaca ,Beograd 2007.)
      Marko Šarac je strijeljan kao ratni zločinac 1946.
      Ne bi bilo korektno spomenuti ustašici Milku Obradović.
      Bio je i poznati Mile Vasić, Srbin,koji je bio zaposlen u logoru Jasenovac.
      Ljuba Miloš,Srbin ,poznati koljač u Jasenovac
      Interesantno je porijeklo Maksa Luburića,poznatog ustaškog zločinca-koljača ,on je tada tvrdio da su porijeklom Luburući iz Crne Gore da mu je djed oženio hrvaticu i da su oni tada prešli na katolicizam.
      On je tada tvrdio da su porijeklom iz Pive a njegovi Luburići u zapadnoj Hercegovini i dan danas to tvrde.
      E sad Pestingrade,ako znamo da je Max Luburić porijeklom iz Pive a tvoj Ajatolah Amfilohije Radović isto iz Pive koji isto tako prijeti i proklinje ,srećom te prijetnje nije počeo realizovati lično ali jesu oni koji su boravili kod njega na Cetinje i koje je blagosiljao da rade zločine za i u ime srpskog naroda i u ime Srpske vjere ,Arkan ,karađić, Mladić i ostali manje poznati krvoloci-srpski fašisti, ne treba biti puno pametan pa povezati da su Max Luburić i Ajatolah Amfilohije Radović od iste fele, istog mjesta i istog mentalnog sklopa, možda i krvno vezani ko zna,
      Pestingrade da li znaš zašto je Sava Kovačević koji se borio protiv fašista,njemačkih,hrvatski,muslimanskih i tvojih četnika, izjavio da mu jedan Hrvat u jedinici više vrijedi nego deset drugih.
      Pa zato jer je znao da mu Hrvat neće pucat u leđa kao što mu se i desilo jer je bio upucan u leđa od tvoje gore lista ,i tako stradao a ne od strane njemaca.
      Budi pozdravljen Pestingrade,sa onim što je Dobrica Ćosić napisao ;

      Dobrica Ćosić, književnik, član SANU, bivši predsjednik države, „otac srpske nacije“, napisao je sljedeće:

      -„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

      -„Laž je srpski državni interes.“

      -„Laž je u samom biću Srbina“.

      -„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

      -„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“

   • Gdine Slavko,
    Ne shvatate da niste u pitanju vi i vaš odnos s Jokićem, tj. njegovom strankom. On je samo jedan čovjek u toj stranci i sticajem okolnosti postao je gradonačelnik Kotora. Do stupanja na funkciju relativno nepoznat i ne posebno značajan za politički život Kotora. Hoće li ostaviti neki trag i kakav, to ćemo vidjeti. Ovo “razvlačenje” po medijima postalo je degutantno mnogima.

    Vi ste, međutim, za razliku od Jokića, prisutni u javnom i medijskom životu Kotora i šire znatno duže, ali izgleda da nijeste svjesni te odgovornosti. Rekoh već da poštujem brojne tekstove i emisije (preslušavam i čitam iznova i neke iz arhiva) i taj dio profilacije Skala radija, ali se ovaj segment političkih vijesti, tekstova i objava uopšte pretvorio u kafansku raspravu, čemu ste vi, i prije svega vi, najviše doprineli.

    Ništa nije bez razloga, gdine Slavko, pa ni kako kažete “vrijeđanje vas i Skale”. Vi ste se zamjerili onima koji su protiv sada već bivše kotorske vlasti, uskoro bivše i na državnom nivou.

    Zamjerili ste se i nama, vašim zemljacima Bokeljima i Crnogorcima koji su Srbi, jer ste toliko puta nekorektno, generalizujući, s predrasudama pisali o srpskom narodu (morali ste i u ovom tekstu da nas se “dotaknete”). Da ne koristim neke “jače” riječi.

    Ovdje se ne njeguje duh tolerancije i duh bokeljskog zajedništva, već nacionalno-ideološko-političkih razdijeljenosti.

    Duh zajedništva se ne njeguje tako što ćete u tekstu koristiti riječi poput čimbenika ili obnašati (iz zagrebačkog standarda), kako biste se približili bokeljskim katolicima (koji ionako ne koriste te riječi) niti jotovane riječi (kako biste pokazali kako ste i “veliki” Crnogorac)! Poštovanje različitosti u zajedništvu se ogleda u tome da se mogu čuti različiti stavovi, i to ne samo politički, nego glasovi različitih strana, zajednica.

    Vama ne treba podrška slušalaca da se branite od kotorske vlasti. Od tih slušalaca dobijate i dosta kritika, ali to izostavljate. Ni život Kotorana, ni vaš, pa ni postojanje Skala radija ne vrti se oko Jokića i demokrata ili koalicije na vlasti. Ako se kotorska vlast obrušila na vas, obrušili ste se i vi na nju i na sve vaše političke i nacionalne neistomišljenike. To vam ja kažem kao neko ko ne dijeli političke i ideološke stavove s vama, ko pripada drugom nacionalnom identitetu, a ko je ipak slušalac vašeg radija, razočaran što nemate toliko svjesti da je pitanje mjere pitanje dobrog ukusa, a pitanje poštovanja različitosti, pitanje ljudskosti, jer…

    …sjutra, kada vaša politička opcija ode s vlasti i na nivou države, kako ćemo vas mi, slušaoci vašeg radija braniti i štititi ako to bude bilo potrebno (iako ne vjerujem da hoće), kada nam niste ukazali osnovno ljudsko poštovanje i stali u našu zaštitu kada je trebalo, već ste nas i napadali?

    Konačno, uvijek postoji opcija – ne moram ni pisati ovo, niti slušati vaš radio, ali ako želite da doprinesete da se nešto promjeni na bolje, vrijedi učestvovati i pokušati.

    Zahvaljujem na prostoru i odgovoru!

    P.S. Bilo bi lijepo kada biste dali prostora nekome ko ima drugačije stavove od vaših da se čuje na vašim talasima i da piše na ovom sajtu. To bi bilo dobro i za slušaoce i za vas. Razmislite o tome.

 3. ..Alo,alo,,,znate li išta drugo rabotati-sem što se bavite-ispravno-onim ,da kad vas zaSRBI-a vise počešete..Uz pripomenu-da se nebiste okrvarili-ka što umijete vi “tost crnogorci”-da pazite kad prilazte “žrtvi”-bidnite na oprezu-a ne kao na one krave,na farmi… u Konavle 1991/1992 godine…? Za koje imam informacije-da vas i dan danas potmoci onije krava -pominju u negativnom kontekstu..?..Jer predug je put biti “srbin u pokušaju-zarad gu..”-pa preo noći postati-jopet zarad gu..iste “tost crnogorac”-e bo…?

 4. Gsp. Slavko, Skala kanal koji slušam i čitam, je kako osjećam moj radijo, ali Vas molim da smanjite broj i način napada koje nisu baš po ukusu/meni stranački opiturano/, gradonačelnik neka odgovara kao političar pogotovo ako je lagao, to je moralna obaveza svakog iole čestitog političara, ne želim dužit jer ću ući u vodu da ga branim, a to ne želim, jer pripada stranci koja je po meni stranka manipulatora, prevaranata i ljudi koji nisu za građansku Crnu Goru.
  Nadam se da nećete personalno ovo prihvatit, iako sam Vas imenovao, jer Skala je radijo iznad politike i ćakula brđana koji bi najradije da nestane sa mediske scene naše nam jedine države.

  • Pridružujem se pozivu da se LAŽ nazove pravim imenom. Nijesam pristalica pretjerivanja. Ovoga ljeta smetalo mi je što se svaki kulturni digađaj ” upotrebio” u političke svrhe. Ovo se posebno odnosi na g-dina Ratimira Martinovića i njegove istupe. Napominjem da jako cijenim ono što radi u Kotoru, ali treba ostati dostojanstven.
   Ovom prilikom želim da skrenem pažnju i na nekoliko činjenica koje je moguće naći na sajtu Opštine:
   – presjednik Opštine je radio u Beogradu i tamo odradio pripravnićki staž, a to znači i položio neki stručni ispit, ako ga je položio, što znači da je morao biti državljanin Republike Srbije;
   – iz CV sekretara slijedi da nijedan od v.d. sekretara nema potrebno radno iskustvo u skladu sa aktom o sistematizaciji, a to je tri godine na rukovodećim ili mjestima gdje se traži samostalnost u odlučivanju. Postavlja se pitanje kako će biti izabrani;
   – Neki od v.d. sekretara nemaju ukupno ni pet godina radnog iskustva. Postavlja se pitanje da li je to u ljudskom smislu neozbiljno;
   – iz CV sekretarke za kulturu a sa sajta Opštine čitamo da je položila državni ispit, a isto nije dokazala dokumentacijom koju je priložila. Postavlja se pitanje da li se i ona osilila pa laže javno? Drugo pitanje je njen doprinos novinarskoj profesiji u CG koji je preporučio na ovo mjesto;
   Direktore javih ustanova, pogotovo u kulturi ne treba ni spominjati. A pitanje koji je njihov doprinos kulturi ovoga grada koji ih je preporučio na ova mjesta. ću potkrijepiti konstatacijom S. Cvajga- slučaj često udesi da ljudi koji koji to ničm nijesu, ili nijesu dovoljno zaslužili, stignu tamo gdje niko nije mogao da sanja- Ovo svakako uz opasku da je parola bivšeg direktora Centra za kulturu bila -Kultura je industrija- što je, bilo direktno verbalno unižavanje kulture i institucije na čijem je čelu bio. Ovo ističem pokušavajući da budem objektivna.

   Da zaključim, mišljenja sam da je JAKO OPASNO ovo što sada planski radi u Kotoru, a među aktuelnim radnjama izdvajam zapošljavanje velikog broja ljudi, koji su po opredeljenju protiv državne Crne Gore, u crnogorske kulturne institucije. Ovakve radnje ocjenjujem kao nepopravljive za crnogorsko pitanje (koje još nije dobilo jasan odgovor ), i ZATO osudjujem SDP i URU u Kotoru što su stale uz ovakve radnje koje ne mogu kontrolisati, što znači da iste podržavaju.

   • Moja skaljarice, ti si samo za Skaljara i nidje vise….gore budi i da ti je dobro…o cemu ti….zemljo otvori se….citas po sajtu i lupetas kojesta…aj za poslom i peri sudje a manje tipkaj….

 5. oni drže sve velike medije, i prosto kroje istinu. Vlado je sigurno drag momak i svako dobro mu želim, ali ipak nek se nastavi baviti porodičnim biznisom, jer mu ovaj nikako ne ide (laž do laži svaki dan) teško je tako živjeti

 6. Moj Slavko, napravi od Radio Skale Radio Jokic….imali ikakve druge vijesti a da nije o kako ih zoves kvartasima i njihovoj ekselenciji Jokicu…Sto je mnogo, puno je….
  Kazes neka sud radi po svojemu pa ko ovce ko cobanice, a dje je taj isti sud bio prije za neuporedivo vece prekrsaje (ako se uopste i moze nazvati prekrsajem ovo kod mladjanog Jokica).
  Opet kazem spusti loptu na zemlju, crveni se lako dobija ako igras rukom…ima vazda ljepseg da se pise od politicki pristrasnih izjava!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].