Svako ko prijeti mora dobiti jasan odgovor

33
Milo Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da svako ko prijeti da je spreman da se zapali ili žrtvuje, mora dobiti jasan odgovor.

“Nemojte nam se zalijetati, najljubaznije vas molimo”: Đukanović u studiju TVCG

U emisiji Živa istina, koja će biti emitovana večeras na Prvom i Satelitskom programu TVCG od 20:05h, rekao je da se vara svako pojedinačno ili bilo koja institucija da može pobijediti državu Crnu Goru.

“Ja nerado odgovoram logikom snage i logikom sile, ali mislim da o svim pitanjima, pa i onim važnim oko kojih se drastično razlikujemo da je moguće tolerantno razgovarati. Ali, kada vas dovedu u situaciju da morate odgovoriti na njihove argumente onda želim da kažem da se vara svako pojedinačno ili bilo koja institucija da može pobijediti bilo koju državu, ukljućujući i državu Crnu Goru”, poručio je Đukanović u emisiji Živa istina.

A, bilo je mnogo takvih pokušaja, podsjeća Đukanović i ističe da su nam najsvježija nam takva sjećanja iz 2015. i 2016.

“Vidjeli ste kako je to završeno i vidjeli ste da su polomili zube oni koji su mislili da ruše državu. Ko god nam sada prijeti svojom spremnošću da će da se spali, da se žrtvuje, da nema boljeg momenta da se postane svetac nego sada da se napravi neko samoubistvo, mora da dobije jasan odgovor. Mnogo nas je više na ovoj strani, koji smo sve u životu do sada dali da ispravimo jednu istorijsku nepravdu i da obnovimo crnogorsku državu, koji smo vrlo ponosni na to svoje ostvarenje, i spremni smo da svim mogućim sredstvima branimo taj državni krov nad glavom”, poručio je Đukanović, komentarišući prijetnje povodom usvajanja Prijedloga Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Đukanović je rekao da bi moralo biti jasno, ne samo iz našeg, već i iz univerzalnog iskustva, da će uvijek biti manje pristalica, pa i manje motiva za rušenje nego za odbranu nečeg što je mukotrpno i pravedno stečeno i obnovljeno.

“Prema tome nemojte nam se zalijetati, najljubaznije vas molimo”, poručio je Đukanović.

rtcg

33 KOMENTARI

 1. “Mnogo nas je više na ovoj strani”
  Đukanović je ipak priznao da je Predsjednik samo jedne polovine građana u Crnoj Gori. Rekao je istinu, ona druga polovina gradjana ga ionako ne priznaje svojim predsjednikom.

 2. Od tebe se Milo prepao i od tebi sličnih glupana.
  Vasko provaljen si i muči .Ko tebi vjeruje takvome?
  Ti samo parama mislis da vrijediš.
  Svako ti se sprda jer si neinteligentan.

 3. E moj dobri Veljko Ćatoviću mora si se na kraju pokazat ko si i čegović se. Ti ćeš da zboriš o Crnogorcima a Srbin ti iz gu..ce viri jadan Veljko koji više ne znaš što se čini s tobom. Ti pripadaš onima koji su genocid sprovodili i kao takvi su prepoznati u cijelom svijetu. Razaberi se nacionalisto koji si živio u Hrvatsku i tamo sticao blago. Jedeš li se sad što si tamo živio reci javno.

  • Kokote slabo si ti vidio stvari iz Knezlaza … Moji su vozili aute i u vrijeme Austrije cudo jedno da ti to nije poznato? Moji su vodili i orjenski bataljon sa bracom Grakalicima poslije pogibije N. Djurkovica …. Ta tvrdnja da da su moji spremali genocid samo pokazuje koliko si ti glup i neobrazovan Kokoticu … A u HR i CG nisam zaradjivao nego sam u te lokacije unosio pare uvijek.
   Zadnih 15 000 eura sam zaradio nedavno kada sam se kladio na Joshua protiv Luiza. Stavis 50 000 eura na internet kladionicu na zicera i ne mores faliti …
   Ali preglup si ti Kokoticu za sve te nauke i prestar za ucenje … Problem je i sta nemas 50 000 u kesu a i da ih imas nebi imao mu*a da ih riskiras.
   A sada bote ajde kod gazde neka ti da sendvic sa parizerom a mozda se za Bozic gazda odobrovolji pa ti dadne i zimske salame.

 4. Ovakav narod ( ako su vecina ) i ne zasluzuje boljega predsjednika od g – Djukanovica, No , nisam siguran da su vecina jer na vlast su dosli prevarom zvanom “koverat”.
  Po mom misljenju predsjednik i premijer drzave su SADASNJOST a ne slavna proslost i blistava buducnost. Usput receno proslost crnogoraca i nije bas tako slavna. Ko god je napao istamburao ih je i zapalio Cetinje. Srecom po njih od istrebljenja ih je 1x spasio risanski grof , admiral ruske ratne flote Marko IVELIC. Ruska sila i ruska diplomatija je taj planinski zivalj spasila da ih Omer Pasa Latas sve ne podavi … Kao sta vidim nisu se bas pokazali kao neki zahvalan narod. Toliko o “slavnoj proslosti” …
  O buducnosti? Nemam o tome sta napisati jer buducnosti i nemate. Mladost ce otici da sluzi po evropi a ovo sta ostane ce izumrijeti. Slicno se dogodilo i dinosaurima. Nestali !!
  A sadasnjost u Crnoj Gori je nikakva ako je gledamo sa aspekta zivotnog standarda populacije.
  Sadasnost vam je crna , a kakva vam je sadasnjost takva vam je i vlada. Nikakva.
  A sada kriticari i sljedbenici velikog vodje i vizionara poslusajte pjesmu : ” Coban tera ovcice … lakoj-lane” … mozda sta god i shvatite …

 5. Ovo je Crna Gora i biće koliko god da nam je ne date.
  Strani državljani krenuli na sabor to je već viđeno.
  Nećete uspjeti u naumu da otimate naše prošla je 1918 za vijek i vjekova!!!

  • Kotoranko naša je i ostaće, pa koliko god da nas ima. Ne mogu nam je uzeti, jer na tu priču stavljena je tačka.
   Biće mirna i opozicija i popovi, koji huškaju ovaj narod na svađu i sukobe. To im je jedini način da produže rok trajanja.
   UZALUD!

   • Pa , towne, ajde da se i ja s Tebom , napokon , složim !
    A oće li se složiti časne, koje više nisu u ošpedao i ili on posranik
    iz Cacova što u parlamentu veliča Alojzoja Stepinca, ostaje da se vidi.
    Veliki revolušion je krenuo već iz Trogira, preśednjičke kandidatkinje Katarine Peović, koja na sučeljavanju nije šćela pružiti ruku
    Kolindi GK, pozlatila joj se.
    Takvi Nama ođenak trebaju, a ne
    Ti , koji ideš u sve bogomolje i slaviš sve svece, Mi hoćemo Socijalizam i raskid Konkordata, što je i ova Kate u Hrvatskoj zaištala, a što ne bi i Mi, što Nam je to trebalo.
    Znam sad će se podić, ovi katolici, veći od pape, pod dirigovanjem ,
    mudraca sa Zlatnih njiva,Ljute, Dobrote i nuncijatora, Ti nemo komentirat, jerbo znam da si kako puga, može Jordan, jer je on
    zaštitnik redova fratara i tajnih društava!
    Znaš li možda, ili Jole, koja je razlika između Lucifera i Sotone ?

    • Ranko Dvorska budala, kao i obično piše budalaštine.Naravno u sklopu njegovih mogućnosti.
     Na tvoje pitanje, odgovor će ti poslati onaj u koga ti ne vjeruješ.
     Puno sreće!

 6. Veljko kako ti je promaklo ovo sto rece presjednik svih gradjanja iako njih ima mnogo više “..za odbranu nečeg što je mukotrpno i pravedno stečeno…. i obnovljeno.”
  Da li je mislio na vjernike i crkveno svestenstvo ili na odbranu njegovog i acovog?

 7. Veljko, oteto 1918 se mora vratiti, milom ili silom, nema boga !
  DOSTA JE BILO SRBOVANJA I ČETNIKOVANJA, TAMO NJIMA !
  Crna Gora na prvo mjesto!
  Veljko jesi li pripremio agregat, oće li
  opet koji makakako razapet na stablo biti ? Ajd utuli, pa pa cukune, toči Spila !

  • ..ZBOG ČEGA SU U DUBROVAČKOJ REGIJI “OD NEPRIRODNIJEH GRANICA OD KOBIILE-KONJA I VOLOVA SA ISPAŠE NA PREVLACI DO PELJEŠCA-ĐE SU crnogorci BORAVILI I SPOČETKA 19 STOLJEĆA U ZABRANJENIM “DUŠNOVIM GRANICAMA”-ZAKLJUČNO SA NEUMOM..ZABRANJENO UČENJJE I KORIŠENJE SLOVA “S I Č”-PO ŠKOLAMA…E BO?!

  • ..GOSPODINE-“DRUŽE” Mićun-u..AKO ZNATE-A VIĐU DA ZNATE..ČIJOJ JE VOJSCI U IME N(v)AŠE DOMOVINE-NEOVISNO OVISNE–CRNE GORE(ZBOG- RADI KONAVALA I DUROVNIKA?)-“TAMO V A Š”(NAŠ-nije!!!) VELEPOSLANIK u SLOVENIJI-ANTIFAŠISTIČKOJ ZEMLJI- dr MEDIŽINE MIOMIR MUGOŠA..POLOŽIO CVIJEĆE-“VAŠEMU CVIJEĆU” NA “SPOMEN OBILJEŽJE”-NA KOČEVSKIM ROGOVIMA U SLOVENIJI-SLUČAJNO U ČAST 75 GODIŠNJICE 13 JULSKOG USTANKA 1941-NARODA I NARODNOSTI CRNE GORE-NE VAŠE(VAŠA JE ONA USTAŠKOG ČETNIKA SEKLULA DRLJEVIĆA,VRHOVNIKA CRNOGOSKIH ČETNIKA U BOSNI(1944) I NJEGOVOG ZAMJENIKA NAČELNIKA STOŽERA TIH ISTI ČETNIKA-PAVLA ĐURIŠIĆA -ČIJI SABORCI SU ZATRPANI U KOĆEVSKE ROGOVE-Mićun-u…UZ PITANJE-DAL JE TO VAŠE “CVIJEĆE CVIJEĆU” IMALO NA SEBI “VAŠU OZNAKU”-PETOKRAKU..IKONOGRAFIJA SA POTONJEG ZBORVANJA SUBNOR-a NEOVISINE CRNE GORE U PODGORICI…?!

   • Jordane , evo potvrđuju se moje sujme, Ti si u tajna društva uljegao,
    u masone, u koju ložu, možda Crnogorsku , prije 90ih, a ko zna , možda si “osvjetljen” u Iluminatima
    ali nisi dostigao 33. red , pa da budeš Veliki majstor !

 8. ..”SVAKO KO PRIJETI…DA ĆE DA SE ZAPLI”(?)-ILI OĆE DA PALI I ZAPALI…PROĆI ĆE-I TREBA DA ZNA-KA VI NA KONAVLE I DUBROVNIK KAD SMO “ISPRAVLJALI NEPRIRODNE GRANICE -“crtane” RUKMA NEPISMENIH BOLJŠEVIKA-KARTOGRAFA~(“BEZ DILEME ČLANOVI CENTRALNOG KOMITETA SeKaJu-SE I DAN DANAS NA I OKOLO VLASTI-OD PLANINA PA DO MORA -OD ULCINJA DO NOVOGA”..)~PREMA KONAVLIMA I DUBROVNIKU..DAVNIH 1991 DO 1999 GOIDNE-PA SE VRATISTE U CRNU GORU.VIA KOSOVA,.PREKO GROBOVA NEVINE ĐECE KOJA SU U “MURINU-PLATILA-DANAK AVIONIMA NATO MIROTVORCIMA” -NEMINOVNO -“ISPRAVLAJNJE NEPRIRODNIH SRPSKIH GRANICA NA KONAVLE I DUBROVNIK”..?!

  PA ZATO I NE BOLI-BEZ STIDA I SRAMA-I POKAJANJA ..UDARATI PO TUĐIM PLEĆIMA U GLAVAMA-ISKLJUČIVO U I ZA SVOJE INTERSE I SVOJIJE BLIZNICA”…?!!!

  DAVNO SAM JA REKAO SEBI:” DA POLITIKA NIJE PUTANA -NEGO DA JE OZBILJNA NAUKA-A ONI ŠTO SE BAVE NJOME(O TUĐEM TROŠKU) SU PUTANE..!!!

  • Blago nama, kako si nam samo ti pametan.
   Mora da je taj imao tri jaja kada je krećio!
   Neđelja je, posrkaj tu supu i u krevet konju stari.

   • ..ŠTO ĆE VAM,DA PREKO OVOG PORTALA,NA VULGARAN- UVREDLJIV NAČIN-DOZIVATE I VRIJEĐATE ILITI ĆERATE -IZ GROBA VAŠEGA POKONJEGA OCA-NAZIVAJUĆI GA SA “konju stari”… OSLOVLJAVLJAJUĆI GA SA VAŠIM OSOBENIM “SPIC ZAMETOM”-NADIMKOM-U POLICIJI RGISTROVANO,KAO KONSPIRATIVNO IME ŠTIĆENIKA-KOTORSKOG ŠPIJUNSKOG KLANA-IZ FILIJALE “”Perper-PJACA OD SALATE”…?!..

 9. Dobri i po malo pošteni Ćatoviću. Tako je. Sudovi nego što. Nisi se crvenio kad su tvoji otimali pa bi sad da ti oteto ostane a ne da bude sviju vjernika. Kako bi ti bilo kapetane da ti uzmu tvoje pa da ti više ne moš da vrneš ništa. Ajde junače skaži.

  • Kokote nemam namjeru sa tobom polemisati o ovome a niti suditi. Uputio sam ove moralne vertikale iz visoke politike, da se oko toga sude a ne da zakrve sirotinju.
   Sta se tice uzimanja moje imovine ako bi neko to bespravno oduzeo tuzio bih ga u roku dvadeset godina i onda bi se taj nasao u problemu i na udaru zakona.
   Medjutim ako bih to ignorisao vise od dvadeset godina onda bi mi taj odnio tu imovinu na bazi vanrednog odrzaja.
   Smatram da smo ovim zavrsili diskusiju Kokote.

   • Veljko da bi postojao vanredni odrzaj treba 20g ali i pravni osnov ….ali svojinska tuzba ne zastareva….recimo da mu i nevlasnik proda tvoje imanje(a ti nisi tu pa ne reagujes 25g) ako taj dokaze pravni osnov i savjesnost kod kupovine onaj sto mu je prodao tudje/tvoje je duzan da te isplati po trznoj cijeni….

 10. ,, Mnogo nas je vise na ovoj strani,, rece predsjednik drzave.Osoba,koja bi trebala da je predsjednik svih gradjana, je otvoreno pocela da nas prebrojava, kao pred veliki boj. Ko zna sto se njemu mota po glavi. Nadam se samo da ce narod biti mudriji od svoga presednika,i da nece zbog njegove fotelje i miliona krenuti opet u neki boj.

  • Narod ne mora obavezno za preśednika glasat, ali za Crnu Goru je većina ! Uvijek !
   Neprijateljima je jadac, kakvi svrbi,
   rusi , popovi – vidi pod lopovi i ostala bulumenta, sve je to pesto kupjevina.
   Živjela Crna Gora !
   Dole popovi i galamdžije, tamo vama .

 11. U jednom se slazem sa gospodinom Djukanovicem. Cemu prijetnje i cemu sila kada imamo sudove na koje nas uostalom upucuje EU?
  Kazu da se jedna polovina pravnih kn jiga odnosi na imovinu a druga polovina na sve ostalo.
  Ako je tako cemu onda NOVI zakon ? Novi zakon je neko pravilo a nova pravila ne mogu vaziti unazad jer bi to izazvalo haos.
  Zamislite kada bi se nova VAR tehnologija u fudbalu primjenila na sva minula svjetska prvenstva na sta bi to licilo?
  Ako je drzava nekada bila vlasnik spornih crkvi onda neka to i dokaze relevantnim dokumentima za svaki takav objekt pojedinacno.
  Koliko se ja razumijem u imovinsko pravo cak ni tada drzava nebi imala pravo knjiziti se na te objekte jer je proslo vise od 20 godina da su objekti uknjizeni na mitropoliju.
  Na taj nacin MPC je stekla sva prava na sporne objekte na bazi vanrednog ODRZAJA.
  Zato cemu sila , cemu svadja , cemu novi zakon kada imamo zakone i sudove.
  Donijeti neki “novi zakon” a onda se na taj novi zakon pozvati i prisvojiti neciju imovinu ima svoje ime i naziva se NACIONALIZACIJA. Takvi zakoni uvijek zavrse na smetlistu istorije.
  Zato gospodine predsjednice pustite vjerska pitanja a prihvatite se ekonomije.
  Vas bivsi prijatelj bankar Knezevic nas je ojadio za 400 miliona sa dvije propale banke. Truli MA nas kosta jos 150 miliona. Sada i Budva trazi 66 miliona itd itd … Milijardu smo “pukli” u relativno kratkom vremenu.
  Aerodromi su nam zaplijenjeni i bankrot nam je vrlo blizu.
  Vjerujem da bi vasa ostavka znatno poboljsala situaciju u zemlji. Novi “zakon” bi je samo zakomplikovao.

  • Hajde da se i ja napokon složim sa Veljkom.
   Mislim da nam je presjednik u totalnom strahu i više ne zna što priča….
   Ima nas više?
   Koga to ima više predsjednice?
   Pa sa svim manjinama i izbornim lopovlucima imate jedvs većinu u skupštini.
   Možda dolaze u snovima likovi ubijenih bivših “prijatelja:…od Beloga do Dragana Becirovica ?

  • Veljko ocigledno nisi shvatio sustinu lopovske namjere danasnje vlasti…oni bi da Upravni organ a ne sud donosi odluku cija je imovina.
   Mnogo ljudi ne zna da je Upravni organ pod nadleznoscu vlade a ne nezavistan organ. U tome je problem…markovic naredi nacelnicima katastra da sve sto im se svidja prebace na drzavu a onda kako su Pazin i markovic mogu dati na koriscenje ili prodaju kako vlada odlu9ci….nažalost ima onih sto bi više voljeli da komšiji izgori kuća pa makar i on imao stan u kući ….

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]