Sve je manje građevinskog otpada na lokaciji bivšeg hotela “Fjord”

4

 

Nedavno je počelo odvoženje viša hiljada tona građevinskog otpada sa jedne od najatraktivnijih lokacija u Kotoru, bivšeg hotela „Fjord“.

Nakon godinu ipo nova lokalna uprava je našla rješenje i odredila Industrijsku zonu za mjesto privremenog skladištenja građevinskog otpada.

Na tom mjestu će se izvšiti reciklaža šuta koji će kasnije biti upotrijebljen za tamponiranje  lokacije na kojoj će se graditi, kako je predviđeno, hotel sa pet zvjezdica.

 

Danas smo obišli lokaciju bivšeg hotela „Fjord“. Teške mašine ruše ono što nije srušeno prije godinu ipo. Tamo smo zatekli radnike koji su odvajali željezo.

Oni su nam kazali da bi posao mnogo brže išao da se ne mora rušiti onaj dio prizemlja hotela koji nije tretiran prethodnog puta.

To umnogome usporava odvoženje, a da toga nije, možda bi do sada šut bio prevežen u Industrijsku zonu.

Ovako, trajaće to možda i do kraja mjeseca, kazali su radnici, koji ističu da im je lijepo vrijeme saveznik u ovom poslu.

Gomila građevinskog otpada, koja je umnogome podsjećala na onu nakon žestokog bombardovanja, polako se smanjuje.

“Konačno vidim lužu iz Škaljara”, kaže nam jedan prolaznik, koji odvoženje šuta posmatra sa posebnim interesovanjem. Bilo bi najbolje, nastavlja on, kad bi ovđe napravili park umjesto hotela.

Malo je onih, kaže, koji znaju da je na ovom mjestu, kada je tu bila prelijepa „Slavija“ bilo posađeno preko 50 vrsta raznovrsnog mediteranskog bilja. Prava botanična bašta, a po sredini fontana sa zlatnim ribicama.

Na žalost našeg sagovornika, ali i našu, neće tu biti park.

Gradiće se hotel sa pet zvjezdica, koji, istina je, Kotoru itekako nedostaje.

Podsjetićemo da je rušenje hotela „Fjord“ počelo 26. aprila 2018. godine. Trajalo je skoro dva mjeseca, tačnije do 15. juna iste godine.

Investitor, kome su odvođenjem građevinskog otpada stvoreni uslovi za početak radova na ekskluzivnom hotelu sa 5 zvjezdića, najavio je pripremne radove još u ovoj godini. Što će to tačno značiti i kako će hotel izgledati, znaće se ubrzo. Do tada ostaju nagađanja da će imati 5 ili čak šest spratova. Po ovom pitanju nije se oglasila Uprava za zaštitu kulturnih dobara niti njeno odjeljenje u Kotoru.

Jedino što se sa sigurnošću može kazati je činjenica da je novi predsjednik opštine Željko Aprcović ispunio obećanje kada je ovaj gorući problem Kotora u pitanju. Šut je konačno počeo da se premješta u Industrijsku zoru, na opšte zadovoljstvo Kotorana.

4 KOMENTARI

 1. Samo vi betonirajte i nemojte sadit stabla da slucajno ne bi tu bilo parka.
  Da je srece sazidao bi se hotel po uzoru na bivsu Slaviju – velika sala u prizemlju i nekoliko soba na spratu.
  Apartmana po Kotoru sasvim dovoljno, a ne gradit novu grdosiju da dimenzijama narusi izgled starog grada koji je veoma blizu.

 2. Fala Bogu da se ruglo diže.
  Jeli to bilo toloko nemoguće za ovoliko vremena.
  Eto kako se može ka se oće.

  • Pogotovo kad se šut ponese na opštinsku zemlju koja nema uslove ni dozvole za deponovanje materijala i tako se u džep investitoru stavi najmanje 200.000 evra.
   Koliko se bilo “teško” sjetiti ovako fantastičnog rješenja?
   Ludilo.me

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]