Sve se može oprat do crn obraz

6

Debeo obraz treba da čujete kako vas vide, ocjenjuju i procjenjuju oni kod kojih ste u goste došli nepozvani, a da se ne zacrvenite i da vam ne bude muka u želudcu. Možda se radi o nedostaku etike, ili drugačijem tumačenju morala kroz obavezna istraživanja smisla i ciljeva za svrhu i naum u političke svrhe, đe nije važno imati obraz niti se na ljudskost pozivati? To je posebno stanje svijesti u kome vlada besvijest i praznina i mračna URA sadašnjosti kao vodilja moralnog polutanstva osvještane zbilje. Tamjanski preporod svijesti u nestajanju, one bez savjesti koju oblikuje mržnja i pretakanje iz ništa u ništa, pokazuje se iz dana u dan. Kao da se mržnja međusobno utrkuje sa sobom samom, željna stalnog rastakanja smisla i potrebe afirmacije mraka i propasti. Otuda dominantno politikanstvo prepoznato u pojedinim likovima obdarenim besmislenom retorikom u koju se nastanilo svekoliko društveno i ljudsko zlo. Namjere su jasne. Ciljevi takođe. Treba satrijeti vrijednosti, okrenuti ljudski mozak naopačke i postaviti premisu da je brlog i ljudska ništica potreba organizma koju u naramcima donose odabrani. Na to su se nalijepili oni skloni ničemu, a nije ih mali broj. Zato ovi skloni svačemu mešetare uzduž i poprijeko i čine svašta svakome. Pa i sebi samimima. A to zlo koje čine danas, doći će i njima na naplatu. Strpljenja i vremena malo da se stvari poslože, jer kad počne nemoć da pišti i nedostatak svega da vapi, biće jasno da sila boga ne moli.

Na Cetinju Vlada izviždana. Ne zna se ko je predložio Krivokapiću i Abazoviću da se onako u kompletu prošetaju centrom grada, ili su to jedan drugoga hrabrili da su gazde ove podlovćenske svetinje, ali je sigurno da će poruke građana dugo pamtiti. Kada svojoj vladi kažete da su izdajnici, onda im ništa drugo i ne treba pominjati. A bilo je i toga drugoga popriliočno. Premijer je priznao tvrdnju jednog Cetinjanina da Crne Gore ne bi bilo da se on pitao. Sad se pita. Prije izbora tvdio je da su Srbija i Crna Gora dvije srpske države, da će dosta toga promijeniti i osloboditi državu koja je živjela u ropstvu 30 godina. Kako to čini sa apostolskim ekspertima vidljivo je svima. Zaduženje u prva tri dana vlade od skoro milijarde, gašenje domaće aviokompanije i najava dvije brodarske, predaja dijela crnogorske imovine Srbiji, zapošljavanja familija uzduž i poprijeko, samo je dio oslobodilačke misije Krivokapića, koju sprovodi u sadejstvu sa liderom URE Abazovićem i popovima Srpske pravoslavne crkve.

Izviždana nesposobna kolona u crnim automobilima, koji su im oslačali, a najavili su u startu vladavine da će ih ih rasprodati jer oni i pješke mogu zarad interesa građana, ispraćena je iz prijestonog grada riječima koje su zahtijevale samo da se gas stisne i brže napusti teritorija koju su željeli da označe, oiviče ili narodski zapišaju, svetom vodicom iz svog apostolskog arsenala.

Lideru URE, potpredsjedniku Vlade i koordinatoru bezbjednosnih službi se nešto slično dogodilo i u Rožajama. Poruku koju mu šalju građani moraće sam da rastumači.
Neće mu u tome pomoći premijer Krivokapić koji ipak nije Abazović, što god to značilo, a u suštini ne znači ništa!

Kad bi htio, a neće, lice za sve bogom danom, obezbijedilo bi građanima Crne Gore vakcinu da prežive ovo zlo od korone ali i ovo zlo koje je došlo dolaskom ministarke zdravlje i svih drugih 11 apostola. Na čelu sa vrhovnim guruom.

Pomoz Bog junaci, odzvanja cetinjskom kaldrmom. Opušteno samo, čuje se nekome iza leđa.

Ha, ha, ha, ha.

Opušteno, nego što!

Slavko Mandić

6 KOMENTARI

  1. SVE,SVE….DO CRNI I KRVAVI OBRAZ NA KONACLE I DUBROVNIK KAD JE GORA CRNJA -KVARTETA 4″M”omir MILOŠEVIOĆ I I Milo MAROVIĆ BRANILI SER BSTVO I KOSOVO…STAZAMA CARA DUŠANA I PETRA PRVOGA SVETOGA WETROVIĆA!!!…E BO?

  2. Korijeni apostolske vlade ne mogu izdrzati niti jedno provjeravanje.
    Pogotovo kad je u pitanju Crna Gora.

  3. S punim pravom se sve veći broj Crnogoraca (ne nacionalnih već kratak sinonim za sve stanovnike ovog područja) dokle? Da li dok Dritan Abazović prestane da bude “pošteni” Albanac.Dali dok gospođa ministarka zdravlja odliuči da nabavi vakcinu protiv Covid-a 19? Kako joj je krenulo po Crnoj Gori ćemo moći da prebrojavamo preživjele, umjesto planiranog popisa..Da čekamo doć ministarka četvororesorna iz svojih izvora sazna da je preminuo jedan od najvežih crnogorskih pjesnika 20. i 21. vijeka Jevrem Brković, pa da se povodom toga oglas Za sada neće jer je opsjednuta činjenicom da je gospođa Latinka Perović još uvijek živa. Moram ponoviti da istinskoj dami i intelektualki, Latinki Perović želim bar onoliko godina života koliko će dana ukupno ona Bratićka biti ministarka.Da čekamo da premijer počne da pomjera planine, koje mu smetaju…Da svemirska agencija “SRPSKI SVET”počne da organizuje svakodnevne letove na “MESEC” i na druga nebeska tela.Moguće da im je pokazna vežba (na)let na Nikšić.
    Ako Viučiću preostane štogod para, koje mu partijske perjanice arče po gradu pod Trebjesom, možda nam kupi koju vakcinu, bar za ove prioritetne, odnosno apostolsku vladu.Jadna zemljo što si dočekala?
    Dočekala si jer čekaju oni koji ne bi smjeli oklijevati niti previđati što je na djelu!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].