Rekordan broj turista na kotorskim bedemima

3
kotorski bedemi

Petar Otašević

Petar Otašević

Kotorske bedeme tokom jula posjetilo je oko 16 hiljada turista, što je više za 30 odsto u odnosu na isti period prošle godine i rekordan je broj za jedan mjesec, kazao je za Skala radio Petar Otašević, koordinator za gradske bedeme.

U periodu od 1. aprila do 1. avgusta ove godine gradske zidine i tvrđavu San Đovani posjetilo je oko 35 hiljada turista, što je takođe veliki rast broja turista, koji se najčešće penju na bedeme u jutarnjim satima.

Od ove godine na platou ispod male tvrđave je postavljen turistički dvogled koji posjetioci koriste pa je impresija ovim pojačana, kada je u pitanju panoramski pogled na Kotor i zaliv sa bedema.

Kada je riječ o bezbijednosti pješačke staze koja uglavnom skalama vodi do vrha tvrđave, ona je maksimalno obezbijeđena i ove godine nije bilo nikakvih problema, rekao je Otašević i podsjetio na dva naplatna punkta za bedeme i to na Škaljarskoj pjaci i na Parilu iza crkve Blažene Ozane.

Cijena ulaznice za obilazak gradskih zidina je 3 eura, a turisti dobiju prospekt sa istorijatom grada i plan pješačke staze.

3 KOMENTARI

  1. Žičara do vrha San Đovanija bi bila “zlatna koka”.
    Ali nekome je trebalo, radi “političke promocije”
    da pravi kotorski JADRAL u Rakitama, koji će ovu komunitad
    o jadu zabaviti i generacije koje dolaze.
    Zločin bez kazne.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]