Svečani prijem povodom otvaranja Počasnog konzulata Crne Gore na Floridi

0
sa svečanog prijema

Danilo Ivančević, počasni konzul Crne Gore u Vest Palm Biču, na Floridi, sa suprugom Mari, ugostio je juče preko dvije stotine gostiju na svečanom prijemu povodom otvaranja Počasnog konzulata u ovom američkom gradu.

Među zvanicama na prijemu je bila gospođa Mojer, gradonačelnica Vest Palm Biča, predstavnici gradskih i državnih vlasti, članovi diplomatskog i konzularnog kora sa Floride, crnogorski iseljenici i predstavnici udruženja naše dijaspore, kao i mnogobrojni gosti iz poslovnog i političkog života Floride.

Među gostima je bila i crnogorska delegacija, na čelu sa Srđanom Darmanovićem, ambasadorom Crne Gore u Vašingtonu, u kojoj su bili Zoran Janković, generalni konzul Crne Gore u Njujorku, Srđa Popović, predsjednik opštine Budva, Lana Marović, šefica protokola opštine Budva, kao i Dragan Ivančević, predsjednik Odbora za ugostiteljstvo i turizam u Privrednoj komori Crne Gore.

Poslije intoniranja crnogorske i američke himne, počasni konzul Ivančević se zahvalio Vladi Crne Gore na ukazanoj časti i povjerenju.

Ivančević je govorio o mogućnostima i potrebi uspostavljanja saradnje između Floride i Crne Gore, posebno u oblasti turizma i oblasti obrazovanja.

sa prijema

Skupu se obratio i crnogorski ambasador Darmanović, koji je govorio o životnom putu Danila Ivančevića, ističući da oni koji su predložili i donijeli odluku o imenovanju počasnog konzula napravili najbolji izbor, imajući u vidu ugled i poštovanje koje Ivančević uživa u crnogorskoj zajednici na Floridi i u poslovnim krugovima.

Skupu, koji je bio organizovan u Waterfront Lake paviljonu, se zatim obratila gospođa Mojer, gradonačelnica Vest Palm Biča, koja je posebno pozdravila svog kolegu iz Budve i najavila nastavak saradnje između dva grada.

Gradonačelnica Mojer je pozdravila osnivanje počasnog konzulata, ističući da će to biti odlična osnova za razvijanje saradnje na državnom, ali i na lokalnom nivou.

Prijem i svečana večera, kao i prigodni program su trajali više od tri sata i bili su izvanredna prilika za susrete i razgovor sa našim iseljenicima, od kojih su neki došli iz Čikaga, Njujorka i zapadne obale Floride da bi svojim prisustvom uveličali ovu svečanost.

Predsjednik budvanske opštine i gradonačelnica Vest Palm Biča će sjutra imati zvanični susret i razgovore, što će predstavljati prvu aktivnost koju je organizovao počasni konzul Ivančević.

Počasni konzulat Crne Gore

West Palm Beach, Florida

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]