Svi isporučeni respiratori su testirani i novi

0
Klinički centar Crne Gore

Sva 33 respiratora koje je Crnoj Gori isporučila turska firma Denizler su, prema dokumentaciji u koju je portal Pobjeda imala uvid, novi, nekorišteni i provjereni jedan po jedan, što pobija tvrdnje Kliničkog centra iz kojeg je danas saopšteno da su ti aparati kupljeni polovni i neispravni.

Crna Gora je u martu prošle godine kupila 33 respiratora ukrajinskog proizvođača UTAS i za to platila oko 600.000 eura.

U dokumentaciji i prepisci u koju je portal Pobjeda imala uvid, piše da su svi repiratori testirani i isporučeni kao ispravni, novi, te da nikad nijesu korišteni prije toga ni u jednoj bolnici ili bilo gdje drugo.

Pomoćnik direktora za inižinjering i održavanje opreme Rade Gardašević je danas na konferenciji za medije kazao da ne mogu da tvrde da se radi o novim aparatima, jer su proizvedeni 2015. i 2016. godine.

U dokumentima u koje je portal Pobjeda imala uvid navode se serijski brojevi aparata koji su proizvedeni i 2019. godine.

Gardašević je rekao da oni nemaju nikakvu dokumentaciju kojom bi potvrdili da su uređaji novi.

Na konferenciji su prikazani snimci respiratora na kojima se vidi da su proizvedeni 2015. i 2016. godine.

“Na njima se vidi da se radi o agresivnim greškama. Ne mogu se usuditi da govorim da su novi aparati sa takvim greškama i takvim logovima”,  rekao je on.

Turska kompanija Denizler je uputila dopis Kliničkom centru u kom tvrde da su svi respiratori prošli kontrolu, da su novi i da su isporučeni kao nekorišteni.

Foto: Pobjeda

 

Bojović-Borovinić tvrdi: Nema garancije za kupljene respiratore; Radulović: 17 aparata neupotrebljivo

Abdić: Borovinić-Bojović i Radulović iznijele neistine, zamjene teza ne mogu sakriti da je Vlada izgubila kontrolu nad pandemijom

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]