Svi na fešte!

1
kapo kotorskog karnevala Luka Knezović

kapo Luka Knezović

kapo Luka Knezović

Kotorske tradicionalne zimske karnevalske fešte svečano se otvaraju večeras programom domaćih snaga koje će razvedriti nebo nad Kotorom po starim užancama.

Koloritom i ritmom “Feštinih” mažoretki, zvucima kotorske Gradske muzike, karnevalskim notama klapa Bisernice Boke i Maris lokalnim humorom Teatra 303, mediteranskom poetikom pjesnikinje Dubravke Jovanović, večeras će od 19 sati u velikoj sali Kulturnog centra “Nikola Đurković” biti promovisan vedri duh ovih fešti.

Karnevaliste i prisutne će pozdraviti gradonačelnik Kotora Aleksandar Stjepčević, a fešte će zvanično otvoriti kapo kotorskog karnevala Luka Knezović.

Knezović je za Skala radio pozvao Kotorane i furešte da daju svoj doprinos gradu karnevala i da se porukama maškaranoga svijeta i zdravom šalom ukaže na našu ne baš vedru svakodnevicu.

On je podsjetio na program koji slijedi u karnevalskoj sedmici, sjutrašnji veliki maskenbal u PC “Vukšić“, dječiji maskenbal u nedjelju u diskoteci “Maximus“ od 14 sati, zatim karnevalsku papaladu ala maka, humanitarnu tombolu, koncert pod maskama učenika kotorske Muzičke škole i koncert povodom deset godina uspješnog rada mažoretki NVO “Fešta“ iz Kotora.

Luka Knezović sa unukom Tonijem (iz arhive 2010.g.)

Ovogodišnji Krnjo, to jest lutka karnevala je u završnoj fazi, ali po starom običaju njegov identitet, simbolika i poruke koje nosi je u strogoj tajnosti do završnice 6. marta kada će karnevalska šarena povorka proći glavnom gradskom ulicom od 14 sati i 30 minuta.

Nakon suđenja sa Krnjom će izgorjeti sve loše što je Kotor zadesilo u prošloj godini, a na dan karnevala iz štampe će izaći tradicionalni humorističko-satirični list “Karampana“

Karnevalka nedjelja će se završiti velikim koncertom Danijele Martinović na glavnom kotorskom trgu od 16 sati i 30 minuta.

Organizator karnevala je JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, suorganizator Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj je Opština Kotor.

Medijski sponzor Skala radio.

kotorski karneval 2015. spaljivanje

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]