Svi na fešte, najljepše bokeške

0
Otvorene karnevalske fešte

Sa otvaranja karnevalskih fešta

Kotorske zimske karnevalske fešte svečano su otvorene u petak 26. februara u Kulturnom centru “Nikola Đurković”.

Programom domaćih snaga, koloritom i ritmom “Feštinih” mažoretki, zvucima kotorske Gradske muzike, karnevalskim notama klapa “Bisernice Boke” i “Maris“, muzičkog sastava “Lungo Mare“, lokalnim humorom “Teatra 303“, mediteranskom poetikom  pjesnikinje Dubravke Jovanović, promovisan je vedri duh ovih pučkih manifestacija, poznatih širom Mediterana.

Karnevaliste i prisutne je  pozdravio gradonačelnik Kotora Aleksandar Stjepčević, a fešte je zvanično otvorio kapo kotorskog  karnevala Luka Knezović.

Cijeneći doprinos ove manifestacije ukupnoj turističkoj ponudi, gradonačelnik Stjepčević je zaželio uspjeh organizatorima i učesnicima, a svim posjetiocima lijep provod i ugodan boravak uz karnevalski program.

Pozdravna riječ gradonačelnika Stjepčevića

Otvarajući fešte, kapo kotorskog karnevala Luka Knezović je podsjetio da je ovo vrijeme ludoreca, škerci i zdravih šala, a maska sve trpi i poručio da bar ovih karnevalskih dana zaboravimo na račune od struje, poreze, komunalije, penzije i plate, a posebno na velike politike.

Kapo karnevala Luka Knezović

“Molim vas da što više sjedite na facebook i da objavljujete što više negativnosti iz Kotora ako vi je tako lakše i ako se u tome prepoznajete i uživate. Najteže je rabotati“, samo su neke od poruka kapa kotorskog  karnevala.

Knezović je takođe podsjetio na program koji slijedi u karnevalskoj sedmici, u subotu 28. 02. veliki maskenbal u PC “Vukšić“, dječiji maskenbal u nedjelju 28. februara u diskoteci “Maximus“ od 14 sati, zatim  karnevalsku papaladu “ala maka“, humanitarnu tombolu, koncert pod maskama učenika kotorske Muzičke škole i koncert povodom deset godina uspješnog rada mažoretki NVO “Fešta“iz Kotora, dobitnica brojnih međunarodnih nagrada i priznanja.

Ovogodišnji Krnjo, kako se u narodu zove lutka karnevala je u završnoj fazi, ali po starom običaju njegov identitet, simbolika i poruke koje nosi je u strogoj tajnosti do završnice, 6. marta, kada će karnevalska šarena povorka proći glavnom gradskom ulicom od 14 sati i 30 minuta.

Nakon suđenja sa Krnjom će izgorjeti sve loše što je Kotor zadesilo u prošloj godini, a na dan karnevala iz štampe će izaći tradicionalni humorističko-satirični list “Karampana“.

Karnevalka nedjelja će se završiti velikim koncertom Danijele Martinović na glavnom kotorskom trgu u starom gradu od 16 sati i 30 minuta.

Program otvaranja ovogodišnjih karnevalskih fešti nadahnuto je vodio Brane Knezović, novinar kotorskog Skala radija.

Lungo Mare
Klapa Maris
Klapa Bisernice Boke
Pjesnikinja Dubravka Jovanović
Teatar 303
Mažoretke Fešta
Prelijepa Ivana
Organizatori i sponzori
Voditelj Branislav Knezović

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].