Svi na fešte najljepše bokeške

52

Vasilije Bajrović

Vasilije Bajrović, NVO “Fešta”

Bandijera XIV Internacionalnog ljetnjeg kotorskog karnevala se podiže u srijedu 5. avgusta na glavnom gradskom Trgu od oružja, uz pozdravnu riječ kapa kotorskog karnevala Luke Knezovića, Gradsku muziku i “Feštine” mažoretke.

U ime organizatora Vasilije Bajrović, predsjednik NVO “Fešta“ za Skala radio je najavio  bogat i rasnovrstan karnevalski program do 8. avgusta.

Nakon svečanog otvaranja na Trgu od oružja u 20 i 30, slijedi na ljetnoj pozornici od 21 sat XVII samostalni koncert mažoretki “Fešta.

Potom je u 22 sata na Trgu od oružja veče klapa, a u 23 na istom mjestu predstava kotorskog Teatara 303 pod nazivom “Na kotorskom dvoru”.

Kotorski karneval će ugostiti brojne grupe iz regiona i inostranstva. po prvi put stiže grupa karnevalista iz Bolivije, tradicionalno u Kotoru je i Riječki karneval, dvije karnevalske grupe iz Italije, prijatelji iz Makedonije – Strumice, zatim grupe iz Pančeva i Vrnjačke Banje, mažoretke iz Mostara i Korčulanke.

Tradicionalna karnevalska povorka glavnom gradskom ulicom je u subotu 8. avgusta od 21 sat, podsjetio je Bajrović.

52 KOMENTARI

 1. Od vasih komentara zabole me mala. Imam suknju sve na kocke svaka kocka oce da se bocka. Volim Srbina volim i Hrvata al za Crnogorca udade me tata !!!
  Bas me briga koje si ti vere, nedaj nikom da po tebi s..e !!! Daj daj daj daj daj ,,,,, samo malo daj… Davorike dajke, davorike dajke daaaaj, daaj samo malo daj !!!

 2. J……..mi se za svaku naciju, jer nijednoj ne stremim.
  ALI, INTELEKTUALCI NE BI SMJELI DA IZJEDNACAVAJU NACIONAALIZAM I SOVINIZAM.
  Nacionalisti VOLE svoju naciju, SOVINISTI mrze druge nacije.
  TO JE VELIKA RAZLIKA.
  Ko god klice i velica zlocine, ma ko stojao iza njih, ne samo da je sovinista, nego i krvolok, a bilo ih je na ovom portalu i sa srpske i hrvatske strane i tu se NE SMIJE PRAVITI RAZLIKA PRAVEDNICI DICNI

 3. primitivci neka se prepoznaju u ovom prepucavanju JA SAM GRADJANIN SVJETA a vi budite ono sto najmanje zasluzujete a to je biti covjek. Slavim najvecu slavu na svijet a to je MIR i samo MIR a ne ratovi i huskanja.

 4. Vjerovali ili ne BLJUJE MI SE na sve vas koji zagovarate mrznju sovinizme i nacionalizme. Ja sam crnogorac. zena mi je albanka, snaha srpkinja, zet slovenac, a snaha od unuka hrvatica. Prve komsije i kumovi muslimani a covjek sa kojim rado pijem kafu i koji mi pomoze u vrt je romske nacionalnosti. Pi sram vas svijeh bilo u 21 vjek da se trosite ko je sto i kojem oltaru klanja i moli se Pi gubo neopjevana kako ve nije stid i sram od djece i novijeh narastaja. Imate pravo sjor Mndicu ja bik ukinuo tu posast od gube koja ne sluti na dobro no na zlo veliko…

  • meni se ,,bljuje” na soviniste, svako ima pravo na svoj osjecaj ako drugog ne ugrozava. Dakle, ja nemam osjecaj nacionalne pripadnosti, ali nemam prava da ga drugom osporavam, kad on osjeca da pripada nekoj naciji, voli je, ali druge ne osporava i ne zeli im zlo. Dragoraninu, pusti se familijarnog stabla !
   Da te neko izmrsikao sa ognjista, spalio ti kucu, a ti bi sigurno bio nacionalista i bio bi VELIKI covjek kad bi ostao na tome i ne bi mrzio onog ko ti je to uradio. Dunkve, ne filozofiraj u prazno

 5. Štovatelji Draže Mihajlovića i Pavla Đurišića koji je dobio gvozdeni krst od Hitlera za zasluge-klanja koja su počinili na ovim prostorima a po vama to su bili borci protiv Hitlera,takva vam je sva vaša istorija laž do laži,
  Rehabilitovali ste koljača Dražu a u isto vrijeme šaljete odred vojske na antifašističku paradu u Moskvu ,takve pokvarenosti teško je naći ,a što niste poslali odred vojske obučeni u četničke uniforme na proslavi u Moskvi da defiluju kao, po vama antifašisti ne bi od njih ni čizme ostalo znaju Rusi ko je ko bio i na koju bandu ne brinite ,četnici početnici,
  Neviđene bježanije, nije tačno u pravu si Altairu-štovatelju djela-nedjela Draže tvog idola,bila je još jedna bježanija,kada je srpska vojska pobjegla glavom bez obzira i ostavila Crnogorsku vojsku na cjedilo,tada se govorilo za srpskog vojnika,bježte gaće posraše ve guzice,i još se govorilo rado Srbin ide u vojnike,dva ga vuku tri ga tuku,tako su zborili stari Crnogorci,veterani bitke na Mojkovcu,
  Bradati junaci,kninže i ostala sprdnja od ratnika, govorili su samo krenite goriće,Zagreb,Zadar itd.ali gle čuda za samo dva dana oslobođen Hrvatski Knin i Hrvatska krajina neviđena bježanija,a pripadnici vojske vašeg idola-ratnog zlocinca Arkana, su dok se ni kriv ni dužan narod povlačio sa svojih vjekovnih ognjišta,pljačkali sve što su stigli pa kasnije to prikazali da su to uradili Hrvati,
  opljačkali su banku u Kninu a prije toga prodavali oružje Hrvatima,
  Altaire to ti je onja što je stojao i smijao se na prozor od Cetinjskog manastira naoružan do zuba i para do krova,primao blagoslov od Rista za svoja djela-nedjela,
  Pričate protiv Amerike koja je primila svu četničku bagru poslije drugog svjetskog rata ,koljača popa Đujića i kojima nikad nije ni suđeno u Americi za zvjerstva koja su počinili nad nesrpskim narodima.
  Tamo su lijepo živjeli i pare zaradili,poznat je slučaj Srpskog teroriste Albanskih korijena Nikole Kavaje.Srbina Albanskog porijekla,kojega su isti Ameri kobajagi sada vaši neprijatelji napuckali da pokuša da oburda avion na zgradu vlade Jugoslavije.ondašnje naše SFRJ koju je razbio balkanski kasapin Sloba ,
  Pričate protiv Engleske ,koja je primila 1941.Srpskog Kralja Petra sa ukradenim zlatom,vrhovnog komandanta svih četinka,koji su pjevali ,telefonske žice zuje Kralj nam Petar poručuje,tada vam je valjala Engleska a ?
  Ovom prilkom pozdravljam Srbina Vuka Draškovića na objavljenom teksu u današnjoj POBJEDI,đe je sve opisao onako kako je i bilo, objektivno,
  a ne kako pišu štovatelji Draže,popa Đujića,Pavla Đurišića,Altair,Bokelj i onaj iz Toronta što je financirao NATO bombardovanje 1999.mrske mu Jugoslavije!

   • popa Đujića,Pavla Đurišića i njihovih djela-nedjela…

    Bradata četnička bratija je poslije Drugog svjetskog rata djelimice prebjegla u Ameriku gdje su odglumili antifašiste, te se tamo udomili, obogatili, nikada ne prestajući sanjati san o Velikoj Srbiji.

    I u Kanadi je mnogi Dražinih junak, koljač sa Drine, našao utočište. Jedna zgrada u Windsoru i danas nosi ime Draže Mihajlovića, a njeno predvorje je ukrašeno slikama toga ratnog zločinca.

    U osmrtnicama koje se povremeno pojavljuju u ovdašnjem lokalnom listu, s ponosom se ističe kako je taj i taj blagopočivši pripadao četničkom pokretu.

    I dok stari četnici polahko odlaze Bogu na ispovijed za zločine koje su činili, mladi, novopridošli četnici u Americi su se umirili kao miševi iz straha da će biti uhvaćeni zbog laži koje su naveli u svojim aplikacijama za useljenje navodeći da nisu bili pripadnici Karadžićeve i Mladićeve koljačke vojske, to jeste četničkih jedinica s početka zadnje decenije prošlog stoljeća koje su harale, žarile, palile i svirepo ubijale nevine ljude po Bosni.

    Americi – koja hvata ratne zločince za koje se sumnja da su okrvavili ruke u srebreničkom masakru, treba iskazati riječi zahvalnosti i reći: Aferim! Međutim, Ameriku treba i kritizirati zbog toga što četnike isporučuje Sudu BiH, umjesto da im sama sudi i da ih pošalje na doživotnu robiju ili električnu stolicu. Jer, ako ih Sud BiH i osudi za najteže ratne zločine, biće to blaga kazna – jer taj Sud blagonaklono gleda na zločince, bar sudeći po do sada izrečenim kaznama.

 6. Poštovani Slavko Mandiću,
  Zašto objavljujete komentare ovih velikosrpskih nacionalista-srpskih fašista i nacionalsocijalista sakrivenih pod raznoraznim imenima,prvo jednog četnika iz Kanade koji je završio Titove škole i fakultete a drugog četnika iz Boke koji otvoreno vrijeđaju Hrvate i Rimokatoličku crkvu a potpisali ste suradnju sa radiom Duxom,radiom Hrvata Boke kotorske.
  Mislim da to nije fer od Vas a ujedno nijeste htjeli da objavite moje komentare-odgovore na ove mržnje i laži ovih kukavica a u vezi Oluje.
  S poštovanjem i nadom da to više nećete dozvolit,jer imaju portale na velikosrpskim glasilima pa neka tamo objavljuju svoju mržnju i laži ove kukavice cara Lazara a ne na Radio skali đe im nije mjesto.
  Vaš slušalac

  • Poštovani, ove komentare objavljujem da bi se vidjela sva opasnost koja prijeti od nacionalizma i šovinizma i da probudi svijest kod onih čiji je zadatak da se bore intelektualno protiv ovakvih pojava. Mislim da je dosta objavljeno na tu temu i da su nacionalisti iscrpili privilegiju koju dozvoljava demokratija.
   Cijenio sam da je bilo potrebno da svi pročitaju kako pojedinci razmišljaju i u kom trenutku živimo. Ako sam time povrijedio Vaše osjećaje, izvinite. Namjera mi je bila uprava ova koju sam objasnio. Srdačan pozdrav
   Slavko Mandić

   • Bravo gospodine Mandiću.Inače Vas doživljavam kao hrabrog i dostojanstvenog čovjeka. To dokazuju Vaši komenetari na životne teme. Ne libite se imenom i prezimenom da kažete sve što mislite.
    Zato je Vaša stanica slušana i želim Vama i Vašim novinarima i saradnicima svako ljudsko dobro i da nam ostanete isti i privrženi iskonskim vrijednostima ovoga kraja.

 7. – Ko zna odakle su gusle stigle u Crnu Goru i Srbiju-i đe je njihova postojbina-i mjesto rođenja?
  – Ko zna odakle je OLUJA stigla u Hrvacku-Kninsku krajinu-đe je rođena-i mjesto rođenja…?
  Ko ovo nezna-taj nezna što su uzroci-a što posledice-kusanja koje je(jopet-jopet!) na meni-svaokdnevno od Vardara do Triglava-od Ade Bojane do Horgoša…?

  • Gospodine Bokelj
   i
   Gospodine Altair,

   Hvala na Vasim objektivnim istoriskim komentatima o pogromu citavog srpskog naroda u Srpskoj Krajini povodom hrvatskog zajednickog zlocinackog pokreta nazvanog “Oluja”, da se bar donekle u vasim redovima cuje i srpska strana, pracena horom hrvatskih apologeticara i protagonista..
   Medjutim iluzorno je ocekivati bilo sta vise na ovom mediju s obzirom na “donji protokol o saradnji” koji ocigledno nije samo tehnicke prirode.

   Da se potsetimo:

   8. dec 2014. | Dalje »

   Potpisan protokol o saradnji Skala radija i Radio Duxa
   Potpisivanje protokola

   Kotorski Skala radio i Radio Dux iz Tivta danas su potpisali protokol o saradnji….

   • **Arsen nikad nije srbovao
    Uz svo uvažavanje vašeg mišljenja, nemam ama baš nikakvog protivljenja što su Skala i Dux potpisali neki protokol o saradnji. Saradnja među ljudima i insttucijama je uvijek dobrodošla. Inače povremeno rado poslušam melodije sa Duxa, obojene primorskim melosom.

    • Gospodine Altair,
     To je apsolutno tacno da
     **Arsen nikad nije srbovao,
     ali ako vas najomiljeniji radio u Boki
     u saradnji sa hrvatskim radiom “Dux”
     naziva ovoga pevaca
     “Proslavljeni hrvatski kantautor Arsen Dedić”.,
     onda to nije vise samo stvar melosa, vec taj falsifikat para usi,
     veoma slicno hrvatskom svojatanju istaknutih Srba,kao kad se pominju Nikola Tesla, Rudjer Boskovic, Petar Preradovic i mnogi drugi…
     Oprostite cenjeni gospodine, ali to je vec sasvim drugi violinski kljuc ..od “zice G” koju ste diplomatski dotakli u vezi sa saradnjom…Uzivajte!

    • Gospodine Altair,
     Vi pisete
     ” Saradnja među ljudima i insttucijama je uvijek dobrodošla. Inače povremeno rado poslušam melodije sa Duxa, obojene primorskim melosom.”
     To je zaista lepo receno. Vi ste ocigledno obrazovan covek i nimalo naivan, ali ipak moram da vas potsetim da se istoriska saradnja nastavlja u nastavcima u svim vidovima, a obojeni melos je samo glazura:

     Saradnja ustaša i komunista – YouTube
     Video for komunisticki ustaski sporazum 1943▶ 21:31
     http://www.youtube.com/watch?v=1iTmXeG65Ig
     Sep 9, 2012 – Uploaded by starisloven14
     Sporazum ustaša i komunista iz 1935 godine: … Vođstvo komuniegičke partije smatrajući hrvatski ustaški pokret jakim činiocem i pomagačem …

     • Gosp. saradniče,
      Hvala za link. Sa zanimanjem sam pogledao i poslušao o SARADNJi između ustaša i Jožinih komunista. To je uglavnom ono što već dobro zna svaki malo bolje načitan čovjek. Čak u toku rata, pred “Neretvu”, i kasnije, Đilas, Koča i Velebit često odlaze u Zagreb, Bugojno, Gornji Vakuf i nude, von Horstenau, između ostalog, saradnju Njemcima ako Anglo-američke snage izvrše invaziju na dalmatinsku obalu. Bilo je to vrijeme kad su američke snage bile čvrsto zaposjele Maroko i Alžir. Invazija na Siciliju se tek spremala.
      Invazija i na dalmatinsku obalu za Njemce je tada bila moguća opcija.

      http://www.kurir.rs/vesti/politika/vodeci-hrvatski-istoricar-da-nas-srbi-1918-nisu-spasli-hrvatska-danas-ne-bi-postojala-video-clanak-1594053

      Vjerovatno ste već vidjeli ovaj link. U kultnoj emisiji NEDJELJOM U DVA, dr istorije Tvrtko Jakovina govori o stvaranju Versajske Evrope i sudbonosnoj ulozi i grešci Srbije u tome. Kao da je Karađorđevićima bio cilj samo staviti pod svoju kontrolu što više teritorije. A kako će narod živjeti na toj teritoriji, to je bilo manje bitno.
      Fatalnu istorijsku grešku Karađorđevića danas je nemoguće ispraviti..

 8. Nažalost, nekim tužnim i sramnim događanjima sasvim smo promašili temu i zašli na teren – nacišovinizma.
  Tema je “najljepša bokeška” – ljetni karneval.
  A mi u pulitiku. A pulitika se neumitno nameće kao
  neizbježna tema u svakom društvu i svakoj prilici.
  Kad se okupi neko veće društvo, bilo kojim povodom,
  dvije neiscrpne teme, gdje se svi osjećaju kvalifikovani za
  diskusiju su: politika i – seks.
  Nije na odmet poslušati i pogledati dio sinoćnjeg
  Tompsonovog repertoara u Kninu, gdje je prvi put
  pjevao 5. kolovoza van Čavoglava.

   • Gospodine Altair,
    Papa Benedikt XVI je primio “hrvatskog pevaca” Perkovica (“Thomsona”) u audienciju 2009..[
    Sve je savrseno jasno!
    To nije bio koncert u Kninu ,to je kriminalni poklic na nastavak ustaskih zlocina na Srbima, sa masom od 85 hiljada podivljalih, razdraganih odobravajucih Hrvata!

    • A šta vi, gosp. Arsene, očekujete od Pontifexa (Servus Servorum Dei) nego da radi uvijek u korist štete Pravoslavlja. I Pius XII je svojevremeno blagoslovio Hitlerovo oružje. Kad je WWII završio, bila je to tamna mrlja na Sancta Sedes. Ali to se prećutkivalo koliko god je bilo moguće.
     Sveti Otac Pius XII savršeno je znao šta se događa u državolikoj tvorevini pod kontrolom njegovog miljenika Pavelića. Znao je da Endehazija sprovodi bestijalne zločine i genocid u Jasenvcu i ostalnim brojnim stratištima. A jedina krivica tih ljudi je bila što su se rodili kao pravoslavci. Ni jednom nije (bar se ne zna zvaničo) uticao preko svog pastira Stepinca da Pavelić zločin obustavi, ili bar da smanji. Ne treba kriviti Benedikta XVI, on ne unosi ništa lično u diplomatiju Svete Stolice. Slijedi samo vjekovne dogme Vatikana. Perković iz Čavoglave je primljen u audijenciju upravo zato što radi za Papu bogougodne stvari.
     Tako su nekada optuživali Olbrajtovu kao glavnog krivca za kriminalnu agresiju na SRJ 1999. A ona je, “sirota, sprovodila i pričala samo ono što su joj kazali bossovi iz CIA i Pentagona.

 9. Opet velike vrucine i jos godisnjica Oluje, pa se Altair tj Bokelj javlja naizmjenicno neznajuci koje ime je zadnji put kliknuo. Zlocina nad civilima je bilo u Oluji to je cinjenica, ali da sam ja Srbin kao Altair ili Bokelj, prije bih se pitao kako to da se evakuisalo 250.000 stanovnika u roku od dva dana kao i to dje je bila vojska SAO Krajne? Jesu li bili na frontu sa puskom u ruci ili su tovarili tece, lonce i deke na traktore. Krajsnici su u istoriji pokazali da nijesu losi ratnici, kad su se za cara austrijskog borili. Kako to ta onaj krs nijesu mogli odbranit? Samo da su kamenjima po Hrvatima gadjali izdrzali bi makar 10 dana.
  No problem je da oni nijesu Hrvate ni cekali, evo Bokelj kaze da nijedan vojnik krajski nije ubijen no samo civili. Ovo je za Altaira/Bokelja mozda tema za razmisljanje ako nije previse vruce?

 10. I u lažima ima po malo istine? Ali u istini nema laži! Istina je kći vremena.. reći,da /ne/bijaše:”Oćmo Ruse-oćemo gusle” i oj Srbijo iz tri delaš nam biti cela” i onih “KONJSKITRKA-PET MAGARACA OD TRIGLAVA -LIŠI VRADARA,OD HORGOŠA DO ADE BOJANE”-nebi bilo ni OLUJA! Oluja je “poces-kovanica skovana” u Karađorđevu-između naši-vaših-njihovih naod i narodnosti dva kasapina sa Pantovčaka i Deinja-uz ovjerivače zapisnika kasapina od kaspina kasapinovih kasapa sa Ribnice i Morače,Miljacke i neretve-Soče i i save-sa utokom Ljubljanice…….!

 11. Izuzetno mi je milo sto je ucesce u proslavi zlocinacke akcije uzela i Bokeljska mornarica-podruznica Zagreb.
  “Ne pada snijeg da pokrije brijeg nego da svaka zvijerka pokaze svoje tragove”

 12. ,,poznati srpski dvostruki standard” – odmah je jasno o kome se radi – o isključivom, opasnom čovjeku.
  Nisam ni bokelj, ni dobroćanin, ni crnogorac.
  Rođen sam tu, kao pape mi i đed, od raznih nacija i vijera , bio sam YU, pa su me izbrisali ovi što danas prebrojavaju i ljude u procente stavljaju.
  Dobroćaninu, ne daj ti ga jadniče da te iz Dobrote pud Bosne poćeraju sa tvog praga, pa da tamo rabotu tražiš.!!!
  Vječni mir neka je svim nevinim žrtvama suludog rata među braćom, a da neka viša sila oladi užarene mozgove preostalih koji brata doživljavaju kao neprijatelja

  • Ivo moj dobri, procitaj dobro ili jos bolje procitaj dva put prije nego sto reces. “Dvostruki srpski standardi” se odnose na Bokelja kome su velike srpske zrtve u Oluji koju i ja sam smatram zlocinom nad civilnim stanovnistvom, a srebrenicke zrtve nije pomenuo sa duznim pijetetom prije neki dan kad im je bila godisnjica. To su dupli standardi, moj dobri i posteni Ivo.

   • Dobrocaninu,

    Niko ne spori da se u Srebrenici desio zlocin.
    Je li ti to zlocin pravdas zlocinom?
    Onda brate pomeni i sto je prethodilo Srebrenici,pomeni zvjerstva Nasera Orica po okolnim selima,pomeni Bratunac……pomeni 10.000 sarajevskih Srba koji su ubijeni,pomeni brate moj Jasenovac,Jadovno…..pomeni hrvatsku istoriju koja je zasnovana na zlocinima i logorima,pomeni jer drugom se bas nemaju puno pohvaliti.
    Pomeni onda da Vojna krajina nikada nije bila u Hrvatskom ustavu pa nije ni mogla biti vracena u isti kako juce javno slaga predsjednica Hrvatske,pomeni da u Krajini niti jedan hrvatski vjerski objekat nije stariji od srpskog,pomeni kako je poceo rat na prostoru bivse Jugoslavije,ko je isao u secesiju i prisvajao teritorije koje mu do poslije 2.svjetskog rata nikad pripadale nisu.

    A sto se tice srpske vojske,tacno je da je napustila ranije Krajinu i upravo je to zbog toga zlocin(ispostavice se bez kazne,za sad…) jer su se bojovnici izivljavali nad babama i djedovima po unapred dogovorenom planom za svodjenje Srba na 3% za sto su dokaz “Brionski transkripti”.

 13. takvi kao ti samo raspiruju i žive od zla i za zlo. Na žalost ima vas ali na sreću i nas veselih i neopterećenih ljudi koji vole ovaj život i sve ljude bez podjela pa i tebe bruko i sramoto. Što tebi neće past na pamet. namjerno iz izvora šopreke vode.

 14. Sramotan dan za pocetak festi.
  Dan na koji je izvrseno najvece etnicko ciscenje u Evropi nakon Drugog svjetskog rata,dan kad je Hrvatska armada potpomognuta Amerikom poubijala 2.000 starosjedilaca Krajine a 250.000 natjerala u zbijeg.
  Organizator Festi bi trebao da zbog 30% gradjana Crne Gore koji se izjasnjavaju kao Srbi ili barem pijeteta prema zrtvama povede racuna o datumima.

  Ipak je najvaznije po kotorski ala maka.
  Sram ih bilo!

  • Bokelj, zalostan je da u svakom slucaju. O Srebrenici nijesi sa ovakvim pijetetom pisao. Poznati srpski dvostruki standardi!
   A o tih tacnije 28% Srba u CG, ako cemo pravo odbij 10% Srba izbjeglica koje smo primili, zaposlili, okucili da bi na referendumu glasali protiv ove zemlje koja im je sve dala. Tako tacan procenat Srba u CG je 18% ako cemo pravo.

   • Dobrocaninu,

    Predsjednica Hrvatske pominje srpske mitove….i naravno u pravu je,ima ih….o Muratu,Franju Josifu itd…..a na kojem mitu pociva cijela istorija Hrvatske i njena cjelokupna drzavnost?Na mitu o pobjedi nad Goranom Hadzicem!Drugih mitova Hrvatska nema,ima samo Gorana Hadzica…..sto to govori…..?Ne treba biti previse pametan da se izvedu zaključci.

   • Dobrocaninu, od kad su vasi glasali za Montenegro, evo je proslo vise od 9 godina, broj Hrvata je pao ispod 1%. Bolje razmisljaj ti o tome! Koja vas je to pamet dovela do toga? Hrvata sve manje u CG, a vase udruge ne stede hvale i komplimente za crnogorsku vlast.

    • Koliko samo ostrašćenih, usijanih glava. Čime se oni bave. Da ovaj BOCUN bumbi iz tog bokala bio bi manje otrovan u prebrojavanju i statistikama nad nevoljama migracija ili ličnim odlukama o pretrčavanju nacionalnom ili bilo kom drugom.
     Napij se čovječe i zapjevaj, biće ti lakše, kao zapeta si puška, predaj oružje, jadniče, pokloni granu masline

     • Antone(ija), pusti razmisljanje o mojoj malenkosti, to nije interesantno. Bolje da se prihvatis analize i u vasim udrugama sagledas zasto je posljednjih 10 godina pao broj Hrvata u CG, odnosno zasto se vasa mladost sve vise pise drugom nacijom? Zadovoljni ste ovom vlascu a sve vas je manje, licemjerno!

     • Bocunu, nikako da zbašaš.
      Razočaraću te , jer nisam član nijedne udruge, katolik sam anacionalista..
      Ljude rado upoznajem i družim se sa onima sa kojima dijelim uvjerenja.
      Žao mi je što je prokleti rat učinio sa onom lijepom, velikom državom i kako je, mali procenat šovinista uz licemjerni zapad zapalio Jugu.
      Ostaje mi da sam u svom svijetu, mimo podjela i mržnje, a eto, prateći Skalu i čitajući komentare, ostajem često poražen kad vidim koliko je blata ostalo.

  • Hrvatskim braniteljima na oslobođenje Hrvatskog Knina i Hrvatske Krajine,
   nevjerovatne vojne akcije i neviđene bježanije bradatih junaka,
   oslobođenje od Slobovih nacionalsocijalista,
   a velika grehota za one nevine koji su morali napustit svoja vjekovna ognjišta,
   zbog politike balkanskog kasapina Slobodana Smrdoševića,
   kojeg i čiju su politiku tada podržavali ,ovi kao Bokelj,Altair i ini…

   • U toj “velicanstvenoj” akciji nije pucano na nijednog srpskog vojnika vec je ubijeno 2000 civila starosjedilaca Krajine a 250.000 potjerano u zbijeg pa onda “velicanstveno” bombardovano u traktorskoj koloni.
    Eto to ti je ta istina o hrvatskoj armadi,mambama,tigrovima,…trlja prlja….itd.
    Izivljavanje nad babama i djedovima po Krajini,to je to junastvo.
    Iluzorno je govoriti da bi ti “hrabri” bojovnici za jedan dan osvojili teritoriju koju su Srbi pod kontrolom drzali 4(četiri) godine.?!?

    Ali jasni su mi je to zapisavanje teritorije isto kao sto u Boki pokusavate da radite sa tzv.hrvatskim svecima i to Leopoldom(Bogdanom) i Ozanom(Jovanom),jednim Srbinom a drugom Crnogorkom.
    Takva vam je svaka istina a spali ste na 1% jer ste se udvaranjem Dps upisivali u Crnogorce.

    Rekao sam negdje ranije da je jedini mit na kojem pociva hrvatska drzavnost pobjeda nad Goranom Hadzicem,babama i djedovima.
    Nakon te “velicanstvene” pobjede ti “junaci” su popalili 26.000 srpskih kuca i 76 vjerskih objekata.
    Bilo im na čast isto kao i onima tzv.Bokeljima iz udruge Bokeska mornarica ucestvovali na “mimohodu” u Zagrebu.
    Nadam se da ce ti “predstavnici Boke” navratiti do Kotora i Tivta pa da ih brat licno “potapsem” po ramenu a Boga mi i obrazu za doprinos zaokruzivanju “hrvatskog teritorija”.

   • @@@Svaka nečast,
    mlatiš jezikom zaglupljenog naci-šoviniste. Ti ne znaš ni poslije dvadeset godina da je “Oluja” bila projekat Ujka Sema. Rasturanje one neprirodne tvorevine, koju smo zvali Jugoslavija, planirana j još šezdesetih godina u kabinetima CIA i Pentagona. Hrvati su bili samo “izvođači radova”, koje su Ameri iskoristili za svoje geo-strateške i geopolitičke interese.
    Kao što su na Kosovu Albanci bili “meso za topove”, a Ameri su svoj dio posla obavljali “vazduhoplovnom konjicom”.
    Prije zore 4. kolovoza 1995., dva F-117 (nevidljivi), uzletjela su sa nosača i bombardovali protivvazdušne radare u Kninu i okolini. Dakle direktno vojno učešće. Time je let onih nekoliko zastarjelih Migova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva bio osiguran za nekažnjeno bombardovanje i mitraljiranje kolone civilnih prognanika. Kao “na cesti Petrovačkoj…” Krvavi pir nazvan “Oluja”, mogao je da počne, uz svesrdnu podršku “međunarodne zajednice”, čitaj: Amerike.
    Na prvostepenom suđenju u Hagu generalima Gotovini i Markaču, prvi je osuđen na 24 a drugi na 18 godina robije, zbog “planiranog i učinjenog zločinačnog poduhvata”. Poslije godinu dana, Žalbeno vijeće istog suda, kojim predsjedava američki sudija Meron (a ko bi drugi), oslobađa (!) zločince svake odgovornosti. U obrazloženju između ostalog Meron navodi “da ZLOČIN JESTE počinjen, ali da “nije dokazan(?!) zločinački poduhvat…”(?!?). Naravno, Ameri nijesu ni po koju cijenu smjeli osuditi “poslovođe krvavih radova” za njihove interese. Eventualnom osudom Gotovine i Markača, osudili bi sebe i svoj upliv u krvavom građanskom ratu na Balkanu.
    Zato, svaljivanje danas, sa ove vremenske distance, krivice samo na Sloba, Franja i Aliju, mogu samo neupućeni, neznaveni i šovinizmom zaslijepljeni krkani.
    Da nije postojala ova tužna trojka, Ameri bi našli drugu trojicu. Ili bi ih umijesili od plastelina.
    Možda bi, svaka nečast, imala šta da kaže na sinoćno i jučerašnje vašarište, koje nazvaše Dan domovinske zahvalnosti, ili već nekako, i šovinističko orgijanje: “Mi Hrvati ne pijemo vina, nego krvi ćetnika iz Knina”. Ne vidjesmo neki komentar “svake nečasti” povodom onog iscrtavanja “haken kreutza” na Poljudu!
    Valjda znaš, svaka nečasti, da je teški hrišćanski grijeh dernečiti i orgijati dok istovremeno u prvom komšiluku (susjedstvu) se oplakuje pokojnik!!!

    • Samo da dodam: Transkripte sa Briona od 31. jula 1995., gdje F.Tuđman daje naredbu generalima: “…Srbima treba zadati odlučujući udarac da nestanu…”, Sudija Meron nije razmatrao, kojim se dokazuje da je Oluja ipak bila PLANIRANI ZLOČINAČKI PODUHVAT.

     • Ovo u vezi učešća dva F-117 u bombardovanju radara 4. kolovoza, svjedočio je francuski pukovnik Patrik Bario na suđenju Slobodanu Miloševiću u Hagu.
      Inače i Newsweek je o tome pisao na dvije stranice još 1998. god. Uostalom, to više nije nikakva tajna, za sve ne koji žele znati stinu.

   • Ако се поносиш овим хрватским злочином, за тебе важи:
    Чега се часни и паметни стиди, срамотни и глупи се поноси!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].