Talentovani gospodin Vukčević

3

Piše Ivana Đukić

Talentovani gospodin Vukčević, tropersona u jednoj.

Ko je taj gospodin potpisani ,,Mag.Vukčević”?! U meni se sve neki trnci pokrenu i prožme je jeza, na samu njegovu titulu. Prosto nešto neodoljivo u meni počne da hrli prema njemu. Da li bi me neko upoznao s njim?! Da li bi mi makar dao broj telefona?! Bih voljela da izađem na kafu, da popričamo, da se izsavjetujemo, jer od njega dobit’ savjet, vjerovatno je i dragocjeno i nezamjenljivo, s obzirom na ono što čuh. Ko ga vidi – a mora da ,,viđen da je” – neka mu slobodno da moj broj.
To je neka ,,velika faca”! ,,Strašan lik”! ,,Mnogo opasan”! Mora bit’! Ne može bit’ drugačije, obzirom da njegov jedan, samo jedan poziv i alarmiranje stručne i laičke javnosti – izaziva lavine trenutnih, momentalnih reakcija, do najviših adresa. No, to što se u slučaju običnog građanina ne procesuira ništa mjesecima i godinama, ne dajte da nas zavara, i skrene s pravog puta prepoznavanja. Takvu vrstu instant efikasnosti može izazvati samo neko čiji je uticaj i status nemjerljiv, neko s kim se ,,ne polemiše”. Taj neko mora biti ,,ključni faktor” u razrješavanju bitnih stvari u Crnoj Gori – obzirom da mu je ,,savjest” visoko reciptivna, i kao takva ključni okidač za njegovo djelovanje. Spektar aktivnosti njegove savjesti kreće se od Crnogorske pravoslavne crkve, medija, prosvjete, prosvjetnih radnika, školskih ustanova, visokih svešteničkih lica (naročito njih) – do opšte društveno-političke situacije u zemlji. A rječnik, uključujući poznatu mu specifičnu terminologiju za svaki,,predmet pojedinačno” – kao ,,(o)bičnog” građanina, kreće se od stručno-analitičkih tekstova, do pravno argumentovanih prijava, sa ključnim (važećim, naravno) istorijskim i naučnim faktima. Ja moram da upoznam takvu ,,facu” – ja moram s njim da razmijenim ,,poneku riječ” – jer mora da bi mi se svidio i uživo. Neizostavno je da ličnost takvog kalibra ima i prepoznatljivo upečatljiv stas. Ne može biti da nije i ,,frajer” – jer te  su persone sve ili ništa. Zaboga, nemojmo se raspavljati oko toga da li rečenične konstrukcije njegovih krivičnih prijava liče na rečenične konstrukcije Jovana – čuvenog istorijskim činjenicama potkovanog, a sadašnjim djelanjem ovjekovečenog – Joca Markuša! Zli jezici to samo mogu da govore! Pu, pu, pu! Đe na jednog takvog, vrsnog poznavaoca, negdašnjeg gradonačelnika Cetinja, koji je od Trinaestojulske nagrade, zbog svoje principijelnosti, vratio sve – osim novčanog dijela, da se upre prstom? Na njega, za čijeg se pozicioniranja na kjučnim mjestima, desilo toliko neistraženih, a posebno ne ažurnih, kao u slučaju Vukčevića, događaja – da je neophodna mnogo šira i obimnija istraga od lokalne. Neka ljudi, nemo’te! Puš”te čovjeka na mir! Što, AMfilohijev đak?! E, pa, sram vas bilo! Kakvo ste vi to stanovništvo, kad vam smetaju crkvenjaci!? Ovaj čovjek, Vukčević, je jedosnostavno samo talentovan, jednostavno iz njega izvire rijeka informacija u pravom trenutku u Crnoj Gori – i jednostavno svojim djelanjem, on, u skladu sa svojom titulom, ne dozvoljava da išta umakne. Nemojte , (l)judi, da griješite dušu, kad je čovjek samoinicijativno i bez ičije strane vo(l)j(sk)e, kojih u vidu popova po Crnoj Gori ,,ima više državne vojske”, shvatio da  mora da djela u slučaju Vladike Nikšićkog Crnogorske pravoslavne crkve, Bojovića – tako što će, ma, sam će Bog znati koju po redu, i protiv njega podnijeti krivičnu prijavu.

Ako se pošta upućena Bojanu Vukčeviću sa zavedenim boravkom na Barutani, ovom mistiku gnostičke veličine, vraća kao sa nepostojeće adrese, sa koje onda on obavlja ovakve, za državna pitanja ozbiljne, poslove?! Kako je moguće, da kada se te prijave ustanove lažnim – ii neosnovanim – on ne snosi nikakvu krivičnu odgovornost, i ne biva dalje procesuiran – zbog lažnog prijavljivanja i falsifikovanja izvornih izjava prijavljenih, u svrhu prilagođavanja zlonamjernim cirkusantskim prijavama, sa teledirigovanom, unaprijed zadatom tezom?! Prijave, tek one skorašnje, podrazumijevaju: listovi – ,,Dan”, ,,Pobjeda”, RTCG, Portali: ,,Standard”, ,,Aktuelno”, osnovna škola ,,Njegoš”… od pojedinaca: Balšu Kneževića, Draška Đuranovića, Sretena Vujovića (x puta, od kog se čak, kao ovakav superstar, krajnje neuobičajeno, osjeća životno ugroženim), Darke Đukanović, Novke Milošević…U jednom slučaju je ,,toliko bio nezadovoljan” učinkom jednog konkretnom čanka na razum ljudski, on je predao prijavu da se svi elektronski tragovi i štampani primjerci tog broja unište. Nemojte, molim vas, da se time podśećamo određenih ideoogija

Dajte, čovjek je nedostižan, nema takvog u svojsvtu ,,običnog građanina” u sve četiri nahije! Podśeti me na Supermena, čovjeka koji se bori za Više dobro svih, a sve radi sam, SVOJOM VOLJOM, svojim materijalom, svojom stručnošću i nadasve novcem. Nemo’te me propuštit’ da se sa njim povežem!

3 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.