Tamara Lompar: Postignut dogovor sa predstavnicima MZ Morinj

8
Morinj

Tamara Lompar

Predsjednik opštine Kotor Željko Aprcović sastao se juče sa sa predstavnicima Mjesne zajednice Morinj i autobuskog prevoznika „Blue Line“ u vezi prevazilaženja problema oko smanjenja broja autobuske linije ovog prevoznika na relaciji Kotor-Kostanjica i obratno.

Sastanku je prisustvovala resorna sekretarka Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Tamara Lompar.

Tamara Lompar

Ona je Skala radiju kazala da je postignut dogovor sa predsjednikom Mjesne zajednice Morinj Željkom Uljarevićem i članom Obradom Pavlovićem koji su se obavezali da Sekretarijatu dostave prijedlog reda vožnje i plan autobuskih polazaka na relaciji Kotor-Kostanjica i obratno koji bi odgovarao mještanima Morinja, Strpa, Lipaca i Kostanjice. Lompar je kazala da je dogovoreno i da Mjesna zajednica uzme u razmatranje studiju koju su radili eminentni stručnjaci Saobraćajnog fakulteta iz Beograda i firma Lavian inžinjernig iz Tivta, koja je pokazala da je 9 polazaka dovoljan broj na relaciji od Risna do Kostanjice.

Pretpostavka je, smatra Lompar, da će iz MZ dostaviti i veći broj autobuskih polazaka na pomenutoj liniji, a nakon toga će opština razgovarati sa prevoznikom da se nađe kompromis ili da se eventualno dotiraju polasci koji prevazilaze podatke iz studije.

U narednih sedam dana nadležni Sekretarijat bi trebao da dobije podatke od MZ kako bi se dogovorili dalji koraci.

Na pitanje Skala radija da li su zaključci prihvatljivi predstavnivima MZ, Lompar je odgovorila da jesu, ali i da će sa njima biti upoznati građani na sastanku koji će organizovati MZ.

Lompar je još jednom podsjetila da je Studija pokazala da je 9 polazak na dnevnom nivou dovoljan broj, ali da će opština izaći u susret građanima Morinja, Strpa, Lipaca i Kostanjice da taj broj bude i veći ako to zahtijevaju njihove potrebe.

8 KOMENTARI

  1. Dogovor će bit tek postignut kad prevoznik počne da vozi sve polaske zimi jer ih sad nevozi a iste može da vozi tokom ljetnjeg perioda.Građani smatraju da mjesna zajednica nepostoji jer je samo u svrsi određenih interesnih grupa i pojedinaca, koji rade u svoju korist a ne u korist svih građana mjesne zajednice.

  2. Bravo👍👍👍👍, kako ste se lijepo dogovorili. Ostavili ste mjestanima da odluce, a oni ce odluciti dvijeiljadeisuplje. Jos ni jedan zbor gradjana nije bio u mz Morinj, a samo jedan sastanak savjeta mz. Mz Morinj ne postoji, ako ne racunate privatno interesne grupe. To je zastidje a ne mjesna zajednica.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].