Tamara Lompar: Taksisti obavezni da u vozilima imaju informativne letke na engleskom i crnogorskom jeziku

0

 

Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Opštine Kotor izradio je informativne letke koje su taksi preduzetnici i udruženja, licencirani od strane Opštine Kotor za obavljanje taksi prevoza, u obavezi da istaknu na vidnom mjestu u svojim svojim taksi vozilima.

Ovo je Skala radiju kazala sekretarka Sekretarijata Tamara Lompar.

Ona je saopštila da je pomenuta odluka u skladu sa Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju (“Službeni list Crne Gore”, br. 067/19) kojim je propisano da bliže uslove, organizaciju, radnu odjeću, optimalan broj auto-taksi vozila, minimalni broj auto-taksi vozila prilagođenih licima sa invaliditetom, minimalne i maksimalne cijene u okviru taksi tarife i način obavljanja auto-taksi prevoza propisuje nadležni organ jedinice lokalne samouprave, tačnije Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Opštine Kotor.

Radi se o informacijama za putnike, odnosno korisnike taksi usluga na crnogorskom i engleskom jeziku.

Na taj način će svaki korisnik taksi usluga biti upoznat o svojim pravima.

To će poboljšati uslove samog taksi prevoza na teritoriji kotorske opštine, kazala je Lompar.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]