Tanana poetska duša Mirjane Bekčić Marković

0
sa pjesničke večeri

Sa večeri Mirjane Bekčić Marković

sa pjesničke večeri

Šarenilo poetske duše beograđanke Mirjane Bekčić Marković od nježnih vedrih, akvarel boja do sjetnih, sivih, u zavinosti od raspoloženja njenih unutrašnjih pejzaža i doživljaja, sinoć je pokazano na promociji njene prve knjige poezije.

“Ne dam ti moje šarenilo“, poruka je ove pjesnikinje u istoimenom naslovu knjige, ali su šarena raspoloženja ipak otkrili stihovi koje su kazivali mladi iz Omladinskog kluba kotorskog Festivala pozorišta za djecu u press sali kotorskog Kulturnog centra.

“U svom poetskom prvijencu Mirjana piše vrlo jasno i otvoreno. Nije joj stalo do toga da na čitaoca ostavi utisak dubokoumnosti, niti da ih zavara dvosmišljenošću, već da sa platna sopstvene duše prenese raskošnost šarenila kojim obiluje njeno unutrašnje biće”, kazala je govoreći o ovoj knjizi Ružica Ciko iz Tivta.

“Njen glas je samosvojan, a njena simbolika doživljena. Tanana lirika ove pjesnikinje teži da svemu da oblik i zvuk a da pritom istovremeno i ostane najtiša muzika koju prepoznaju djetinjaste oči pred prolaznošću”, riječi su Cikove.

Prva promocija Mirjanine knjige bila je u rodnom Beogradu, a budući da je 17 godina života vezuju za Kotor koji napušta, Mirjana je željela da svoju poetsku emociju podijeli sa prijateljima iz grada u kome je takođe snivala iz ulice  magnolija, ptica i mora, koju je poetski opisala.

Njene stihove govorili su mladi glumci iz Omladinskog kluba Filip Đuretić, Jovana Tomičić i Jelena Gudelj, uz muzičku pratnju kotorskog benda “Škovacijera“.

Mirjana Bekčić Marković
Sa večeri

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]