Teatar 303 smijehom briše granice

4
Na kotorskom dvoru

Dragan Buzdovan

Dragan Buzdovan

Sa kotorskog do dubrovačkog dvora, dva grada mediteranske kulture i sličnih kulturno istorijskih slojeva sjutra (subota 7.11.) će se i humorom zbližiti.

Ima li ljepšeg rukovanja između gradova i njegovih ljudi od smijeha i humora.

Kotorskom amaterskom Teatru 303 uslijedio je poziv za gostovanje u Dubrovniku od tamošnje  kazališne družine “Kolarin“.

“Nakon 35 godina je uslijedio poziv iz Hrvatske, pa sam kroz šalu kazao, idemo dva dana da vidimo kako je u EU, da li je teško, boli li što, a za smijeh nema granica“, izjavio je za Skala radio Dragan Buzdovan, direktor ove pozorišne trupe iz Kotora.

U kinu “Sloboda“ na Stradunu Kotorani će izvesti predstavu “Na kotorskom dvoru“ u 18 sati, a potom su gosti ovog dubrovačkog pozorišta na zajedničkom banketu uz obezbijeđeno noćenje.

“Za nas kao amatere je to velika čast i obaveza pa ćemo učiniti sve da ovu posjetu vratimo na pravi način i pozovemo pozorišne prijatelje iz Dubrovnika u Kotor, u cilju uspostavljanja međunarodne saradnje na ovom polju“, rekao je Buzdovan.

Na naše pitanje da li će tamošnja publika razumijeti žaoke iz ove predstave koje se odnose na život u Kotoru u ovom vremenu, Buzdovan je odgovorio da su upravo nakon pregledanog materijala domaćini tražili da se predstava izvede u originalu kako se igra i u Kotoru.

Predstava se zove “Na kotorskom dvoru”, ali svaki grad, bilo u Crnoj Gori ili u Hrvatskoj, ima svoj dvor sa problemima u njemu.

Naša predstava oslikava probleme ovog dijela Balkana sa opomenom da naša molba dođe do onih koji odlučuju, kroz humor i smijeh, priča Buzdovan.

4 KOMENTARI

  1. Njih zovu u Dubrovnik dok ih omalovažavaju veliki umjetnički i intelektualni krugovi koji najviše za svoju g…icu rade.

  2. Baš mi je milo ikao će i na ovaj put naših koji je malo dalje od kotorske kanižele biti đeloznih.Sretan put !

    • Duhovitih malo ima, malkice i niš’ više,
      al’ brontuljona ponajviše……….

      Jel’ ti zlo kakvo napravio ?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].