Teledirigovani „Suicidni genocid“

1
Sreten Vujović

Piše, Sreten Vujović

Razmišljajući o genetskoj gometriskoj progresiji, po očevoj i majčinoj strani, pri čemu preci u nama, preko genetskog zapisa, imaju sačuvane sve  psihofizičke naznake po obije linije, jedan psiholog je kazao da je svaki čovjek „autobus“ u kome se ( u genetskom smislu) vozi  najmanje 40.000 predaka! Pitanje je, čiju genetiku će novorođeni čovjek da razvije i „upari“ sa ličnim iskustvom, imajući u vidu da svi preci, koji u njemu imaju „stanarsko“ pravo učetvuju u toj priči! Crnogorci bi, prema onome dokle rodoslovno pamćenje seže, kazali „Uvrgao se“ u toga i toga ili „čiti“ taj i taj! Sljedstveno tome, ovo čemu prisustvujemo zadnjih sto godina,  jeste ubijanje genetike,  ubijanje predaka davno preseljenih u Vječnost, odnosno njihovog bića koje je sačuvano u našem genetskom kodu! Eto, rekao bih nove kategorije, koju crnogorsko društvo nudi nauci, da se ne kaže kako Manastirstvo nauke ne radi ništa, a takav poriv bi mogli komotno da nazovemo „Suicidni genocid“!

Kada na sceni sa pozicija vlasti imamo operacionalizaciju rečenog suicidnog genocidca, logično je postaviti pigtanje: „Ko se bavi genstskim (etničkim) ‘inženjeringom’ kako istorijski tako i u aktuelnom trenutku“? Sigurno je da se time ne bave „zamorčići“, koji  pljuju vlastito biće i vlastitu državu, mlateći, zbog prepoznatljivosti, tuđim zastavama, već izvanjci kojima su  „procvjetale tikve“ sa šubarama i kokardama, dale u ruke sve mehanizme ove države: prosvjetu, nauku, kulturu pa i (fizičko biće) sport! U tu „igru“ je uključen , kako inostrani kapital, tako i domaće tajnodužničke, kapitalne investicije i njihov Manastir ekonomije i ostalih rasipničkih kategorija! U tom smislu predlažem da se  Manastirka, „kako baka kaže“ i Manastir kapitalnog rušilaštva, predlože za Nobelovu  nagradu u oblasti genetskog (etničkog) inženjeringa!

Kada su zastave u pitanju, onda sam zadovoljan što je Svaštoljub tzv. Vlade pod maskom na Ćipuru poljubio  crnogorsku zastavu, za razliku od trenutno raspoloživih mrtaca, koji su otišli „đavolu na ispovijest“! Ja bih taj čin ljubljenja  bez maske nazvao „patriotskimm činom“, pod uslovom da se  praktikuje samo u krugu  „Centralnog apostolata“ i paravjerske organizacije kojoj „apostoli“ pripadaju, i da se ne miješaju sa ostatkom stanovništva! Tako bi ujedno, sve sa predśednikom Skupštine i „Pendrečićem multipraktik“, uspio sačuvati i svoju „privatnost“ u svojstvu javne ličnosti?!  Sklon sam vjerovati da je „Vrhovni Apostol“ imun na  coronu, ali nikako ne mogu vjerovati da ne može biti prenosilac! To potvrđuje i prava „eksplozija“ zaraze nakon ljubljenja nezastakljenog pokojnika u podgoričkom Hramu! Pri tome opravdavam stakloresce! Moguće je da nijesu htjeli rizikovati! Ako bi se ispoštovao ovakav savjet, siguran sam da bi, u medicinskoj ravni, riješili još dva ozbiljna problema:  srčani i moždani udar, jer nakon niza „seansi“ u „Centralnom apostolatu“ , ustanovili bi da je u nedostatku tih organa moguće doživjeti jedino „udar grudnoga koša“ ili „udar lobanje“, bez šubare i bez kokarde, naravno! Šteta bi bilo da poginu i to samo zbog četničko-početničkog „bratstva i jedinstva“!

U kakvog boga li vjeruje Svaštoljub, kada se ne drži ni one „Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe“, a da ne govorimo, o prvoj i drugoj Božjoj zapovijesti, pri čemu su, kako saznajemo već napravljena tri „zlatna teleta“!

„Čudno li se piše benzin“ rekao bi lik iz crtaća „Đole je moj drug“ prije nego je u pepeo pretvorio svog idola, misleći da na njega, koji je već bio u plamenu, sipa vodu, a ne benzin!  Kumim vas čistim i pravim Bogom, ako znate za Njega, nemojte nas više „spasavati“ i „oslobađati“, jer pogibosmo od tolike količine „ljubavi“!

1 KOMENTAR

 1. Poželjno je ali nije neophodno hrliti u praistorijsku, genetsku prošlost,dovoljnlo je u sjećanje prizvati mitsku prošlost iz narodne epike. Sve više sumnjam da je to mit, a sve više da ima dublje istorijsko utemeljenje, koje nam se nažalost prečesto ponavlja. Malo ih je koji nijesu pročitali (jedan od rijetkih izuzetaka je spoljni ekspert) pjesmu “ŽENIDBA KRALJA VUKAŠINA” Nikada podli Vukašin ne bi osvojio neosvojivi Prlintor na Durmitoru niti pobjedio nepobjedivog vojvodu Momčila, da nije bilo unutrašnjih izdajnika. U ovom slučaju bijaše to Ljuba Vidosava, personifikacija za brojne izdaje, do najnovije, čiji su protagonisti Vesna-Vidosava i Dragan-Savo Fatić-Koprivica.
  Brojnim francuskim misliocima i umjetnicima je pripisivana misao: Kad neko ima pretenzija da u kulturi postane sve – treba ga ubiti da on ne bi ubio kulturu. Matvejević ju je pripisivao Alenu Boskeu, Koča Popović Andreu Bretonu, a Danilo Kiš obojici. U svakom slučaju bitno je da je misao živa, kao što je živa i misao Predraga Matvejevića da ljude poput Dragana Jeremića i Igora Mandića treba istisnuti kao čireve iz zdravog kulturnog tkiva.Potpuno identično mislim i za ovovremenog “eksperta”.
  Kao što je sedamdesetih godina prošlog vijeka pomenuti dvojac uz pomoć još nekih “stvaralaca” pokrenuo neviđenu denuncijatorsku hajku na Danila Kiša, zbog “GROBNICE ZA BORISA DAVIDOVIČA”slično je uradio i Koprivica-Harmonikašica, tužakajući Andrića za plagiranje Dostojevskog. Vjerujem da bi i Dostojevski bio ponosan da vidi kakvog ima plagijatora, a spoljnom ekspertu za anticrnogorsku kulturu bi sa potpisanom posvetom, poklonio romana veoma znakovitog naslova.
  Ne mogu da povjerujem da taj ekspert na TV -duel poziva Milorada Popovića. Dopalo mu se izgleda da se slika za TV, pa još dodade – ukoliko bi se Milorad Popović sa svojih srednjoškolskih visina spuštio na njegov nivo. Siguran sam gospodine ekspertu da bi Miloradu Popoviću bio neophodan padobran.
  Moram da pitam rečenog eksperta da li zna đe je i kad doktorirao Lotreamon, koje je fakultetske diplome imao Novalis,sa koliko je fakultetskih diploma mahao Branko Miljković, koje masters studije je pohađao Sergej Jesenjin. Ali da ne idem tako daleko, – da neće pomenuti zaljubljenik u rusku književnost sebe proglasiti većim znalcem od pokojnog Dr. Slobodana Vujačića. U poređenju sa njim ekspert je rusoid.
  O svakodnevnoj sprdnji treba pisati svakodnevno, jer pridjev glupo doživljava svakodnevne komparacije, a najčešće se završava sa superlativom.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]