Tender za sanaciju parapeta na Glavatima biće raspisan po završetku revizije projekta

18
parapeti na Glavatima

Ivo Magud

Ivo Magud

Od investicija u kotorskoj opštini za čiju realizaciju su potpisani ugovori ili su na kraju tenderske procedure, Ivo Magud, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora izdvaja asfaltiranje prilaznog puta do Doma starih u Risnu.

Za ovaj posao potpisan je ugovor sa firmom Tehnoput.

Izabran je izvođač za postavljanje javne rasvjete na Mircu, čija je vrijednost oko 20 hiljada eura.

Takođe je sklopljen ugovor na izradi eleborata zaštite morinjskih izvora odnosno određivanju sanitarnih zona zaštite po zahtijevu mještana, kako bi se utvrdilo da li postoji uticaj hercegnovske deponije za odlaganje smeća na izvore pitke vode u Morinju.

Pri kraju je postupanje po reviziji za sanaciju parapetnih zidova na potezu od Glavata do  Tre sorele.

Ovo je po riječima Maguda značajan investicioni zahvat, jer su parapeti posebno ugroženi u ovom priobalnom dijelu puta koji je odlukom Vlade prešao u nadležnost opštine i sada više nije regionalni nego je dobio status lokalnog puta.

Čim projektant postupi po primjedbama revizije biće raspisan tender za ovaj posao, naveo je on.

Direkcija je raspisala tender za svečano ukrašavanje grada u susret Novogodošnjim i Božićnim praznicima, zaključio je Magud.

18 KOMENTARI

 1. Neka se popravljaju parapeti,svaka cast, ali da li iko vidi nasta lici magistrala od Kotora do Kavalina. Ljepse je voziti po makadamu nego po ovoj dionici puta. Put je ispresijecan na stotinu mijesta, sve sama ulegnuca a sahte vire po 10 cm kao na Kampu i Krivoj Ulici. Bruka i sramota. Magistrala je postala kanal za kopanje i postavljanje raznih cijevi i kablova. Molila bih gospodina Maguda da se oglasi ili to nije njegova nadleznost, ali ako i nije moze li se uticat pa barem zatrazit od CG puta da se sanira ova dionica!?

  • E moja Šora Radojka,
   A kad ćemo mi na kavalin doći na red ?
   Evo još surgavaju smeće na okuku !

   • Dragi moj sjor, rado citam vase komentare. Izmedju ostalog bih Vam preporucio da prelistate Kurir jer sam ja poceo da ga citam i mogu Vam reci da sam odusevljen njihovom retorikom pa da malo prosirite vidike da se ne drzite samo lokalpatriotizma.

 2. Mora biti Baki,da si me zamijenio za onoga penzionera koji je -kazu zli jezici,jahao na te i tražio travu po Ercegovini?! Spajajući praktično i korisno!

 3. Sjor Magude,
  A kada ce se napravit kanalizacija pored kavalina da nam ne idu merda u more ?

 4. ..Altairu,pa pored šapa preseli i rilo na drugu tratinu ?! Nego ,da ne zaboravim-Altairu-deder se konsultuj sa “lektorom-davidom babom”… se snilo što joj bi milo-jel treba,recimo, da se piše primijetim ili primietim? Ili bi trebalo ,recimo, protumačiti što je to:”zamijeraiti”?
  I za kraj, i zate i za davida:znamo koliko ne znate-ali još ne znamo koliko znate-o svima i svačemu-a svoj “biljeg krijete ka noćna dama poštenje”?

 5. ..davide-pa ako ti ova trava ne paše-promijeni ispašu i nađi travu za tebe-ne zarad ovega tipa-nego zarad tvoga “logotipa”?!

 6. Kojim stilom pise ovaj tip ..Velje i malo manji Zalazani” ? Koji mu je…?
  Ovo je kao da ko baci kakvu babu u bazen sa ,,Primorcem” da igra vaterpolo. Kako bi se baba snasla tako i njemu ide pisanje. Koprca se i misli da zna, svega hodi kuglom zemaljskom

  • Oprosti, davide, ako smijem da primietim, ne treba mu
   zamijeraiti na stilu pisanije. Godine pritisle, a “biologija čini
   svoje”, kako bi rekao uvaženi prof. iz Banjana.

 7. ponekad citam komentare. Tako sam danas. Gledam u cudu koje nebuloze neki ljudi pisu . Cudim se Skali da nema minimalnu cenzuru, pa da nebulozne komentare ne objavljuje.
  Sukobljavanje misljenja – ok. Pozitivno, negativno-ok. Ali objavljivati NEKE komentare zbilja je nedostojno.

 8. Vrlo dobro sjedi jedan! I mora da bude dobro sa dobrijem -u “dobru je lako dobar biti”?! Jerbo,konacno smo dobili i “Lokalni put” u skladu sa nasim razvojem na lokalnom nivou -DrustvenoPolitickaZajebancija-lokalna uprava ,”od srca srcu” dala regionalni put Kotor-Verige(uzgajaliste- l o s o s a)-u skladu sa razvojem opcine-u svemu prema obecanjima Andrije i njegovog naslednika San Gjovania-Orj(š)a Luka ! A lokalnim pu t o v i m a: Ledenice-Velinici-Mali i Velji Zalazi-sve do Krsca-poslije stotine godina povratili “regionalni karakter”-u skladu sa našim “regionalno-ruralnim razvojem”-oliti povratku ruralu? Prema svetom ministru Petru.Ivanoviću(vjerovati je da je od ovije Ivanovica-malo zalazana?) i tropar(njive i pasnjaci)! Zasto ne-“narod se pita”,-uz amin/amen DPZajebanicije?
  Oj ha Montenegro-i za tebe ima N A D E, ako ovijema mencovanijema vidimo- Škine?

  • Molio bih moderatora da ne dopusta pisanje vulgarnosti. Kritika moze, to je i pozeljno ali ne i ulicarski govor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].