Tenderska procedura u nedogled

3
Dobrota

Rajko Radulović

Rajko Radulović

Komisija za javne nabavke po treći put poništila je tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača radova za uređenje treće faze obale u Dobroti i naložila Morskom dobru da u roku od 15 dana ponovi javni konkurs.

Dakle, nastavlja se duga procedura koja podrazumijeva žalbe na tendere i onemogućava početak ovog posla u planiranom roku.

Rajko Radulović, koordinator za investicije u Morskom dobru je za Skala radio kazao da će se pokušati maksimalno pojednostaviti postupak novog tendera uz minimum dokumenata i uslova kako bi se što prije izabrao pravosnažni izvođač radova.

“Nijesmo imali sreće sa uređenjem ovog dijela obale u Dobroti, jer su tenderske procedure složene i spore, konkurencija na tržištu od strane ponuđača, a žalbeni postupci beskonačni”, kaže  Radulović.

Na pitanje Skala radija koliko nakon novog tendera, koji će trajati mjesec, izvođaču radova treba da završi uređenje preostalog dijela obale do Instituta za bilogiju mora, Radulović je odgovorio da bi posao mogao početi prije sezone i tokom ljeta biti okončan.

3 KOMENTARI

 1. Ne može se oteti utisku da su u pitanju koruptivne radnje.
  Neko treba da se “ugradi” i na tako relativno malom poslu.
  Inače, ono ruglo je porušeno polovinom septembra, i uskoro
  će se navršeti šest mjeseci.
  Država ili “država” jednostavno ne funkcioniše. Sitnosopstvenički
  interesi su preovladali i zatrovali društvo u svim sferama djelovanja.
  Od najviših vrhova režima ohrabruju građane-pojedince
  floskulom – SNAĐI SE!
  Kao što se “snašla” Familija, njihovi kumovi i “kumovi”, rođaci, strine, tetke, rodice, ljubavnice i sva bulumenta bliska Familiji. A njihovo bogatstvo
  je bilo upravo proporcionalno našem siromašenju. Što se oni više
  bogatili, mi smo sve više tonuli u beznađe golog preživljavanja.
  Mladi ljudi danas preziru društveno koristan posao. Na cijeni je samo rad koji
  donosi brzu zaradu i bogaćenje bez truda. A to znači: Kraduckaj, kradi,
  na divlje gradi, zabiraj, ubiraj, ignoriši zakone, laži, maži, gdje zapne – podmaži,
  ako si moćan zavedi strah, ponudi djeci bijeli prah…
  Dakle, SNAĐI SE, šta god to značilo!
  Volio bih da se prevarim, ali, ovakvom procedurom, onih 150m šetališta
  neće biti završeno još za dvije godine.
  Morsko zlo, (pardon, dobro) je naša nesreća, koja je kreirana da isisava
  naše prirodne resurse i usmjerava ka Podgorici.

 2. Mi kao obični građani, nemožemo razumjeti stvar u ovakvim situacijama. Normalno da u zapadnoevropskim državama, novinari odmah rasvijetle građanima suštinu na jednostavna način, i pokazžu i razotkriju sve smicalice i prevare koje se kriju pod žitom u ovakvim situacijama. Pravo je javnosti, a sposobnost novinara i medija, da na jedonstavan način pokazžu ono, sto se u ovakvim rabotama krije. Ne može biti dražava da je napravila zakone sebi na taj način da nemože ostvariti nikada i ništa, ako bilo ko hoće da ometa napredak u nekom poslu ili uređenjeu, ovdje najobičijeg dijela od 200 metara obale.
  Ovo mi kao građani, koji ne poznaju detalej zakona, ne možemo shvatit. Da se nemože ugovorit za 3 mjeseca uređenje 200 metara obale. Pa štoste bili toliko glupi da rušite , dok niste ugovorili izgradnju novoga. Tako vam je pošlo na isti način sa Fjordom, Fabrikom sapuna koja stoji kao rugle, Autobokom, Marinom na peluzici, Urcom Juooceanijom, etc etc. Blago nama s vama . Nekad smo zivjeli u jednom od najljepših gradova na jadranu, a sad nas vodite ka nivou nekih afričkih periferija….. Sreća što će mo svi uskoro umrijeti, pa vaša rugla fala bogu nećemo morat više gledati.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].