Tenderske aktivnosti ovih dana u Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora

3

Ivo Magud

Ivo Magud

U Direkciji za uređenje Kotora u toku su tenderske aktivnosti, kako bi se dobilo u vremenu do septembra, kada prestaje da važi odluka o zabrani gradnje u sezoni na području kotorske opštine.

Ono što ne remeti sezonu je prigradski dio, pa je ovih dana počela sanacija klizišta u Dubu, koje izvodi firma Yu Briv, a vrijednot radova je 109 hiljada eura.

Takođe je izabran izvođač radova čija je vrijednost od oko 5,5 hiljada eura, na javnoj rasvjeti u Bratešićima u Grblju, koje izvodi firma U inženjering sa Cetinja.

U toku je revizija projekta za završetak dionice puta do novog groblja kod crkve Sv. Ivan u Dobroti.

Po isteku revizije radiće se elaborat o eksproprijaciji i odmah, vjeruje Magud i završetak pomenute dionice, kako bi bila dostupna za izvođenje radova na samom groblju.

U toku je postupanje projektanta po primjedbama revizije za korekciju parapetnih zidova na lokalnom putu Muo. Prčanj, Stoliv i to na potezu Glavati-Tre sorele.

U pripremi je i dokuimentacija za raspisivanje javnog poziva za dovođenje u normalnu funkciju dugogodišnjeg problema otvorenog bazena u Prčanju.

Tu su i poslovi vezani za završetak projekta na solarnim javnim rasvjetama koje su iz donacije kineske Vlade.

Ovaj posao će početi od septembra.

Magud takođe nakon ljeta izdvaja i poslove na sanaciji klizišta u Dobroti kod zgrade Pionir 1 i 2, u vrijednosti od 230 hiljada eura.

Rok izvođenja ovih radova je 60 dana nakon tenderske procedure koja traje oko 22 dana, zaključio je Magud za Skala radio.

3 KOMENTARI

  1. Nigdje ni pomena da je predviđeno uređenje onog
    travnatog i parking prostora ispred apoteke
    na Plagentima !

  2. Kada će završti poslije toliko intervencija, peticija i ostalog onu zarazu i smrad od potoka u Petane na pjenu od mora? To je sramota , bruka i naš obraz pred turistima koje toliko zovemo i čekamo.A baš je u ovom naselju više apartmana, kafana, i kupalište. To nam je ekspeditivbnost. Iz godine u godinu isti odgovor nadležnih potok je ušao u prgram rada Direkcije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]