Terzić: Nijesmo izgubili bitku sa koronavirusom

0
Zoran Terzić

Nijesmo izgubili bitku sa koronavirusom, zdravstveni sistem odolijeva, kazao je medicinski direktor KCCG Zoran Terzić.

On je za Televiziju Crne Gore dodao da KCCG ima i kapaciteta i ljekara i sestrinskog kadra koji je na raspolaganju tako da još uvijek odolijevaju ovoj situaciji.

Kao razlog velikog broja preminulih na dnevnom nivou navodi to što su virusi drugih geneza.

“To sve zabrinjava ali nije samo kodvid bio jedini uzročnik smrtnosti već i udružene nolesti, koje su kod većine pacijenata bile prisitne, tako da je Kovid bio samo pokretač ostalih negativnih mehanizama koji su doveli do smrtnog ishoda”, kazao je Terzić.

On je dodo da je svuda u okruženju i svijetu povećan broj pacijenta koji imaju nove simptome korona virusa i da je povećan broj smrtnosti.

U KCCG, kako je dodao, je oko 150 pacijenta a preko 500 u Crnoj Gori.

“Imamo još slobodnih kapaciteta za prijem pacijenata. U sklopu KCCG je oko 350 mjesta za respiratore. Nabaljamo još jednu pumpu za kiseonik, kako ne bi bilo problema sa njegovom distribucijom”, kazao je Terzić.

On je ustvrdio da u KCCG nema nestašice ljekova.

“Lijekove dobijamo preko firmi zaduženih za distribuciju lijekova. U posljednja tri mjeseca u KCCG nije falilo ljekova, maski, mantila ali ni ljekara”, kazao je Terzić i dodao da zdravstveni radnici jesu umorni ali, kako je kazao, i dalje su stanju da pruže adekvatnu medicinsku pomoć iako je dosta njih bilo inficirano kovidom.

On je apelovao i na građane i političare da se svi uključimo u borbu protiv te bolesti jer, kako je kazao, pojedinci ne mogu mnogo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]