Teslina kosmička riznica znanja

1
Spasoje Vlajić i Milka Kresoja na predavanju

 

Međunarodni naučni Centar za istraživanje nasleđa Nikole Tesle juče je u sali Instituta za biologiju mora u Kotoru organizovao predavanje profesora Spasoja Vlajića na temu “Sreća se hvata mislima” i magistrice Milke Kresoje koja je ogovorila o misterijama Nikole Tesle.

Tesla je najmoćniji um koji je ikada živio na zemlj, smatra Milka Kesoje, uz pitanje da li je i jedan naučnik obavijen tako velikom tajnom i takvim misterijama, kao što je to Tesla i to ne samo svog 19 – 20. vijeka već i 21.

Ko zna koliko još vjekova ćemo čekati da saznamo ko je u stvari Niklola Tesla, zapitala se Kresoje.

“Svojim otkrićima on je postavio temelje savremene civilizacije. On je iskren dokaz najčistijeg i najuzvišenijeg razuma uma, morala, dobrote. Tesla je oličenje moći, istine i ljubavi, a to je najvažniji ispit naše civilizaciji je se  ne može pohlepom, agresijom, mržnjom, lažima, postići razvoj čovječanstva  već samo globalni haos, nazadovanje i propast civilizacije, baš onako kako je Tesla govorio još prije 100 godina”, kazala je Kresoje.

Ovaj Centar i njegova istraživanja koja počivaju na sili misli, kadroj da mnogo toga pokrene, su privukli pažnju domaće i međunarodne javnosti, jer kako se čulo na predavanju Teslijanci imaju vrlo ambiciozne ciljeve i zadatke.

Potrebno je samo njegovati Teslino nasljeđe jer nam trebaju nova znanja i nova duhovna otvaranja koja su davno zabilježene u toj kosmičkoj riznici znanja.

Teslin naučni kanal je bio direktno otvoren odakle su mu se sipale na stotine ideja i patenata, pa nije uspijevao sa četom advokata da ih zaštiti.

Svi su ga potkradali, a on je imajući svoj filozofski stav prema životu, uvijek govorio: “Pa nije mi žao što kradu moje ideje, žao mi je što nemaju svoje”.

organizator večeri Miloš Dževerdanović pozdravlja goste

Profesor Vlajić je na predavanju Kotoranima govorio o potrebi da se probudi svijest i ispuni ta čežnja vjekova da se može postići mnogo više u životu od onoga što smo postigli nezavisno od godina.

Nadgradnja misaone slike se drži preko energije misli i ta energija je upisana u moždanim značenjima.

Uređaji u Americi i Rusiji, u Novosibirsku to prate i bilježe i to je već naučni domen, tvrdi prof. Vlajić.

Predavanje je u Kotoru organizovao Miloš Dževerdanović, koji godinama uspješno prati sva dešavanja na Teslinog vanvremenskog i vanprostornog stvaralaštva.

1 KOMENTAR

  1. Ovo je samo kap recena o Tesli, ali svakako dobar podsticaj da oni koji gotovo nista ne zmaju o njemu, kao i oni koji osrednje znaju, kremu u sticanja veceg znanja o ovom genijalcu.
    Ono sto je Tesla izumio i znao i mimo ovoga svijeta, a dok je jos bio na zemlji je i fascinacija i enigma.
    Da , ima mnogo pohlepe, samozivog prisvajanja tudjeg , okretanja glave od ljudi u nevolji. Nikad manje empatije, samo pusta dobit i prisvajanje za sebe. A tu negdje, u skoroj ili malo daljoj buducnosti ceka odgovor za takve nitkove.
    Tesla nije bio dobar jer se toga bojao, nego je bio istinski cistog srca i brilijantnog uma. Danasnji pohlepnici nit se boje, a njihovi mozgovi su zakrzljali kao i njihova srca i meni je zao njohovu djecu koja ce mozda placati njihove smradne racune.
    Bravo za Skalu sto objavljuje ovakve vijesti i time podstice makar malobrojne da otvore libra o Tesli.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]