The Muppet Show na crnogorski način

3

Piše: Sreten Vujović

Stari  Latini bi kazali: „Panem et circenses“ (doslovno, „Hljeba i cirkusa“)! Nijesam siguran za hljeb, ali cirkusa imamo u neograničenim količinama, do te mjere da smo se počeli navikavati na „jazbinu jazavaca“ kao na  najotmeniju parfimeriju! A kada sve prođe „Jazavca pred sudom“ se više niko neće ni śećati! Biće neki „inovirani“ „Jazavac pred Hague Tribunal“! Tako su i čuvene Muppet-ovce zamijenile „lutke na koncu“ iliti marionete Beogradskog Paśaluka, na vodi, naravno!

Predśednički kandidati i nakon tolikog protoka vremena od  „istorijskog“ osvajanja slobode iznova „zbunjuju“ javnost, a zna se da lud zbunjenoga…simpatiše,  da ‘prostite na izrazu! O Mr. Spajku nećemo! On se dokazao kao vanredan finansijski stručnjak! Za veoma kratko vrijeme od „ilegalca“ u studentskom domu, tuđim hodnicima i kužinama, uspio je da stvori „prvi milion“! Ono što iritira jeste upitanost kada se radi o drugom, mogućem predśedničkom kandidatu: „Ljaljo za predsjednika“ čudi se jedan komentator! Pa što!?

Jedni problem bi bio što bi predśedničku fotelju morali, kao svojevremeno skupštinsku, transportovati čak u Kinu, ako bi Ljaljo tamo imao neki intervju! Mnogo bi se našetala ta fotelja, ali neka! Neka i ona vidi svijeta kao „brat Abaz“ sa svom svojom poslugom, diljem planete!

Ima još jedan, lako rješiv, problem! Za slučaj da Ljaljo nekom magijom čuvenih Tarabića, Babe Vange, ili neke slične agencije za marketing, pobijedi Đukanovića, morali bi naći dobrog maraguna, da skrati noge fotelje, kako bi novi predśednik mogao dotaći patos stopalima!

Śetih se fotelje Petra II, kojoj su zbog Njegoševe korpulencije morali produžiti noge za čitavih 10 cm, tako da šeganje ili skraćivanje predstavlja mnogo manju poteškoću od produžavanja. Crnogorcima nikada ugoditi!

Evo i bivšem (tehničkom) „bratu Abazu“ se  volšebno produžava mandat na „neodređeno vrijeme“! Koja je onda muka sa foteljom!?

Njegoša su  Crnogorci na toj fotelji nosili pješačkim serpentinama uz kotorske strane na smjene, pa ni transportovanje Ljaljove  nove ležaljke ne bi trebalo da bude nerješivo, budući To Montenegro radi punim kapacitetima!

Kako su ekspereti kupili avione bez motora ostaje samo da ih Препопдобни Здравко vine u nebesa „snagom vjere“!

Kad može planina, može i avion bez motora!

3 KOMENTARI

  1. Ova Mapet-dama sa šeširom me podseća na potpredsednicu CG Paramenta! Jooooj, divna je! Beše li to gospodja Bosiljak ili tako nekako? Divna je!

  2. Imao sam desetak godina kada je čuveni Stojanović režirao i snimao u St.Bar film
    “4 KILOMETRA NA SAT”Slike tih predizbornih kampanja izranjaju ponovo koje sam uživo gledao i evo ih ponovo.”OPIO JE KANDIDAT GLASAĆUGA ZAINAT”
    Strah je vidljiv jer na RTCG dovlače znane i neznane da “savetuju”Đukanovića da se ne kandiduje.”pipuni dinje a naročito TIKVE bile bi dobre za nove slogane na bilbordima….

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].