Tivatskim vatrogascima pomažu Kotorani, Budvani, Novljani i dobrovoljci iz Krtola i Perasta

3
ovako je sinoć izgledalo u Gradiošnici

Maksim Mandić

audio: Maksim Mandić

Kotorski pripadnici Službe zaštite i spašavanja, sa kolegama iz DVD Perasta i Radovića, zatim vatrogascima iz Herceg Novog i Budve, sinoć od 22 sata i 40 minuta učestvuju u gašenju velikog šumskog požara u Gradiošnici kod Tivta.

Požar koji je zahvatio ogroman pojas borove šume, prijetio je velikom broju kuća, pa je, po riječima Makisma Mandića, komandira kotorske Službe zaštite i spašavanja, cijelu noć vođena bitka za odbranu svake stambene jedinice.

Tivatskim vatrogasaca je u gašenju požara pomagalo 10 pripadnika iz kotorske Službe zaštite sa tri vatrogasna vozila, tri vatrogasca iz DVD Perast sa jednim vozilom, vatrogasci DVD Radovići, kolege iz Herceg Novog i Budve, kao i nezaobilazni privatnici sa svojim cistijernama, podsjetio je Mandić.

Velika količina vode je utrošena u gašenju, a na terenu je još uvijek veliki broj vatrogasnih snaga.

Iz kotorske jedinice je u ovom trenutku, na gašenju angažovano pet vatrogasaca sa dva vozila i tako će, prema riječima komandira Mandića, ostati sve dok bude potrebno.

On vjeruje da će požar biti brzo stavljen pod kontrolu.

I minulih dana kotorski vatrogasci su na sve strane.

Bez predaha, sa po šest, sedam intervencija dnevno.

Riječ je o požarima otvorenih prostora, tehničkim intervencijama, saobraćjanim udesima, požarima na putničkim motornim vozilima.

“Razapeti smo na sve strane. Smjene su pojačane. Nijedan vatrogasac ne napušta grad. Operativni smo 24 sata dnevmo”, poručio je Mandić.

3 KOMENTARI

  1. …od 1973 godine..! A, kad će izgoreti -zavisi od brzine ulaska u Jevropsku Uniju..đe požara nema..jer nemaju u sebi Zapadni Balkan-asocijacije DIVLJI ZAPAD…gledajući iz Anadolije…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].