To Montenegro: Vlada dala saglasnost za osnivanje avio kompanije

0

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici donijela odluku o osnivanju nove avio kompanije „To Montenegro“.

Iz budžeta je već izdvojeno i uplaćeno 4 miliona eura za osnivanje kompanije.

Donijeta je Odluka o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću za transport putnika i robe u vazdušnom saobraćaju „ToMontenegro“.

“Tim povodom, donijeti su zaključci kojima se zadužuje Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da osnivački kapital, utvrđen Odlukom, shodno raspoloživosti, isplati iz sredstava tekuće budžetske rezerve u jednoj ili više tranši u roku od 12 mjeseci od dana registracije Društva. Dio sredstava osnivačkog kapitala, u iznosu od 4.000.000 eura, uplatiće se na privremeni račun za uplatu osnovnog kapitala kod Erste banke ad Podgorica, najkasnije do 31. decembra 2020. godine, iz sredstava tekuće budžetske rezerve”, navodi se u saopštenju Vlade.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]