Todorović: Cilj je da napravimo novu, modernu aviokompaniju

0
Predrag Todorović

Cilj je da napravimo novu, modernu aviokompaniju koja će biti zasnovana na tržišnim principima, kompanija koja će biti efikasna, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare izvršni direktor kompanije ToMontenegro Predrag Todorović predstavljajući rukovodstvo i ciljeve nove nacionalne avio kompanije.

On je poručio da će jedini kriterijum pri zapošljavanju će biti kompetentnost, te da će prednost imati radnici Montenegro Airlinesa. Najavio je da prve letove očekuje početkom ljeta.

Prema njegovim riječima Crna Gora je više od 25 godina imala nacionalnu avio kompaniju, a sada je trenutak za novi početak – saopštio je izvršni direktor kompanije ToMontenegro Predrag Todorović na konferenciji za medije Vlade na kojoj se predstavlja rukovodstvo i ciljevi nove nacionalne avio kompanije

“Imate nacionalnu avio kompaniju je potreba, ali i oslonac privrednog razvoja Crne Gore, prije svega turizma. Država je odlučila da uloži novac, a članovi kompanije svoje profesionalno znanje”, istakao je Todorović.

On ističe da se treba da napraviti biznis model koji je održiv i koji državi vraća novac.

“Mi smo odlučili da svoje karijere damo ovom projektu. Vratio sam se iz Francuske gdje sam bio oko 10 godina”, naveo je Todorović.

Todorović je najavio da su počeli od kupovine dva aviona, koje je Montenegro Airlines iznajmljivao.

“Ono što je prijetilo Crnoj Gori je da ti avioni budu oduzeti zato što nisu plaćane rente, državi budu dostavljene fakture za prekid ugovora, sa svim penalima. Iznos je teško procijeniti i iznosila bi sigurno 45 miliona eura, ako ne i više”, tvrdi on.

Todorović je naglasio da su uspjeli te avione da kupe za upola manje novca i da oni ostanu u  vlasništvu države.

Time je, prema njegovim riječima, napravljena baza aviona za naredni period.

Ipak, on nije mogao da precizira koliko će slotova imati nova kompanija i broj zaposlenih, te da će prednost u zapošljavanju imati radnici Montenegro Airlinesa..

“Nijesam zabrinut za slotove, jer svaki će ih aerodrom dati. Ne bih licitirao sa brojem zaposlenih, koliko budemo imali aviona tako ćemo i zapošljavati. Za sada imamo dva, a u pregovorima smo za treći”, rekao je Todorović.

Član Odbora direktora Pavle Tripković jesaopštio da su odlučili da neće primati naknade za svoj rad i da su tim povodom kontaktirali Agenciju za sprečavanje korupcije ASK.

“Čekamo mišljenje ASK da li je to moguće i na ovaj način želim oda se solidarišemo sa radnicima Montengro airlinesa”, poručio je Tripković.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]