Todorović zvanično na čelu ToMontenegro, formiran i Odbor kompanije

0

Vlada je na današnjoj sjednici imenovala Predraga Todorovića za izvršnog direktora nove nacionalne avio-kompanije ToMontenegro.

Iz Ministarstva finansija i socijalnog staranje saopšteno je i da je formiran Odbor direktora novog preduzeća.

“Za izvršnog direktora izabran je Predrag Todorović koji posjeduje više od deset godina ekspertskog i konsultantskog iskustva u evropskoj avijaciji. Osam godina je radio na rukovodećim  pozicijama u Pro Sky France, kompaniji koja iznajmljuje avione za cijeli svijet, a prethodne dvije godine proveo je u kompaniji CitizenPlane. Učestvovao je u formiranju francuskog predstavništva Air-Brokera. Todorović posjeduje dvije magistrature i govori četri strana jezika”, rekli su u Ministarstvu.

Za člana Odbora direktora, kako dodaju, izabran je Filip Radulović, koji je radno iskustvo sticao u nekoliko svjetski poznatih kompanija, kao što su Illuminu, Tesla i ChargePoint, koje su vodeći lideri u svojim sektorima, biotehnologiji, automobilskoj industriji i zelenoj energiji. Bio je menadžer projekata, ali i menadžer za nabavku materijala u Tesla, Inc.

“Drugi član Odbora direktora je i Nebojša Vuksanović, koji ima više od osamnaest godina radnog iskustva u finansijskom, bankarskom, telekomunikacionom i osiguravajućem sektoru, od čega preko petnaest godina na rukovodećim pozicijama. Karakterišu ga izražene menadžerske sposobnosti, sa jakim referencama u oblasti projektnog upravljanja, restrukturiranja i razvoja, uz konstantno ostvarivanje rezultata i zacrtanih planova. Takođe, Vuksanović posjeduje i značajno iskustvo u sektoru startup-a i inovacija”, naveli su u Ministarstvu.

Dodaju da je u bordu preduzeća i Milovan Milić, dugogodišnji pilot sa značajnim međunarodnim iskustvom.

“U bogatoj biografiji, pokrivao je i rukovodeće pozicije u Montenegro Airlines-u, gdje je stekao iskustvo i do srži upoznao crnogorsko i regionalno tržište avijacije. Goran Đurović, koji ima dvadeset i jednu godinu radnog iskustva na rukovodećim pozicijama, izabran je za četvrtog člana odbora direktora. Osoba je koja je aktivno učestvovala u unaprjeđenju poslovanja i razvoju kompanije koja danas broji preko 150 zaposlenih. Nosilac je velikog broja nagrada za filantropiju i humanitarni rad, a kompanija čiji je izvršni direktor prethodnih petnaest godina, osvojila je niz nagrada i priznanja iz oblasti društvene odgovornosti”, kazali su u Ministarstvu.

Peti član Odbora direktora je Pavle Tripković, pravnik sa bogatim iskustvom, kako u advokaturi, tako i na rukovodećim pozicijama u oblasti korporativnog prava. U Ministarstvu su kazali da je Tripković, tokom profesionalne karijere, dugi niz godina je sarađivao na značajnom broju projekata sa advokatskom kancelarijom Vitale&Partners, iz Italije, koja je jedan od lidera u Evropi u oblasti avionskog prava.

“Odabrani kandidati su tokom svojih karijera pokrivali najodgovornije pozicije u kompanijama u kojima su radili. Važno je naglasiti da svi oni dolaze iz različitih sektora, kao i da imaju različite obrazovne kvalifikacije, što će biti od posebnog značaja za dalji razvoj novog nacionalnog avio prevoznika. Biografije imenovanih kandidata još jednom potvrđuju da se ova Vlada vodi isključivo interesima našeg društva, kao i da meritokratski sistem zapošljavanja i imenovanja na ključne funkcije u zemlji predstavlja njeno jedino opredjeljenje”, zaključili su u Mnistarstvu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]