ToMontenegro plaća Generaliju skoro 250.000 eura premije, odobrena i kupovina dva Embraera

0

Nova avio-kompanija ToMontenegro platiće osiguravajućem društvu Generali skoro 250.000 eura premije osiguranja avio-flote, odlučila je Vlada.

Iz Službe za odnose sa javnošću je saopšteno da je za sprovođenje odluke ovlašćen Odbor direktora ToMontenegra.

“Usvojena je Informacija za plaćanje premije osiguranja avio-flote društvu “Generali osiguranje” od strane kompanije ToMontenegro. Tim povodom, Vlada je ovlastila Odbor direktora kompanije da uplati premiju osiguranja avio-flote u iznosu od 241.987,42 eura”, precizirali su u Vladi.

Na jučerašnjoj sjednici je usvojena i inforamcija o kupovini dva Embraer aviona, vrijedna 21,78 miliona dolara.

“Vlada je odobrila kupovinu dva aviona Embraer 195 LR pod uslovima i na način koji su utvrđeni Informacijom, za ukupan iznos od 21.784.000,00 dolara, plativih u eurima po kursu na dan uplate. Isplata kupoprodajne cijene će se izvršiti iz sredstava osnivačkog kapitala ToMontenegro”, kazali su u Vladi.

Kabinet premijera Zdravka Krivokapića je utvrdio i predloge zakona o dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, o izmjenama Zakona o porezu na dodatu vrijednost i o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica.

“Predložene izmjene ovih zakona odnose se na pravno-tehničke korekcije”, objasnili su u Vladi.

Iz Službe za odnose sa javnošću je saopšteno i da je usvojen Zapisnik o odlukama donijetim, na osnovu člana 10 Uredbe o Vladi Crne Gore.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]