Tošiju Cunozaki: Nastavak unapređenja saradnje Crne Gore i Japana

2
Japanski ambasador u razgovoru sa našom urednicom

Japanski ambasador Tošiju Cunozaki

Ambasador Japana u Crnoj Gori Tošiju Cunozaki boravio je u Kotoru povodom revije japanskih filmova, izložbe nihon-ga slika i japanskih lutaka.

Tom prilikom uručio je gradonačelnici Kotora Mariji Ćatović nagradu japanskog ambasadora gradu Kotoru za iskazanu solidarnost prema narodu Japana nakon razornog zemljotresa i cunamija koji su u martu 2011. godine pogodili ovu prijateljsku zemlju.

Na pitanje Skala radija upućeno ambasadoru Tošiju Cunozaki o privrednoj saradnji između dvije zemlje, on je kazao da je do sada japanska Vlada pružila pomoć Crnoj Gori u iznosu od ukupno 15 miliona eura.

Dalje unapređenje saradnje i ekonomske  pomoći biće usmjereno prvenstveno u oblastima obrazovanja, zdravstva i ekologije, kao i u humanitarne svrhe, kazao je ambasador Cunozaki.

On će  lično, kao i Vlada Japana promovisati Crnu Goru japanskim firmama kako bi investirali u našu državu i kazao da će biti nastavljen dobar posao sa japanskim “Daido metalom” na području kotorske opštine.

Takođe je ambasador Cunozaki za Skala radio kazao da će nastaviti dobru saradnju sa novom Đukanovićevom Vladom.

Ovogodišnja posjeta bivšeg ministra vanjskih poslova Milana Roćena Japanu je dobar znak unapređenja odnosa naše dvije države, kazao je on.

U Crnoj Gori japanskog ambasadora najviše impesionira priroda, kao i ljubaznost, komunikativnost i otvorenost ovdašnjih ljudi.

Sa posebnom zahvalnošću ambasador Cunozaki podsjetio je na humani gest i inicijativu grada Kotora i Vlade Crne Gore koji su pozvali učenike jedne od škola ugroženog područja pogođenog cunamijem koji su posjetili Kotor u avgustu ove godine i  naišli na topao i srdačan prijem od strane gradonačelnice Kotora Marije Ćatović i Kotorana.

2 KOMENTARI

  1. Ovo je pravi primjer kako muka zbližava ljude.Lijep gest od ambasadora a i od nas kada je njima bilo mnogo teško.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].