Tradicionalna manifestacija Bokeljska noć

0

 

Tradicionalna manifestacija Bokeljska noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra u Kotoru, biće održana u subotu 24. avgusta.

Kotorska Gradska muzika i jedrilice Jedriličarskog kluba “Lahor” najaviće tradicionalnu Bokeljsku noć od 21 sat.

Ulaskom u koridor, 45 okićenih barki sa oko deset vučnih brodova predstaviće se publici i žiriju i konkurisaće za nagrade, čiji je fond 4,5 hiljada eura.

Nakon proglašenja najmaštovitijih kreacija, uslijediće muzički vatromet sa mora za koje je zaduženo preduzeće “Mirnovec”.

Program će sa glavne bine voditi pjesnikinja i novinarka Skala radija Dubravka Jovanović, dok će Radio Televizija Crne Gore omogućiti direktan prenos na prvom programu državne televizije.

Defileom Gradske muzike pjacama i pjacetama, fešta će se sa mora preseliti na trgove u starom gradu.

Na Trgu od oružja nastupiće Tri kvarta i The grupa.

Na pjaci Svetog Tripuna nastupiće Four blues drivers i Jelena Kažanegra sa bendom, na Pjaci od muzeja Mija i Sanja, na Pjaci Svetog Nikole Acoustic therapy i na Škaljarskoj pjaci Klapa Incanto i bend Škuribanda.

Organizator je Javna ustanova Kulturni centar „Nikola Đurković” Kotor, suorganizator lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor.

Generalni sponzor je Luka Kotor, a partner Javno komunalno preduzeće Kotor.

Organizaciju Bokeljske noći pomoglo je Ministarstvo kulture.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]