Tretiranje larvi i odraslih formi komaraca

2
stop komarcima

Nenad Vukadinović

Nenad Vukadinović

Sa prvim vrućinama obavezna pratnja su ljetnje napasti komarci.

Vrijeme je za uništavanje larvi i odraslih formi, a prema ugovoru, tretiranje se obavlja tokom maja u zavisnosti od vremenskih prilika i temperature vode na području starog grada i reonima gdje postoji kanalizaciona mreža.

To su naselja Rakite, Novo naselje, Tabačina, Dobrota, Sv. Stasije, Sv. Vrača, Risan kao i područje ostalih mjesnih zajednica.

Do sada je prema riječima Nenada Vukadinovića, sekretara Sekretarijata za zaštitu prirodne i kulturne baštine pred kraj aprila urađen larvicid kanalizacionih šahti u Rakitama, Novom naselju u Škaljarima, Tabačini, Dobroti, Svetom Stasiju i Svetoj Vrači.

Tretiranje larvi komaraca je obavljeno sredstvom egzit, zamagljivanjem leđnom prskalicom, kao i tabletama kod zaostalih voda u sistemu.

Larvicidno tretiranje zamagljivanjem kanalizacionog sistema u starom gradu Kotoru je odrađeno polovinom maja u jutarnjim satima, a za sedam dana ovaj postupak će se sprovesti i u Risnu.

Ovaj posao, po odobrenom tenderu, radi preduzeće Visan CG, a akcija zamagljivanja se sprovodi sat poslije zalaska sunca kada se pčele nalaze u košnicama.

Pčele su najmedonosnije upravo u maju  i u vrijeme visokih dnevnih temperatura nemoguće ih je zatvoriti, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Akcija hladnog zamagljivanja preparatom za urbane sredine će se obavljati svakih 20 dana u periodu maj-oktobar ove godine, saopštio je Vukadinović.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]