Trojičindanske svečanosti na izvoru

1
Marija Peraš

Marija Peraš

Marija Peraš

Tradiciju Trojičindanskih svečanosti čuvaju mještani naselja Trojice i Vidikovca u kotorskoj opštini.

U subotu 25. juna od 20 sati četvrti put zajedno sa Mjesnom zajednicom Škaljari organizuju ove svečanosti uz bogat kulturni program sa izvornom pjesmom i igrom, uz zvuke gusala, čašu rakije, pršut i sir.

U ime organizatora, Marija Peraš za Skala radio je kazala da će na platou ispred tvrđave na Troici biti veselo i čazbeno, a u kulturno umjetničkom programu učestvuju Danica Nikić etno pjevačica iz Bara, etno grupa “Luča“ takođe iz Bara, narodni guslar Milan Vujović iz Nikšića, narodni guslar i diplar Andrija Čavor iz Kotora, profesor harmonike Goran Ševaljević iz Kotora, pjevači narodne muzike Novak Laketić iz Podgorice i Nenad Jovanović iz Tivta, klapa iz Kotora i folklorni ansambl “Nikola Đurković“ iz Kotora.

Peraševa poziva građane na, kako je kazala, lijep provod uz igru i pjesmu.

Ona je posebno istakla entuzijazam mladih sa Trojice i Vidikovca koji nesebično pomažu u organizaciji Trojičindanskih svečanosti što dokazuje da vole i čuvaju tradiciju.

1 KOMENTAR

  1. …do stare srpske godine 1989 -Troica i Troičinjani su,samo, za “prva dva slova”-gornja…”Tr”inaesti jul.1941 godine.jer su im preci tih dana doživljeli paljenje sela Majstora-i strijeljanja junaka kuća KUSTUDIJA-koji se digoše na ustanak protiv fašističkih okupatora generala Pircia Birolia-tadašnjeg guverenera najsramotnije (u istoriji CG) NDUČMNE-sklepane na Cetinje 12.srpnja.1941….pod kotulom fašističkog guvernera…e bo..? U skopu ovoga-niđe po novinama i portalima ne viđoh-DO DANAS..što nam se “parićaje”-za PROSLAVU 75 GODINA OD EPOHALNOG CRNOGORSKOG TRINAESTOJULSKOG USTANKA-CRNE GORE,BOKE I SANDŽAKA-ZAPALJEN 1941 NA VIR,ČEVO,BERANE….? ZATO,NE ZABORAVITE-DA SU NAM PRECI SLAVILI SVEČEVE-MI BI SMO DANAS BILI U BULJUK HITLEROVE NJEMAČKE….! ZATO NAŠI POTOMCI TREBAJU DA SLAVE DVA TATUMA JEVROPE -UMJETO TROIČINA DANA : 22.JUN.1941 I 13.JUL.1941godine!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]