Trotoari Njegoševom ulicom čekaju izgradnju parkinga za turističke autobuse

3
nastavak izgradnje trotoara čeka od 2013. godine

Ivo Magud

Ivo Magud

Uređenje trotoara u Njegoševoj ulici u Kotoru je počelo i stalo.

Od bivšeg Hotela “Fjord” do Opšte bolnice postavljena je betonska podloga.

To je bilo u septembru 2013. godine i od tada do danas se čeka.

Kada će konačno biti završen ovaj posao i trotoari dobiti svoju namjenu za bezbijedan prolaz pješaka, pitali smo direktora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Iva Maguda.

On nam je saopštio da je pripremljena tenderska dokumentacija, ali da se prethodno mora uraditi parking prostor za turističke autobuse koji je predviđen ispod gradskog stadiona Bokelja, zašto je takođe raspisan tender.

Ovaj posao podrazumiejva presvlačenje asfaltnim zastorom cijele površine između Njegoševe ulice i stadiona, sa jedne strane i bujičnog kanala Zvjerinjak sa druge, kao i nekadašnjeg ugostiteljskog objekta na Puču.

Potrebno je tamponirati, nasuti i izravnati prostor za parking, potom slijedi asfaltiranje sa horizontalnom signalizacijom.

Taj tender traje 12 dana.

Početkom sljedeće sedmice će se izabrati izvođač kako bi se parking urgentno završio, rekao je Magud.

Po završetku uređenja parkinga, počeće radovi na završetku trotoara kroz Njegoševu ulicu koji podrazumijevaju postavljanje behaton ploča na pripremljenu betonsku podlogu.

Takođe su predviđene intervencije  trotoara na mostovima kod zgrade” Jugopetrola” gdje je zamijenjena ograda, potom trotoaru preko puta zgrade SP 90 i dio trotoara na trećem putu u Dobroti od auto servisa “Jug” prema klizištu, koje se takođe radi, rekao je Magud.

3 KOMENTARI

  1. Gorane tačno ste to rekli. I to sada počinju početkom Aprila, kad već brodovi i autobusi poćinju stizati, a on sad raspisuju tendere. Kako idu sa tenderima zanmo. Namjeravane tendere za uređenja za ovu sezonu je trebalo rasipast u Septembar 2014, da se procedura zavrsi do Nove godine , potpisat ugovore sa izvodjacima do kraja Januar, i uslovit im zavrsetak radova do prvog Aprila 2015. Preuzimanje izgradjenog do sredine Aprila 2015 i izvjesne korekcije. A u svim kancelarijama su kvalifikovani pravnici, tehnicka sluzba i administracija, sposobna da odradi ovo gore , u pisanom obliku za najvise 15 dana posla. To stalno rade pa netreba da im je novost. Ako oni jedan drugog u kancelarijama ometaju, ucjenjuju i vrse opstrukcije, postoje sefovi koji to moraju rascerat. Ovo je nas grad, i sluzbenici moraju za nas radit svoj posao uredno. Neka novinar upita Maguda i anvede imena sluzbenika zaduzenih po pojedinim resorima za poslove koje imaju obavljat. Mi kao građani znamo ko su nam popovi u Kotoru, i da obavljaju svoje duznosti dosta dobro i tacno. Vjenćanja, sahrane, crkvene svećansoti obavjesti osvetkovinama, izjave za javnost itd. Zbamo ko su i profesori po skolama i Fakultetima, znamo ko je u Luckim kaptanijama i Policiji. Ali ove sluzbenika u opstinskim sluzbama, neznamo, oni se kriju iza vela tajne, i nikad se neza ko je nesto uradio uredno a ko nije. Tu vlada najveca tajnovitost i netrasparentnost.

  2. Sramota strašna da dvije godine par metara trotoara nijesu u stanju napraviti.Pa sad vidite kako se završavaju veći problemi.Ono je prioritet pa je ovo , pa tenderi pa sad ćemo pa sljedeće sedmice i tako godinama.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]