Turističke vodiče podržati kroz jednokratnu pomoć i samozapošljavanje

0

Asocijacija turističkih vodiča ukazala je na potrebu rješavanja pitanja neuređenih odlagališta i neobezbijeđenih vidikovaca, kao i na podršku turističkim vodičima kroz jednokratnu pomoć i samozapošljavanje.

To je ukazano na sastanku sa predsjednikom skupštinskog Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje Draganom Krapovićem.

“Na sastanku je bilo riječi o aktivnostima Asocijacije, zakonskom okviru koji uređuje rad turističkih vodiča, problemu sezonalnosti posla turističkih vodiča i njihovoj edukaciji.  Istaknuta je potreba rješavanja pitanja neuređenih odlagališta i neobezbijeđenih vidikovaca. Ukazano je na potrebu prepoznavanja turističkih vodiča kroz pakete pomoći i dodjeljivanje jednokratne pomoći za licencirane vodiče, kao i podršku samozapošljavanju u ovoj oblasti”, saopšteno je iz Skupštine.

Posebna pažnja je posvećena izazovima sa kojima se srijeću turistički vodiči tokom pandemije koronavirusa.

“U narednom periodu potrebno je uspostaviti stalnu komunikaciju Odbora sa Asocijacijom turističkih vodiča koja će dostaviti svoje predloge za unapređenje stanja u ovoj oblasti”, zaključeno je na sastanku.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]