Turistički inspektori kontrolišu poštuju li se mjere u objektima, ali i na svadbama

0
Boka Kotorska

U Crnoj Gori 24 turistička inspektora uglavnom kontrolišu poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

“Najviše nepravilnosti koje je Turistička inspekcija za sada zabilježila odnose se na kršenja mjera NKT-a u ugostiteljskim objektima, neizdavanja fiskalnog računa, i upotrebu duvanskih proizvoda u zatvorenim prostorima, rekla je u “Bojama jutra“ glavna turističa inspektorka Svetlana Šljivančanin.

Nadležnost inspekcije je da, između ostalog, kontrolišu da li subjekti u turističkim objektima poštuju mjere NKT-a i za sada djeluju preventivno.

Inspektori takođe kontrolišu poštuju li se mjere NKT-a na svadbama.

“Ugostitelji se trude da drže distancu, da osoblje nosi maske, ali u određenom trenutku se slabo pridržavaju preporuka. Čekamo usvajanje Predlog zakona o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, gdje ćemo nakon toga moći da kažnjavamo“, rekla je Šljivančanin.

Ona kaže da će subjekte prvo usmeno upozoravati na kršenje propisa, a ukoliko to lice bude nastavilo sa kršenjem istih, moraće represivnije da djeluju.

“Primjećeno je da ugostitelji i sa juga, sjevera, i centralniog dijela države započinju rad objekta bez odobrenja. Građani najviše ukazuju na nepoštovanje NKT mjera i na upotrebu duvanskih proizvoda u zatvorenim prostorima“, rekla je Šljivančanin.

Od 1. januara, zabilježeno 106 nepravinosti koje se tiču korišćenja duvanskih proizvoda u zatvorenim prostorima.

Ukoliko građani uoče nepravilnosti mogu se javiti na broj 080 555 555 ili putem platforme „budi odgovoran“.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.