Turistički most između Kotora i italijanske regije Friuli Venecija Đulija

0
Kotor

Mirza Krcić

Mirza Krcić

Turistički poslenici Kotora i predstavnici Opštine, Ministarstava turizma i poljoprivrede, Zajednice Italijana Crne Gore i Udruženja privatnih izdavaoca smještaja, ovih dana boravili su u radnoj posjeti italijanskoj regiji Friuli Venecija Đulija i bili gosti grada Monfalkone.

Tom prilikom Crna Gora i grad Kotor su se predstavili na manifestaciji “Dani hrane i vina”.

Crnogorski štand je bio veoma posjećen, a naša vina “Vranac” i “Krstač” su brzo prošla, ali su ostala na snimcima nacionalne televizije RAI, kazao je za Skala radio Mirza Krcić, direktor TO Kotor.

U drugom radnom dijelu, naša delegacija je posjetila još dva grada i ostrva u kojima se već dugo uspješno sprovodi projekat difuznih hotela, gdje su stare napuštene kuće pretvorene u apartmane za odmor.

Izdavanje ovih kuća kreće se od hiljadu do 3 hiljade eura.

Krcić je kazao da bi se ovaj model mogao primijeniti i u Kotoru na osnovu iskustva iz Italije i uz mogućnost korišćenja evropskih fondova, ali je to posao na duže staze.

U susretu sa gradonačelnicima ove regije i direktorima difuznih hotela čulo se da su restaurirane kuće iskorišćene u turističke svrhe oko 52 dana u godini.

Krcić je podsjetio da su u martu gosti Kotora bili predstavnici regije Friuli Venecija Đulija zajedno sa turoperatorima, a još jedna njihova posjeta je predviđena u septembru.

Ono što Italijani posebno potenciraju je mogućnost otvaranja avionske linije između Trsta i Tivta, zašto postoji raspoloženje.

Takođe je dogovoren i početak izrade portala grada Kotora, vrijedan 65 hiljada eura koji će zajedno raditi timovi iz Italije i Kotora, kazao je Krcić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]