Turistički poslenici najavljuju bogatu postsezonu u kotorskoj opštini

1
Kotor prepun turista

Emilija Radulović

Kotor je prestižna kruzer i izletnička tranzitna destinacija o čemu svjedoči i produženje sezone.

Postezona se veoma često izjednačava sa glavnom turističkom sezonom, saopštava za Skala Radio Emilija Radulović koordinatorka za lokalitet Rimski mozaici u Risnu.

Poređenja radi, od ukupne posjete prošle godine koja je iznosila  43 hiljade turista, Rimske mozaike je u septembru, oktobru i novembu  posjetilo  njih oko 15.hiljada što je trećina ukupne posjete tokom prošle godine.
Ovaj loklaitet je značajno prepoznat  u regionu i inostranstvu i svake godine se obogaćuje turističkom ponudom.

Konkretno, na lokalitetu se  trenutno radi značajan projekat  vraćanja dva mozaika koja su poljski arheolozi pronašli  2004 godine u saradnji sa Centrom za arheologiju i konzervaciju CG.

Za iduću godinu lokalitet će biti bogatiji za dvije mozaičke prostorije, kazala je Radulovićeva.

Od početka godine do osmog septembra, Rimske mozaike je posjetilo oko 30 hiljada i 400 posteilaca što je za 7% više u odnosu na isti period prošle godine. Pojedinačnih posjeta je bilo 21% a grupnih posjeta procentualno je bilo 79% . Značajne su i agencijske posjete .

Turistički poslenici su veoma zadovoljni posebno ruskim agencijma koje su se ove godine uključile u progrm  posjete  mozaika,.

I u buduće će se  raditi na povećanju broja agencija koje bi uključile Rimske mozaike i još neke dodatne sardžaje kada je u pitanju Risan, kao značajnu destinaciju za turiste tokom iduće godine, zaključila je Radulovićeva.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]