Turistički vodič – pregled ponude grada turistima u džepu

1
Kotor

Nevena Keković

Nevena Keković

Prva android aplikacija turistički vodič u Crnoj Gori – Kotor Guide počela je sa radom i namijenjena je prvenstveno turistima, ali i građanima Kotora i okruženja, jer obiluje informacijama za koje mnogi ne znaju.

Ovaj vodič se razlikuje od uobičajenog formata, prvenstveno po preglednosti i mogućnošću za izmjenama informacija u realnom vremenu, čime se zadovoljavaju visoki kriterijumi savremene turističke tražnje, kazala je za Skala radio Nevena Keković, menadžerka ovog projekta.

Sadrži brojne informacije o turističkoj ponudi Kotora, počev od spomeničkog blaga, kulturnih institucija, urbanih cjelina, legendi o gradu i ljudima, kao i kalendar manifestacija koji se mijenja u skladu sa dnevnim dešavanjima.

Aplikacija je trenutno na našem jeziku, tokom slijedeće sedmice biće na engleskom, a potom i na ruskom i italijanskom jeziku.

U Kotoru najčešće govorimo o kruzing turizmu, ali je vrijeme koje ovi turisti provode u gradu limitirano i stoga će im ovaj vodič pomoći da se izdvoji ono što je najinteresantnije za vidjeti u Kotoru u kratkom vremenskom periodu, kaže Kekovićeva.

Vodič je ujedno i odličan posrednik između turista i atrakcija, ali i ugostiteljskih i smještajnih objekata, čime omogućava gostima da unaprijed isplaniraju svoje ograničeno vrijeme koje će provesti u Kotoru.

Korisnici aplikacije će moći redovno da dobijaju obavještenja o dešavanjima u Kotoru – kako o javnim manifestacijama, tako i o nastupima, koncertima, izložbama i obiluje brojnim fotografijama i video snimcima.

Sve lokacije su jasno obilježene na mapi grada Kotora, čime se turistima značajno olakšava kretanje kroz grad.

Moguće je preuzeti ga preko Play store-a ili skeniranjem koda, koji će biti istaknut na vidnim mjestima u Kotoru, odmah po dolasku uočljivim turistima.

Sve informacije su pokrivene i web site-om www.kotorguide.me, objašnjava Kekovićeva.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]