Turistički vodiči konačno mogu da podignu licence

2
turistički vodiči

Đurđica Perović

Đurđica Perović

Na kotorskom Fakultetu za turizam i hotelijerstvo prva generacija turističkih vodiča završila je kurs prije više od tri mjeseca.

Tek od danas njih 18 mogu podići svoje licence na Fakultetu.

Konačno je problem oko izdavanja licenci na relaciji Fakultet – Ministarstvo održivog razvoja i turizma završen.

Za preostalih 14 kandidata koji su polagali popravni ispit, licence se još nalaze u Ministarstvu čekajući potpis ministra, kazala je za Skala radio dekanica Fakulteta Đurđica Perović.

Ona je dodala da je novi kurs za turističke vodiče prekinut, jer je u međuvremenu kurs prešao u nadležnost Ministarstva rada i socijalnog staranja, sa dodatnim fondom od još 400 časova.

Dok se precizno ne utvrde detalji, konkurs se neće raspisivati, zaključila je dekanica Perović.

2 KOMENTARI

  1. Potpuno je jasno da fakulteti ne daju licence. to daje drzava. a ove lazni vodici za Kotor su dovoljno dobri jer ova vlast je napravila od Kotora pusto mjesto.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]