Turizam poligon za političke pritiske

0
Dragan Purko Ivančević

Dragan Purko Ivančević

audio: Dragan Purko Ivančević

Turizam je uvijek povezan sa politikom i preko ove privredne grane se najlakše rješavaju pojedini politički problemi ili se pokušava nanijeti nekakva politička šteta našoj državi.

Ako je to ekonomska šteta onda je i politička, objašnjava za Skala radio Dragan Ivančević, predsjdenik Odbora za turizam i ugostiteljstvo u privrednoj komori Crne Gore.

Turizam je najkvarljivija roba koja najviše zavisi od zagađivača, naveo je on.

Kada se istrijebe unutrašnji zagađivači, po riječima Ivančevića, a to je da dobro pripremimo turističku sezonu, komunalno uredimo naša turistička mjesta, izgradimo čitavu infrastrukturu za turističku valorizaciju, onda slijedi drugi dio.

“To je činjenica da je CG ipak turistička destinacija koja je u razvoju i kao takva smeta mnogima. Iz određenih regiona, po navici početkom sezone i tokom njenog odvijanja postoji negativna kampanja koja se najviše bazira na netačnim informacijama, poput onih da Ruski turisti nijesu bezbijedni u Crnoj Gori ili najnovije dezinformacije da srpski turisti i njihova djeca za ulaz u CG trebaju pasoše”, navodi on.

To nema veza sa turizmom već su to svojevrsni politički i ekonomski pritisci, ali oni, po mišljenju Ivančevića, na sreću ne daju posebne efekte.

Turistički poslenici bilježe ovih dana jako dobar buking i biće dobro posjećena sezona, rekao je Ivančević.

On smatra  da kvalitetom usluga i cjenovnom politikom treba pokazati da je Crna Gora spremna da se bori za najozbiljnija tržišta.

“Za nas su jako važna emitivna tržišta poput  ruskog, zatim tržišta regiona, posebno Srbije. Taj dio turističkog kolača nije mali, a političke tenzije će kaže naš sagovornik vremenom nestati. Turistički radnici se i dalje trebaju boriti da imamo što više turista iz svih krajeva svijeta”, poručio je Ivančević.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]